Markete , cafeye , misafirliğe gittiğinizde bisikletinizi nasıl kilitliyorsunuz?

Ahmetkara

Üye
Kayıt
17 Kasım 2014
Mesaj
16
Tepki
1
Şehir
Adana
Başlıktata belirttiğim gibi markete cafeye gitmeniz gerektiğinzde bisikletinisi hangi kilit ve nasıl kilitliyorsunuz?
 
Scudo

Road_Runner

Road Runner
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
5.999
Tepki
25.895
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cervélo
Bir güvenlik görevlisi varsa (markette mesela) ona "ben bisikletimi buraya bağladım bilginiz olsun" deyip, bisikleti sizden başka biri kurcaladığında müdahale etmesi mesajını verebilirsiniz. Direk gidip "abi bisikletime bakar mısın 2 dk markete girecem" dediğinde trip atıyor çünkü :D

Cafeler genelde sigara içilmeli olduğu için etrafı komple cam yada balkon oluyor, bisikleti görebileceğiniz bir yere bağlayabilirsiniz/bırakabilirsiniz.

En güvenli bisiklet kilidinin U tipi olduğu biliniyor, fakat biraz ağırmış.
http://www.wigglestatic.com/images/abus-umini-yellow-11-zoom.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: Msah1n

Emre Yönlüer

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Mayıs 2010
Mesaj
2.725
Tepki
2.174
Şehir
Eskişehir
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Trek
@Ahmetkara

1-Market yerine bakkalları tercih ediyorum(bisikleti görebileceğim gibi koyuyorum)
2-Cafe ye hiç bisiklet ile gitmedim.... :) :alkis:
 

SerkanH

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Nisan 2014
Mesaj
3.494
Tepki
2.334
Yaş
44
2 metre uzunluğunda zincirim ve kaliteli bir asma kilidim var. Elbette çalmayı kafaya koymuş birisi için hikaye..
 

suat akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mayıs 2013
Mesaj
2.384
Tepki
4.877
Yaş
50
Şehir
Muğla - Bodrum
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Sorumsuzum kilit konusunda. Spiral sifreli kilitim var. Eger uygunsa kadrodan veya kadro ve arka teker birlikte oradaki direge, demir cubuga vb. bagliyorum. Bu tarz bir sey yoksa arka tekeri kadroya kilitliyorum. Hatta gozonunde olacaksa kilitlemeye useniyorum veya kaski cikarmisken gidon yerine kilit misali, tekeri kadroya baglayacak sekilde bisiklete takiyorum. Maksat yururken alip devam etmeye kalkan olursa sorun ciksin hemen farkedeyim :p
Kucuk yerde olmanin rahatligida denebilir :)
Ancak bir defasinda zibidinin teki bisikleti alamadiginin hirsindan mi, yoksa giciklik olsun diye mi bilinmez, 2 tekerinde havasini indirmis. Ters bir yere biraktim desem hemen her zaman biraktigim bir yerdeydi. Tek fark o gun gece cok gec saate kadar birakmis olmamdi...

Kilit usengecligim sanirim hemen heryere bisikletle gidiyor olmam ve surekli kilit tak, sifre kilitle, sifre ac, kilit cikar yapmaya usenmemden. Yoksa gunde en az 30-40 kere kilitle ugrasirim herhalde :)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Kilit kullanmıyorum ve taşımıyorum, markete veya kafeye vs. gideceksem bisiklet ile gitmem.
 

Mehmet Can K.

Aktif Üye
Kayıt
14 Nisan 2014
Mesaj
103
Tepki
51
Yaş
28
Şehir
Adana
İsim
Mehmet
Bisiklet
b'Twin
Birkaç defa hastaneye kitlemem gerekti o bölgede sürekli güvenlik bulunduğu için aklım çok kalmadı. Market yerine manav aramışlığım var :) Misafirlikte benimle birlikte asansörle çıkıyor :D Düşününce kendime bu kadar dikkat etmedim herhalde :)
 

K. Aydın

Aktif Üye
Kayıt
25 Mart 2014
Mesaj
199
Tepki
101
Şehir
Ankara
Bisiklet
Mosso
Ben de kameranın gördüğü bir yere kilitlemeye özen gösteriyorum caydırıcılık olsun diye. Kilitlenecek bir yer yoksa tekeri kilitliyorum kadroya. Eski bisikletimi sokakta bırakıyordum bir şey olmuyordu. Şu an giderse yıkılırım o nedenle ben de mi bi u kilit alsam diye düşünüyorum.
 
