Scudo Sports

Margarinle beslenmek

@hu_handan

Sayın Hu-handan, aşağıdaki tepkim size değil sakın yanlış anlamayın.. Yani margarini seviyorsunuz diye size yönelmiş değilim. Tercih sizin.. Ayrıca bu güzel paylaşımınız için teşekkürler..

Gelelim benim tepkime.. :)

Size her zaman doğru karar vermenize yarayacak bir beslenme klavuzu vereyim.
Bir gıda, doğal halinin üzerine ne kadar çok sanayi muamele görmüşse vücuta alındıktan sonra hazmedilmek maksadıyla orijinal haline getirilmek üzere o sanayi muamelenin aynısını tersine olarak tekrar görmek zorundadır. Bu da vucudunaza zarar vermek demektir. Onu gereksiz şeylerle yorup tam işe yarayacağında hastalıklara kendi elinizle teslim etmek demektir..

Doğal beslenin, doğal yaşayın...
Ne yapacaksınız ekstra yağ tüketmeyi.. Zeytinin ve fındığın kendisini yiyin hatta.. Zaten sütte yoğurtta da yağ var...

Hipersatüre hidrojene bitkisel yağlar (margarinler) yenildikten sonra vücutta önce sıvı bitkisel yağa dönüştürülür sonra trigliserit ve yağ asitlerine ayrıştırılarak kullanılır.. Yani orijinal zeytin haline ;)

Niye yoruyorsunuz karaciğerinizi vesairenizi.. neden bu dolambaçlı beslenme tarzları... Lütfen yağınıza, ekmeğinize ellettirmeyin teknolojiyi..

Teknoloji bizim gözümüzü boyayabilir ancak vücudumuz haz'etmez teknolojiden vesaireden... Teknoloji çalıştırmıyor kalbimizi, kasımızı, beynimizi.. :)

Gereği kadar sıvı yağlar (örn zeytin, mısır özü vs.) ve az miktarda tereyağı vb. nin zararı olmaz sporcu insana..
Bir arkadaşım geçen gün ayçiçek yağı üzerinde bir deney yapmış. Şimdi ben, ayçiçek yağından da tırsmaya başladım. Neden mi? Yukarda bahsettiğim sanayici arkadaşım ayçiçek yağının metal bir satıhtaki lekesinin üzerine deterjan dökmüş yağ temizlenmemiş, tiner dökmüş yağ temizlenmemiş, benzin dökmüş yağ temizlenmemiş, yok olmadı yakmaya çalışmış, yağ ne tutuşmuş ne temizlenmiş.. Sonra gelip bana bunu anlattı.. Dedi ki; Yahu mesut hocam, bence bu ayçiçek yağlarını ayçiçeğinden değil bir tür yanmayan naylondan falan yapıyorlar galiba, ben hayatta o yağdan yemiyorum" demez mi?.Hem o tırsmış hem de zorla beni tırsıttı.. Şimdi gözümde bir numara yağ zeytin yağı.. :)
Spor yapmayana ise ne yerse zarar.. İsterse yağı koklasın yine zarar.. :)

Not: Ayçiçek yağı hakkındaki yorumların bilimsel bir zemini olmayıp tamamen subjektif deneyimlere dayanmaktadır.

• Beğen
Tepkiler: hulyaars ve izumi
Scudo
Katılıyorum arkadaşlar en iyisi doğal beslenmek ne öyle kendisini yemek varken ıvırını zıvırını yiyeceksiniz.Zetin mi ülkemizde bol bol var.Ayçiçek yağ yiyeceğinize çekirdek yiyin.Fındık yiyin....v.b.En güzeli ellenmemiş doğal olanıdır.Teşekkürler...

bisikletin en iyisini aldınız, tutabileceğiniz kadar form tuttunuz ama yine de yarışlarda yada gezilerde biraz geridesiniz..

işte böyle zamanlarda bazen insan işin başka bir püf noktasını arar, kimyasal formüllere, haplara vb. sarılır onlardan medet umar..

Yani, şöyle daha hızlı pedal çevirebilmek için,
Daha mukavim olabilmek için,
daha geç yorulmak için,
için oğlu için....

