Scudo Sports

Marmara Park Avm'den bisikletimin çalınması

imamyakali

İmamyaka= Hakim yaka da denilen bir yaka çeşidi.
Tepki
317
İsim
Bilal
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Dün bisikletim çalındı ama başlık açamıyorum. Çalan şahsın görüntüsü vs. her şey var. Bulma umudum yok ama aynı bölgede olanları uyarmak istiyorum konum Beylikdüzü - Esenyurt sınırında olan Marmara Park avm. Otoparkta güvenlikli giriş kapısının önündeki park alanına şifreli çelik kilitle kilitledim, güvenliğin gözü önünde kesip çalmış. Bugün bana oldu yarın size olmasın. Bisikletim 10 günlük mavi füme renkli MDM V frenli Mosso Legarda 2021. Olur da bit pazarında vs. denk gelen olursa yazabilirsiniz.

Dosyalar

• Screenshot_2020-06-26-23-40-11-588_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2020-06-26-23-40-11-588_com.miui.gallery.jpg
    174,6 KB · Okunma: 318
Scudo
Avm otoparkından mı çalındı :| en yakın karakola şikayet edin sonra da avmyi şikayet edin. Hatta Google yorumlar ve şikayetvar gibi sitelere de yazın. Avm umursamasa bile giren gören olur, itibar meselesi. Geçmiş olsun.

Sordunuzmu güvenlik o anda armutmu topluyomuş. Kameralara bakmıyomuymuş?
Ben yerinizde olsam polisle avm yönetimini basardım.
Güvenliğin kapısının önünden ve çelik kilidi keserek alıyor.. Güvenliğin görmeme gibi bi şansı yokki. Bu güvenliklerin işi sadece kapıda bekleyip "çantanızı şuraya koyun" demekmi?

O avm de arkadaş ayakkabıcıda çantasını çaldırmıştı tablet falan da vardı içinde dikkatli olmakta fayda var. Yanlış hatırlamıyorsam beylikdüzünde bi bit pazarı kuruluyor oraya bakın ama ümitlenmeyin. Çok geçmiş olsun. Her yere yazın ayrıca en azından belki başkasının başına gelmez avmlerde

Bu kadar açık ve insanların gözü önünde nasıl yapmayı başarıyorlar? Hakkınızı arayın. Orada otopark varsa avm korumakla sorumludur.

Geçmiş olsun. Bisikletin birkaç fotoğrafını ekleyin buraya isterseniz. Geçmişte forum üyelerinin bulup, sahibine haber verdiği, hatta getirip teslim ettiği bisikletler oldu. İnşallah sizinki de bulunur.

Sordunuzmu güvenlik o anda armutmu topluyomuş. Kameralara bakmıyomuymuş?
Ben yerinizde olsam polisle avm yönetimini basardım.
Güvenliğin kapısının önünden ve çelik kilidi keserek alıyor.. Güvenliğin görmeme gibi bi şansı yokki. Bu güvenliklerin işi sadece kapıda bekleyip "çantanızı şuraya koyun" demekmi?

Evet hocam, armut topluyorlar resmen. Bisiklet için park yeri veriyorlar, hemen dibinde kontrollü ve en az 2 güvenlik personelinin olduğu bir giriş kapısı var. Eşgal aldık ama birşey çıkacağını sanmıyorum malesef.

Geçmiş olsun. Bisikletin birkaç fotoğrafını ekleyin buraya isterseniz. Geçmişte forum üyelerinin bulup, sahibine haber verdiği, hatta getirip teslim ettiği bisikletler oldu. İnşallah sizinki de bulunur.

Teşekkürler hocam. Bisiklet daha yeni olduğu için kişiselleştirilmiş bir hali yoktu. Kendini belli edecek bir ayrıntısı yoktu yani henüz. Yine de bırakayım fotoğrafını.
@imamyakali avm yönetimi sorumlu bu olaydan.

Bu konuda birkaç emsal olay kaydına ulaştım ama emin olamıyorum avm yönetiminden şikayetçi olup olmamakta. Kamera kayıtlarını aldıktan sonra başvurmayı düşünüyorum tekrardan karakola. Bende kusur yok. Kilit takılı, Görünür ve bisiklet-motorsiklet parkı için ayrılmış sarı demirli park alanına bağlamıştım. Bildiğiniz emsal vaka var mıdır acaba avmnin zararı karşıladığı?