Kayıt
1 Aralık 2014
Mesaj
39
Tepki
9
Şehir
SAMSUN
İsim
FURKAN
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@SerkanH

Onları nasıl taşıyorsun :D
 

Murat Cömez

En yeni üye - Kayıt: Az önce
Kayıt
21 Nisan 2013
Mesaj
7.779
Tepki
19.390
Yaş
51
Şehir
Giresun
İsim
Murat Cömez
Bisiklet
Colnago
en iyisi markete, cafeye, misafirlige bisikletle gitme ve hirzisin basini belaya sokma. Ben sahsen markete, cafeye, misafirlige bisikletle kesinlikle gitmem.
 
Kayıt
15 Eylül 2014
Mesaj
76
Tepki
11
Şehir
izmir
Bisiklet
Sedona
Bisiklet odamda dışarda kilit yüzü görmedi bir cafe bakkal icin olmayalım bisikletten :) ama başıma gelirse cafeye bisikletle girmem cok yüksek bir ihtimal :)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Bisikletle bir yerlere gittiğimde genelde yanımda da birileri oluyor. Bisikletleri görebileceğimiz bir masaya oturup tüm bisikletleri birbirine, bir tanesini de sabit bir demire basit bir kilitle kilitliyoruz ve gözümüz devamlı bisikletlerde oluyor. Bisikleti göremeyeceğim bir yere bırakmıyorum.

Sadece bir defa, bayrampaşa dan beylikdüzüne bir arkadaşın yanına gitmiştim, dönüşte tuvaletim geldi ve yanımda kilit yoktu. Yol kenarındaki benzinliğin marketinin önüne bisikleti bıraktım, döndüğümde aynı yerde duruyordu.

Kilitleme güvenilir olsa markete giderken falan iyi olur ama güvenlikler bile bisiklet kilidini sökmeye çalışan çocukları engellemiyor, kimse kimseye karışmıyor artık. Böyle olunca da çok gerekmedikçe bisikleti bırakmamak gerekiyor.
 

Sefa

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Haziran 2013
Mesaj
978
Tepki
677
Bisiklet
Focus
Misafirlik; Beni buyur edecek, ağırlayacak olan ahbaplarım bisikletimi de kabul ediyor. Misafirliğe gittiğim apartmanda, arkadaşlarıma laf söylenmesin diye asla asansörü kullanmıyorum. Sırtlıyorum emektarı, eve beraber çıkıyoruz. Sonrasında artık hol mü olur, kullanılmayan boş bir oda mı olur bir yer bulup bırakıyorum bisikleti oraya (tabi tekerleklerin altına gazete sererek, evi batırmanın lüzumu yok).

Market; Düz mantıkla bakarsak, markete gidiyorsam alışveriş yapacağım demektir. Bagajım olmadığı için poşet poşet eşyayı gidona asıp da geri dönecek değilim. Bisiklet sürerken bir şeyler alma ihtiyacı hissedersem de, gazete bayi gibi küçük büfeler bana yeterli oluyor. Zaten en fazla su ya da çikolata alıyorum. En kötü ihtimalle bir bakkala gireceksem, bisikleti dükkanın kapısı ile aynı hizaya bırakıp sık sık görsel temas sağlamaya çalışıyorum.

Kafeterya; Özgür KK tarafından dile getirilen yöntemi uyguluyoruz arkadaşlarla. Solo bir şekilde çıkmışsam bu tür bir mekanda bulunma ihtiyacım olmuyor pek ama olursa da elimin altında duracak bir mesafeye bırakıyorum (gerekirse masa ve sandalyeyi, bisikleti bıraktığım yere yaklaştırıyorum).

