Özcan güler
Daimi Üye
- Tepki
- 2.767
- İsim
- özcan güler
- Bisiklet
- Diğer
Marmara Denizi Tam Tur 720km! yol bisikleti ile tam tur sürüşüm.
Strava verileri: (link)
INSTAGRAM: (link)
Videolar çok uzun olmasın diye 3 part olarak yayınlayacağım.
Cuma günü hazırlıklarımı yaptım. Yine çocuklar gibi heyecanlıydım. Elimden geldiği kadar az durma hedefim vardı. Bu sebeple çantalar yiyecek ile doluydu. Her şey yolunda giderse pazar akşamı evde olacaktım. Sürüşüme başladım. Hava soğuktu. Bu mevsimde sıcak olmasını beklemek anormal olurdu zaten
Orhangazi de yemek molası vermeyi planlamıştım. Bundan vazgeçtim. Zaman kaybetmek istemiyordum. Süpürgelik Orhangazi derken Gemlik'e doğru pedallamaya devam ettim. Bu esnada da elimden geldiği kadar çekim yapıp her şeyi kaydetmeye çalıştım. Bursa öncesi sağlam bir rampa vardır. Çıkarken epey terledim. Soğuk için giyindim; ama hava ısınmıştı. İşte uzun sürüşlerde en çok mücadele ettiğim kısım buydu. Hava şartlarının farklılık göstermesi. Km bir yana, iklim şartları bir yana... inerken dondum! Hemen bir benzinciye girdim. İçimi peçete ile doldurdum. İçlik ile tenimin temasını ortadan kaldırmam gerekiyordu. Uzun süren sürüşlerde bunu kontrol altında tutmalısınız. Yoksa vücut direnciniz düşer üşütürsünüz. Sularımı yine tazeledim. Pedallamaya devam ettim. Bursa bittikten sonra farklı bir şeyler yeme ihtiyacı duydum. Opette 2 poğaça 2 tane vişne suyu. Burada 15dk durdum. Hemen devam ettim. Mola az pedal çok olmalıydı.
Karacabey'e doğru pedalladıkça hava kararmaya başladı. Güneş baterken uçan bir grup kuş bana harika bir an yaşattı! Adeta dans edermişcesine... işte gerçek sürüş şimdi başlıyordu. Karanlık yollar ve uykusuzluk. Hava soğuyacak ve hepsi birleşecekti. Erken kararan hava geç aydınlanıyordu. Bu toplamda 14 saat gece sürüşü demekti. 1 saat feribot ile karşıya geçiş, 13 saat tek başınıza yollarda olmak! Hava 1 dereceye düştü. Karacabey Bandırma derken buraya kadar geldim. Bandırma'da bir benzinciye girdim. Kağıt üzerinde yaptığım planı kontrol ettim. Tam bir saat önüne geçmiştim. Bu arada bu sefer kalın eldivenlerimi de yanıma aldım
Epey işe yaradı
Yüzümü soğuk su ile yıkadım. Bidonlarda ki su buz gibiydi! Burası sert geçti; ama geçti... Çok tırmanış vardı. Şarköy'e inerken buz kestim... Buradan geçerken kahvelerdeki sobaları izliyordum. Kafa ne halde düşün
Kameram ile bol bol çekim yaptım. Çünkü zaman olarak iyi durumdaydım. Yamaç paraşütü yapanları izledim. Çok güzeldi... Tekirdağ'ın dış yolundan devam ettim. Yol üzerinde köfte yemek için durdum
Daha önce 19 Mayıs Kutlamaları için İstanbul'dan Samsuna sürüş yapmıştım. O sürüş değerlerim ile bu sürüş değerlerimi karşılaştırdım. Tam 10 saat kendimi geçmişim. Bunları yapma sebebim daha az sürede daha çok yol almak. Tecrübelerimi geliştirmeye çalışıyorum . Dayanıklılığımın artması için güzel bir sürüş oldu. Hem mental, hem dayanıklık bakımından bir tık daha yukarı çıktım.
Bu kadar soğuk hava da bile, bu değerler ile sürüşümü tamamladığım için mutluyum. Bu tura nasıl hazırladım neler giydim hepsini sizlerle paylaşacağım.
Vlog gelecek.
Ride more bro!