Scudo Sports

Marka kalite sıralaması

Scudo
Başlığı görünce kendimi marka sıralaması yaparken buldum: Cannondale - De Rosa, yok yok Pinarello, eee Trek de iyidir falan...

Sonra şunu farkettim: Benim bugüne kadar kullandığım en iyi bisikletin fiyatıyla bunların jant setleri bile zor alınıyor!

Nereden bileceğiz hangisi diğerlerinden daha kaliteli? Var mı forumda hepsini tecrübe edip birinci elden kıyaslayabilecek bir kişi?

Dünya genelinde en çok satış yapan ve en çok tercih edilen bisikletler yapılan yorumlamalara göre şöyle sıralanmış.

1- Specialized
2- Trek
3- Giant
4- Scott
5- Cannondale
6- Santacruz
7- Bianchi
8- Orbea
9- Cube
10- Merida

Kaynak: sporim.net sitesinin (link) yazısı
Canyon'u görmemek şaşırttı.

Markacılığı anlayamıyorum gerçekten. En kaliteli bisiklet sizi en çok mutlu eden bisiklettir. No name belki otuz kere boyanmış vitessiz bir bisiklet almıştım, beni çok mutlu etmişti. Hala da severek kullanırım. Markaların bisikletlerin üzerine kocaman isimlerini yazması beni çok irite ediyor. Üzerime giymeyeceğim elbiselerdeki gibi kocaman yazılmış marka yazılarını bisiklette görünce aklımda kalite algısı oluşmuyor. Malesef her marka giderek bu yöne gidiyor.

Screenshot_2020-02-03-21-33-20-1.png
Konuyla ilgili... İnstada denk geldi

• Hahaha
Tepkiler: Özcan
@canikli O sıralamada hata var. Benim ulaştığım verilere göre, kamuoyundan gizlenen gerçek liste şu şekilde:

1- Salcano
2- Bisan
3- Corelli
4- Ümit
5- Sedona
6- Kron
7- Bianchi
8- Carraro
9- Mosso
10- Gomax
Neden bu listeye Mosso markasını eklediniz? Merakımdan soruyorum, sebebi de 2000TL bütçe ile şehir bisikleti alıp kısa mesafe ardından uzun mesafe turlara çıkmayı düşünüyorum ve aklımda Mosso Legarda serisi var:)

@safex legarda 1927 var bende 6 aydır biniyorum 2300 küsur kilometre oldu. Çok memnunum.

Şehir bisikleti - Giant

Dağ bisikleti - Orbea

Yol bisikleti - Lapierre (f/p açısından), Maksimum performans için : Cervelo

Gravel - Canyon

Türkiye'de yaşıyorsanız Avrupa menşei bisiklet almak hesaplı gelir yani gidip Amerika merkezli Cannondale, Specialized almak hafife kaçar daha fazla masraflı olabilir buradaki fiyatına göre.

Şehir bisikleti için Giant dememin nedeni ise kategorileri iyi olması. Evet Türkiye'de fazla çeşitleri yok fiyatına göre uygun şehir bisikletleri satıyor; (link) ayrıca bisikletleri de diğer şehir bisikletlerine göre hafif.

Boy 180 ama bacak boyu kısa kalıyor hatırlamıyorum tam boyunu. Bisiklet en 52 idi sanırım. Ben baya araştırdım bu konuyu fiyat performans konusunda mosso baya iyi gelmişti bana.

bu liste aslında bence elmalarla armutları karşılaştırmak gibi olmuş
zevkler ve renkler meselesi bile anlaşılır ama bunu anlamak benim açımdan zor
yani mesela giant altus & alivio vitesli bir şehir bisikletine 5000 lira mı verirsiniz yoksa mossonun full deore setli bir bisikletine 4000 lira mı ?
giant daha üst bir marka diye daha düşük bir bisikletine daha fazla para verilir mi ? verilirse diğer hangi üstün özelliklerine göre verilir ?
yani araçlardan örnek vermek gerekirse renault daha üst marka diye fiat egea almayıp clio alan mantıklı bir iş yapmış olur mu ?
@safex sen al kardeşim kimsenin lafına bakma. bu ülkede herkes teknik direktör herkes ekonomist herkes doktor herkes siyasetçi herkes her şeyi çok iyi biliyor bir tek biz bilmiyoruz