WC gibi zoraki haller; İşletmeciye basitçe "2 dakika göz kulak olabilir misiniz?" diye soruyorum. O kadar para düşkünü oluyorlar ki, dönüşte vereceğim iki kuruşluk kullanım ücretine tamah ederek bisikleti koruyup kolluyorlar. Şehir içinde değil de doğanın göbeğindeysem, zaten herhangi bir endişe duymama gerek olmuyor.

Yazdıktan sonra fark ettim de, kilide ihtiyacım olmuyormuş. :p
 

erphan

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Nisan 2010
Mesaj
823
Tepki
503
Yaş
51
Şehir
Ankara, İzmir
İsim
Erhan
Bisiklet
Scott
evimize yakın olan supermarkete bisikletimle uğradığımda , içeriye sokuyorum, kimsede bişey demiyor. yol bisikletimde kilit kullanmıyorum. (dağ ve şehir bisikletlerimde kullanıyordum ama.) bunun haricinde, cafe, vb. herhangi bir mekana gitmişsem de görebileceğim bir yerde duruyor. aslında oldukça basit :) bu yaşıma kadar edindiğim tecrübem ile sabittir ki: hırsıza; zincir, kilit vs. fayda etmiyor maalesef :(
 

Vahap Demir

Daimi Üye
Kayıt
9 Temmuz 2012
Mesaj
320
Tepki
531
Şehir
istanbul
Bisiklet
Sedona
Bisikleti bir direğe ya da ağaca 15 liralık kilitle kadrodan bağlayıp iç rahatlığıyla işimi görüyorum. Bir kaç saat bağlı kaldığı zamanlar sayısını bilemeyeceğim kadar çok. Şu ana kadar hiç sıkıntı olmadı. Bisikletimi işe ve alışverişe giderken kullanıyorum. Lokantanın önüne bağlayıp içeride bisikleti düşünmeden yemeğin keyfine de odaklanıyorum. Aman bisiklete bir şey olmasın kaygısıyla kendime eziyet etmektense zevkini çıkarmaya bakıyorum. Çamurun pisliğin içinde de sürüyorum, hemen her gün bir yerlere gidip bağlayıp işime gücüme de bakıyorum. Bisiklet bu. Sağı solu da kırılır, çalınır da elbet. İşin fıtratında var :)
 
  • Beğen
Tepkiler: suat akman

İ.Deniz

Daimi Üye
Kayıt
11 Şubat 2014
Mesaj
345
Tepki
47
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Sedona
En yakın kapalı otoparka koyarım ben en guvenlisi bence.
 

Yoldakiseruven

༼ ºل͟º ༽🧌
Kayıt
17 Mayıs 2007
Mesaj
787
Tepki
1.261
Şehir
ΙΜΡΟΣ
İsim
Lemi Dolunay
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Katlanır
Kipaya bisikleti sokmuslugum var
 

suat akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mayıs 2013
Mesaj
2.384
Tepki
4.877
Yaş
50
Şehir
Muğla - Bodrum
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@SerkanH

"Premium Rush" modeli :D


Bisikletli Kuryenin belindeki zincir ve kilite dikkat ;)

Bu arada yorumlara baktimda, bazilari bisikleti sadece spor olarak kullaniyor sanirim. Ama ben bisikleti ozgurluk, hayatin bir parcasi, cebimdeki telefon, yuzumdeki gozluk gibi goruyorum. O yuzden mumkun olan her zaman ve heryerde kullaniyorum. Bir yerden sonra da "once tedbir, sonra tevekkul! olacagi varsa olur cana gelecegine mala gelsin ne yapalim... giderse de 200-300 TL lik 2. el bir bisiklet alir, iyisini bulana kadar idare ederim. Muhtemelen onu da calmak isteyen pek cikmaz daha rahat olur :p" mantigi yerlesiyor ;)