Scudo Sports

Market ilanlarındaki saçmalıklar

Tahsin Y.

Forum Bağımlısı
Tepki
114
Evet forum icinde marketteki ilanlarda gercekten komik ve anlam veremedigom seyler oluyor ya da bana oyle geliyor.

Mesela bisiklet konmus ve tehdit vari cumleler var. Son fiyatim 5000 pazarlik isteyenin suratina kaparim. Son ve net fiyat kesinlikle indirim olmaz.

3 gun sonra: 4500 guncel.

Eee abi hani yoktu indirim netti?

Diger kafama takilan soru ise su 2 gunluk indirim 1000 tl sonra gens 1500tl.

Dayi kimi niye kandiriyorsun o parcanin ederi 1000 demek ki. Bahaettigin indirim suresi gecince 1500e satabilicen mi? Yoksa gene 1000e mi satican?

Diger bir durum 1 hafta satilmamis urun ve ardindan bir mesaj son 3 gun sonra iptal. Merak ediyorum madem satacak kadar ihtiyacin yoktu o uruneniye satiyorsun? Kimi tehdit ediyorsun iptal etsen ne olur etmesen ne olur. Bugune.kadar biri ah bee son 2 gunmus bak gordun mu? Demis midir?

Sonra bu arkadaslar gidip esnafa suc atarlar cok daha beterini yaptigini fark etmezler.

(Istisnalari konu disinda tutuyorum)

Scudo
belki fikrini değiştirmiştir mal onun değil mi istediği fiyatı koyar

Yazdiklarimdan anlayabildiginiz kisimdan cikan sonuc "istedigi fiyati koyar" ise. Siz istisna degil missiniz demektir :)

• Beğen
Tepkiler: Uygar Boraka
Eh o zaman satıcılara kızmamak lazım mal onların değil mi ng650yi 2 milyara da satat

Genelleme yapmamak lazım ancak bazı ilanlar gercekten enteresan. ..... dan sonra satış iptal olacak aldın aldın yoksa o parçasız kalırsın dermiş gibi ilanlar oluyor. Ama genele kıyasladığımız zaman sahibinden.com dan çok çok çok daha kaliteli ilanlar var forumda.

Orasi kesin ama sanki dunyada bir tek o kiside varmia o urun gibi davraniyorlar..

Aynen öyle bande kızıyorum bu duruma ama ters düşmemeye çalışıyorum. Mümkün olduğunca yönlendirmeye çalışıyorum, bilgilendirmeye çalışıyorum ama sonuçta yonetici değilim, moderatör değilim ters birşey söyler canım sıkılır diye fazla üstüne gitmiyorum. Mesela 2. El MTB ilanlarında kadro satıyor vatandaş. Yazmış oraya ömür boyu garantili kadro. Yazdım geri sildim yazdığımı onaylamadan! Sen o bisikleti parçalandıktan sonra değil ömür boyu 2 yıllık bile garantisi olmaz. Kaldı ki senden alacak olan da üzerine farklı. Ekipman takacak ve hiç garantisi olmayacak diye. Lütfen ilanı duzeltin diye... Sonra sildim ilanı kirlenmesin ya da ters düşmeyeyim diye.

mal saihibinindir .
nasıl ne biçimde sattığı kimseyi ilgilendirmez.

ng650'ye veya muadiline 2milyarda isteyebilir,50 lirada.
bunuda tartışmak kimseye düşmez.

Ornekleri cok fazla :) cok fazla dikkatimi cekiyor acikcasi ben yaziyorunda siliyorlar hakli sebepten :)

Birde full carbon hastalığımız var ki olmazsa olmazlardandır kelimenin anlamının bilincinde olmadan yazıyorlar ya iyiden iyiye b..k ediyorlar forumu

Aslında konu fiyatı yada fiyatları değil. Ya kendisi bilmiyor özelliklerini yada kimsenin bilmediğini sanıyor kişi. Fiyat olayına vurgulamışım gibi gelmesin. Amacım o değil elbette 3 kuruşluk mala 5 kuruş isteyebilirler. Fiyatı mal sahibi, talebi alıcılar oluşturuyor.

Arkadasin dedigi gibi fiyat istedigini soyler. Ister 1 ister 10000 hakkidir mal onundur. Ama kesin net pazarlik yapmam suratina kaparim der bagirir atarlanir. 2 gun sonra indirim yapar bahsettigim celiski bu.

