Scudo Sports

Market ilanlarındaki saçmalıklar

İnsanımızın mali kıymetli. Bisikleti almış, binmiş, üzerine lastiğini değiştirmiş, maliyete eklemiş, sıfır fiyatından pahalıya satıyor.

İkinci el bir şey satacaksam, sıfır fiyatını 0.75 ile çarpıyordum 2001-2005 yıllarında. 2005-2010 yıllarında 0.70 ile, 2010-2015 aralığında 0.65 ile çarptım. Hem sıfır ucuz ürün bolluğu hem de alıcının ukalalığı arttı bu arada. 2016 ten sonra birşey satmadım. Tanıdığım insanlarla paylaşıyorum. Eğer mal çalıntı değilse, ikinci el almak istersem sıfırının 0.60 dan fazla vermem.

Scudo
@Afyon35 ingiltereye gidip de benim için bisiklet taşıyacak birini bulamamıştım. Sonuçta hem koca bir koli olacak hem de kendi yükünün yanında taşıyacak filan. Çıkmadı işte, ben de Türkiye’den aldım istediğim bisikleti. Giant Anyroad bakıyordum. Advanced versiyonu için (bugün Türkiye fiyatı 15000 filan) 4500 tl ye gelecekti mesela. Satıcı göndermeyi kabul etmedi, ben yurtdışına çıkamadım, yurtdışında kimseyi zaten bulamadım bir başka garibe yar oldu yiğidim

İnsanların fırsatçılığına bu kadar şaşırmanıza şaşırdım doğrusu:) Alıştık artık bu durumlara ne yazık ki..

@mhtozel fark çok fazlaymış kargoya falan verseydi keşke ama o zaman vergi mi çıkardı ki?

@lealtad Alışılmamalı bence
2 gün oluyor mahallede 1.5 gün sular gitti gider gitmez mahalledeki tüm bakkal ve bireysel marketler sularda fiyat artışına gitti hatta birisi 2.5'dan 4.5'a çıkardı 5 lt suyu buna alışırsak bu birdahakinde 6.5 da olur :(

@Afyon35
Bisiklet fiyatı dolara endeksliyse, o zaman diyelim ki ben 2 yıl önceki kurla 400 dolara 3 liradan 1200 liraya aldım.
Şuan 400 doları 6 liradan hesaplarsak 2400 yapar.

İkinci el fiyatı için 1 yıllık üründe sıfırın max. %70'i
İki yıllık üründe sıfırın max. %60'ı
Üç+ yıllık üründe max. %50'si diye hesaplarsak... (bu fiyatlandırmalar benim ölçütlerimdir :) )

2 yıllık bisiklet olduğunu söylemiştik, 2400*0,6= 1440 lira eder.
1200'e aldık, 1400'e satabiliriz.
Kurun gözü kör olsun.

2014 te 10.000 tl ye sıfır motor aldım . Şuan sıfırı 26000 tl . Satmak istesem 14000-15000 tl ye koysam hemen alıcısı çıkar. Ne yapalım 6000 tl yemi verelim? Aynı olay bisikletim içinde geçerli. 2013 te euro fiyatı ne ise şimdide aynı.

@murat96 Hocam aldığımız fiyat üzerinden satmadığımız için bu isyanlar zaten :)

Arz talep meselesi. Ekonomi 101. Çok talep görüyorsa, dolar 3 lirayken 100 dolara aldığın şeyi, dolar 6.4 ta iken 600 liraya bile satabilirsin. Yenisi yoktur, talep vardır, ihtiyaç sahibi denk gelir ve 600 e alır ve size teşekkür bile eder. Ekon101 konuşu bu.

@Afyon35
tamam işte onu diyorum. aldığı fiyat artmış oluyor. adam satıp yeni almak isteyince de yüksek fiyattan almak zorunda kalacak. 2 sene önce 3000 olan bisiklet de 6000 olmuş oluyor çünkü.

@Oksal Özdöl

3100-3200 euroya almışsınız, bugünkü kurdan 23-24 bin eder. bugün 26000 olan 2018 model muhtemelen, 2 yıl garantisi vardır.
4 yıldır kullanıyorsunuz motoru, 15-16 iyi rakam bence:) 20'ye koysanız alıcısı çıkmaz. 18'e koyup, pazarlık payı bırakabilirsiniz. Ama 20'ye satmaya çalışmak mantıklı hareket değil satıcı için çünkü motorlu araçların pazarı büyük olduğu için 3 aşağı 5 yukarı gider fiyatları bellidir. Bisiklet ve aksesuarları daha dar bir pazar olduğu için bir fiyat standardı yoktur, o nedenle biraz farklı alanlar. Her şartta arz-talep meselesi alıcı ve satıcı razı ise kime ne de denebilir ama 4 yıl kullanılmış bir bisikletin fiyatından %10 kırıp satışa koymak biraz ayıp:)

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
@mahden
Katılıyorum hocam size

@S @ T ı hocam logonun altındaki market yazısına tıklayın sağ üstte "Yeni İlan Paylaş" yazıyor oraya basıp devam edebilirsiniz

bisiklet harici diğer bisiklet tamiri vs el aletleri satabilirmiyiz ?

market bölümünde

teşekkür ederim

@S @ T ı evet hocam katagoriler var uygun olanını seçip ilan detaylarını yazarsınız

tamam teşekkür ederim bende şu an bakıyordum yeni gördüm teşekkür ederim ;)

Geri