Boy 180 ama bacak boyu kısa kalıyor hatırlamıyorum tam boyunu. Bisiklet en 52 idi sanırım. Ben baya araştırdım bu konuyu fiyat performans konusunda mosso baya iyi gelmişti bana.
Bende, bulunduğum yerde Mosso yetkili satıcısında çalışan bir abim sayesinde tanıdım bu markayı, nasip olursa yakın zamanda almayı düşünüyorum.
bu liste aslında bence elmalarla armutları karşılaştırmak gibi olmuş
zevkler ve renkler meselesi bile anlaşılır ama bunu anlamak benim açımdan zor
yani mesela giant altus & alivio vitesli bir şehir bisikletine 5000 lira mı verirsiniz yoksa mossonun full deore setli bir bisikletine 4000 lira mı ?
giant daha üst bir marka diye daha düşük bir bisikletine daha fazla para verilir mi ? verilirse diğer hangi üstün özelliklerine göre verilir ?
yani araçlardan örnek vermek gerekirse renault daha üst marka diye fiat egea almayıp clio alan mantıklı bir iş yapmış olur mu ?
@safex sen al kardeşim kimsenin lafına bakma. bu ülkede herkes teknik direktör herkes ekonomist herkes doktor herkes siyasetçi herkes her şeyi çok iyi biliyor bir tek biz bilmiyoruz
Teşekkürler. Mosso sanırım f/p kategorisinde ciddi işler yapmış bir marka. Hakkında aşırı derecede kötü yorumlar duymadım.

Boyunuz vs nedir hocam? Bende 1921 msm alacağım sanırım:)
Şimdiden hayırlı olsun, Mosso üzmez, uzun kilometrelerce binersiniz kismet olursa.

Bunu onlarca kere yazdim forumda, size de söyleyim: Şehirde surecekseniz 1921 mdm modelini yani amartisorlu değilde düz maşali olanı alın. Sebebine gelince msm modeli maşadan dolayı ekstra ağırdır hem de ilerde çok randimanli çalışmayıp, canınızı sikabilir.
Haa dağ bisikleti tadında daha cok arazide kullanacagim her yer taş, çukur derseniz o zaman bir sey demem.

Şimdiden hayırlı olsun, Mosso üzmez, uzun kilometrelerce binersiniz kismet olursa.

Bunu onlarca kere yazdim forumda, size de söyleyim: Şehirde surecekseniz 1921 mdm modelini yani amartisorlu değilde düz maşali olanı alın. Sebebine gelince msm modeli maşadan dolayı ekstra ağırdır hem de ilerde çok randimanli çalışmayıp, canınızı sikabilir.
Haa dağ bisikleti tadında daha cok arazide kullanacagim her yer taş, çukur derseniz o zaman bir sey demem.
Yorum için teşekkürler. Ben yanlış yazmışım, dediğiniz gibi mdm modelini alacağım. Tecrübe etme şansım da oldu. Arkadaşıma ait Orbea marka şehir bisikleti vardı ve amortisör yoktu 50km yol gittim ve gayet rahattı.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Yorum için teşekkürler. Ben yanlış yazmışım, dediğiniz gibi mdm modelini alacağım. Tecrübe etme şansım da oldu. Arkadaşıma ait Orbea marka şehir bisikleti vardı ve amortisör yoktu 50km yol gittim ve gayet rahattı.
Hocam bugün gittim bisikletçiye fakat virüs onları da etkilemiş ürün gelmiyormuş. Elinde Mosso Legarda 1924 msm hidrolik fren modeli varmış. Ne diyorsunuz? Mosso Legarda serisinde farklılar nedir bilginiz var mı?

Hocam bugün gittim bisikletçiye fakat virüs onları da etkilemiş ürün gelmiyormuş. Elinde Mosso Legarda 1924 msm hidrolik fren modeli varmış. Ne diyorsunuz? Mosso Legarda serisinde farklılar nedir bilginiz var mı?

Son düzenleme:
@safex benim legardam hidrolik frenli ve ben çok memnunum.

Geri