Dosyalar

• 56f26abb-9840-4659-8a50-9b4b407bdea2.jpg
    56f26abb-9840-4659-8a50-9b4b407bdea2.jpg
    144,2 KB · Okunma: 133
  • indir.jpg
    indir.jpg
    11,4 KB · Okunma: 129
Geçmiş olsun. Polise de durumu anlatıp bir kayıt oluşturmakta fayda var. Ben Eskişehir'deyken bisikletim çalınmıştı ve karakola gidip bisikletimin markasını rengini ve benzeri bilgileri oraya bırakmıştım. Ardından bir kaç ay sonra beni aradılar ve bir depoya götürdüler. Bu depo ağzına kadar bisiklet doluydu, artık ne şekilde oraya geldi bu bisikletler bilemiyorum ama bi şekilde bir çoğu çalıntıydı sanırım. Polis bana sordu bunların arasında bisikletin var mı diye, yoktu ancak olabilirdi de. Bu yüzden karakola ifade vermekte fayda var.

Bu kadar açık ve insanların gözü önünde nasıl yapmayı başarıyorlar? Hakkınızı arayın. Orada otopark varsa avm korumakla sorumludur.

İnşallah karşılarlar. Ben bana düşen tüm yükümlülükleri yerine getirdim çünkü güvenlik konusunda. Doğru park alanında, kamera açısında, güvenlik noktasının dibinde ve kilitliydi.
Geçmiş olsun. Polise de durumu anlatıp bir kayıt oluşturmakta fayda var. Ben Eskişehir'deyken bisikletim çalınmıştı ve karakola gidip bisikletimin markasını rengini ve benzeri bilgileri oraya bırakmıştım. Ardından bir kaç ay sonra beni aradılar ve bir depoya götürdüler. Bu depo ağzına kadar bisiklet doluydu, artık ne şekilde oraya geldi bu bisikletler bilemiyorum ama bi şekilde bir çoğu çalıntıydı sanırım. Polis bana sordu bunların arasında bisikletin var mı diye, yoktu ancak olabilirdi de. Bu yüzden karakola ifade vermekte fayda var.
Teşekkürler hocam. Karakola kamera kayıtları için başvuruda bulundum, kayıtları aldıktan sonra şikayetçi olmak için tekrardan gideceğim. Umarım bir sonuç çıkar. İnsanların ve güvenlik görevlilerinin gözleri önünde böyle bir olayın yaşanması beni bisikletimin kaybından daha çok üzdü malesef.
Avm otoparkından mı çalındı :| en yakın karakola şikayet edin sonra da avmyi şikayet edin. Hatta Google yorumlar ve şikayetvar gibi sitelere de yazın. Avm umursamasa bile giren gören olur, itibar meselesi. Geçmiş olsun.
Teşekkürler hocam, evet avm otoparkından ve en az 2 görevlinin girenleri kontrol için beklediği girişin hemen yanından çalındı. Karakola şikayette bulunacağım, şimdilik başka birşey yapmak mümkün değil malesef. Bakalım, inşallah bir sonuç çıkar.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Teşekkürler hocam. Karakola kamera kayıtları için başvuruda bulundum, kayıtları aldıktan sonra şikayetçi olmak için tekrardan gideceğim. Umarım bir sonuç çıkar. İnsanların ve güvenlik görevlilerinin gözleri önünde böyle bir olayın yaşanması beni bisikletimin kaybından daha çok üzdü malesef.
Maalesef durum bu. Benim de bisikletim çalındıktan sonra her an her yerde çalınma ihtimalinin olduğunu düşünerek hareket ediyorum. Bu yüzden 4 gün önce aldığım bisikletim için iki adet L demir sipariş verdim. Bu demirlerle duvara bisiklet askısı yapacağım ancak tabii ki avm ve benzeri yerlere gittiğimde bisiklet parkına kilitlemek zorundayım ve bunlar risk.