Benim mahzende full carbon odun kömürü var tam mangallik, fakat satmak istemiyorum, benim köftelere lazim, tabi cok para veren cikarsa düsünebilirim veya 28" lik disk uyumlu karbon masayla takas olabilir ...! Saka bir yana, ülkemizde bazi seyleri abartmak icin "has" , "öz" m "halis"gibi kelimeleri kullanmayi seven insan, satiyi coktur. 3 metrelik kayigin adi "Öz Titanic", Otobüs sirketi " Has bilmem ne Turizm" "halis ... yogurdu, kaymagi, ,....lokumu" gibi. Iste bu full kelimesi de anladigim kadariyla bu manada kullaniliyor..
Iyi ki full aluminyum, full celik filan yazmiyorlar..

Merhabalar Bisikletforum halkı
Sizce 2.el piyasası ne kadar olmalı?
Mesela marbon masalı 2017 model tiagralı bisiklet temizse max.3000 etmeli gibi
Bu listeyi böyle uzatabilir miyiz?
Çok fazla etken var ama 2.el alacaklar ve satacaklar için fikir oluşması için
Ve sizce sattığınız bisiklet 0 değilse alınan fiyattan mı aşağı satılmalı şuan ki fiyatından mı?

@Afyon35 ikinci el bir bisiklet sıfırının %50-%80'i arasında fiyata satılır genellikle, olması gereken de budur. Ama bizim için artık bisiklet de tıpkı altın, dolar gibi bir yatırım aracı ve bu hiç hoşuma gitmiyor. Örnek vereyim; Eleman 2014'de Garmin almış. Aldığı fiyatı çok net bir şekilde söyleyebilirim ki 800-900 TL civarı, kargo,vergi, hepsi dahil fiyatı bu. Ve şimdi bu ürünü 1300 TL'ye satma girişiminde bulunuyor. Üstelik set değil, yani nabız, kadans sensörü yok. Sadece GPS. Set halinde fiyat istesen 1800 lira diyecek. Bakın 2014'te almış, 4 yıldır kullanıyor ve 1800 liraya satacak.

Şu saatten sonra hiç kimse beni bisikletin bir yatırım aracı olmadığı konusunda ikna edemez :snzdglsn:

İşte tam bu yüzden, bu soruya cevap veremiyorum artık:

@Afyon35

Mesela bu örnekteki 2015 yılında 2500 TL'ye alınan bir bisikleti düşünün. Şimdi adam bunu 3 yıl kullandı ve yine 3500-4000 TL'ye satıyor. Çünkü bisiklet fiyatları uçtu :krktm: Durum berbat

@Serkan Mıstınoğlu Benim de bunu yazmamdaki asıl sebep buydu aldığı fatura fiyatından değil de şuan piyasada satılan en pahalı fiyatın altına 2.el satmaya çalışıyorlar
2016 Tourney setli giriş yol bisikleti 1500 lira olabilir mi ya şuan dolar 6.5 o halde sıfırı pazarlıksız 2000 lira bile değil
2016'da dolar 3 TL idi :(

sadece bisiklet değil ki, ben kışın ucuz olur diye heybe arayışındaydım Mart'ta anca alabildim vaude karakorum heybeyi. Kışın turculuk olmaz, malum alacağım ve yatacak heybe, nakit parayı bağlayacağım ama. Letgo ve sahibinden'den 3 kişiyle konuştum, Erdoğanlar'ın sitesindekinden 50-100 daha düşük fiyat aldım 2'sinden 1'i 3 tur görmüş çanta idi. Buna yakın bir durumu topeak litrelik çantada yaşadım, malum küçük çanta arıyorum şehir içi için, sıfırından 30 lira daha eksik fiyat verdi "e bu çok dedim" satış sitesindeki fiyatı verip "bu da yeni gibi temiz" dedi. Satış sitesindeki fiyat güncel fiyat, satıcı 6 ay önce alsa karlı satıyor demektir.
Bu çok garip, 2. ele böyle "hazine" muamelesi yapılması çok garip..

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Bisiklet ile alakalı değil ama karşılaştığım bir ilan olduğu için paylaşmak istedim
(link) 899 TL 2.el akülü araba
Bu da 0 fiyatı 679 TL üstelik 100 küsur lira zam yedi
(link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
İnanın bisiklet konusunda ah getirtebilsem dediğim en iyi yer ingiltere. Sıfırı 1300 dolar olan bisiklet ikinci elde 350-500 dolar bandında gidiyor. ebayco.uk gibi sitelerden defalarca ulan uçağa atlayıp alıp gelsem Türkiye fiyatının yarısına alıyorum dedim. Hatta “uçak bileyini ben alayım gardaş sen bana piskleti getiriver” dediklerim oldu.

@Serkan Mıstınoğlu abi bu arada yeminlen bende “sıfır 105 set alıp hiç açmadan yazın satsam mı” diye fikirler dolaşmaya başladı. :)

Geri