• Beğen
Tepkiler: imamyakali
O avm de arkadaş ayakkabıcıda çantasını çaldırmıştı tablet falan da vardı içinde dikkatli olmakta fayda var. Yanlış hatırlamıyorsam beylikdüzünde bi bit pazarı kuruluyor oraya bakın ama ümitlenmeyin. Çok geçmiş olsun. Her yere yazın ayrıca en azından belki başkasının başına gelmez avmlerde
Çok teşekkürler, sormayın hocam ya. Ben de oranın çalışanıyım, şahit oluyoruz zaten sık sık bu tür durumlara. Ben bırakabileceğim en sağlam yere ve en sağlam şekilde bıraktım. Avm güvenliğinin ciddi bir zaafı sözkonusu gibi duruyor. Bit pazarı araştırdım ama yakında var mı bulamadım açıkçası. Kurulduğunu bildiğiniz bir konum ve gün varsa paylaşırsanız sevinirim.

Elimden geldiği kadar tüm kullanıcıları uyarmaya çalışıyorum ama çalan her şekilde çalıyor malesef.
Maalesef durum bu. Benim de bisikletim çalındıktan sonra her an her yerde çalınma ihtimalinin olduğunu düşünerek hareket ediyorum. Bu yüzden 4 gün önce aldığım bisikletim için iki adet L demir sipariş verdim. Bu demirlerle duvara bisiklet askısı yapacağım ancak tabii ki avm ve benzeri yerlere gittiğimde bisiklet parkına kilitlemek zorundayım ve bunlar risk.
Hem de büyük riskmiş. İnşallah kimsenin başına gelmez. En güvenilir olduğunu sandığımız yerlerde böyle şeyler olması güven problemini kökten ateşe veriyor malesef.

• Beğen
Tepkiler: Gkt34
Geçmiş olsun. Bana kalırsa takipçisi olun. Hatta gerekirse avm yönetimine noter onaylı ihtar çektirin.

Hırsızlığın cezası yok denecek kadar az, geçmiş olsun.

• Beğen
Geçmiş olsun. Hırsız güvenliğin arkadaşıdır. Beraber de yapıyor olabilirler. Görmemiş olması imkansız. Böyle güvenlikli bir sitede arkadaşın evi vardı. Evine hırsız girdi. Güvenliğe gitti. "Sizin eve bakan falanca numaralı kamera arızalaydı" demişler. O siteden taşındı. Bozuk kameradan hırsızın nasıl haberi oluyor da oraya bakan evi soyuyor. Bu kadar rastlandı imkansız. Güvenlik diye işe alınan tipler asgari ücretli, işsiz güçsüz tipler.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun. Hepimizin korkulu rüyası. İnşallah bulursunuz bisikletinizi.

• Beğen
@Carel teşekkürler, avm kamera görüntüleri konusunda bile karakoldan yazı almama rağmen yokuş yaptı. Yedikleri nanenin farkındalar anlayacağınız. Görüntüleri karakola teslim edip ifademi verdim. Sıra avmye dava açmakta. Konuyla ilgili kazanma olasılığını danıştım ,oldukça yüksek görünüyor ama hukuki dayanağını sağlam hazırlamam gerek. Bu yüzden çok acele etmek istemiyorum. Avukatım da bilgi topluyor şuan.
@Sinanthewhite teşekkürler, Allah kimseye yaşatmasın. Ben maddi kaybında değilim çok. Benim canımı sıkan konular çalan kişinin işini çok rahat bir şekilde yapması ve sorumluluk alanını korumakta acze düşen avm güvenliğinin işgüzarlığı. Bedelini ödeyecekler ama
@ZirZop
O da bir ihtmal tabiki ama o ihtimale inanmak istemiyorum açıkçası. Bu ihtimali çok dle getiren oldu, zaman gösterecek bize hayırlısıyla
Geçmiş olsun. Bana kalırsa takipçisi olun. Hatta gerekirse avm yönetimine noter onaylı ihtar çektirin.

Hukuki süreç başlayınca ihtar otomatik olarak gidecek zaten. Önceliğim uzlaşma. Yanaşmazlarsa marka itibarında kayıp yaşayavak olanlar kendileri. Keyifleri bilir yani

Geri