Söyleyim mi püf noktasını... vereyim mi doping formülünü..

hilesine kaçmadan adamakıllı antenman yapıp, deden, nenen ne yemiş ne içmiş onları bilip, bulup onlardan yiyeceksin..
gofrete, çukulataya dönüpte bakmadan
yumurtayı, patatesi soğanı,ekşi otunu, maydanozunu, sarımsak otunu yufkanın arasına sıkma yapıp mideye gönderdikten sonra
içine az terayağı, tahin, bal döktüğün tandır ekmeğini de tatlı niyetine yiyeceksin...
Üzerine alabildiğince su ve hazım için 30-45 dk. istirahat..
Sonra tekrar çık yola...

Doğal beslen, doğal yaşa, olduğun gibi görün, göründüğün gibi ol...

Yahu, son satırı başka bir yerden hatırlıyorum galiba ama olsun, buraya da uydu.. aslında mesajım da zamane gençleri için biraz ütopik kaçtı ama yine olsun.. içimden böyle yazmak geldi..
Kendim de böyle yapmıyorsam namerdim.. Benimle gezenler bilir.. Benim elimde gofret çukulata göremez kimse..
En lüks yiyeceklerim ekmek arası cezerye, incir kurusu, kayısı kurusu vs. dir. ;)
Margarin ise bizim eve ayak dahi basamaz..
Evde hanım, pasta ve böreklerde hep sıvı yağ kullanır..
haaa şunu da söyliyeyim.. bizim evde tansiyon, kolesterol şeker hastası falan da yoktur haaaa.. yani diyet yaptığım falan sanılmaya..
Ben neden sonra keşfettim doğal beslenmenin süper bir şey olduğunu..
Bisikletin zincirine hangi yağı kullanacağımızı akşam sabah düşünürüz, barsaklarımıza hangi yağı göndereceğimizi neden hiç düşünmeyelim..???
Biz olmazsak bisiklet te olmaz.. ;)
:)

Sanırım pastanelrde satılan o poğaçaların da içinde margarin var, simitte de var mı bilmiyorum;; önce tosttan sonra da poğaçadan vazgeçeceğim gibi görünüyor. Bunun dışında gerek pastanelerde gerekse diğer diğer besin grupları içersinde başka nelerin bileşiminde margarin olabilir? Bilen arkadaşlar bunu paylaşırlarsa onlardan da vazgeçmeye hazırım. Önceden deli gibi yiyordum, artık bedava verseler bile almam!

Aramızda buna cevap verebilecek pastaneci varmı bilmiyorum ama hiçbir pastanenin zeytinyağı kullanmadığından eminim(enazından maliyet anlamında).Ayrıca bu poğaça vb. ürünler sadece margarin olduğu için değil bir sürü katkı maddesiyle yapılıyor zaten belirsiz yerlerden alınan ürünler sağlığı tehditediyor bunları az çok herkes biliyor. Kuzenimin eşi ünlü şubeleri olan bir pastanede mühendis bulundurma zorunluluğu olduğu için çalışmıştı.Bu tip gıdaların nasıl hazırlanması gerektiğini bilğinden dışarıya çıktığımızda kesinlikle tatlı,pasta yemiyor ve bizi uyarıyor.Sadece adı bilinen pastanelere güvenebiliriz sanıyorum...

Pastada zeytinyağı olmaz.
İyi pastaneler de olması gerekenden fazla yağlı yapıyorlar.
Hiç yağ koymuyorum ben, tamamen sütün yağı ile yapıyorum... Bir oturuşta yarısnı indiriyorum. :D
Parmaklarınızı yersiniz, bir daha pastane pastası istemezsiniz :)

Arkadaşlar endüstride Trans yağlar kullanılmaktadır, bunlar hidrojene nebati yağ diye de geçerler ve sentetiktirler, yediğimiz şeylerin daha lezzetli (!) çıtır çıtır olmasını sağlarlar, bildiğimiz don yağın sentetiği gibi, bitkisel yağın hidrojenle doygunlaştırılmasından elde edilir, vücud bu yağı kullanamaz (kilo almak dışında) ve besin değeri yoktur, dünyada kalp damar hastalıklarının bir numaralı sebeblerinden biridir (obezliğinde), ve sıkı durun, o çok beğendiğimiz ciplerde keklerde, bisküvi vs binbir türlü gıdada mevcut, evet hemen hemen bir çoğumuz bunlarla büyüdük, kimimiz kilolu olduk, kimimiz alerjik, astım veya allah muhafaza kalp damar hastalıkları ve kansere yakalandık, tabii bilmeden. Lütfen aldığınız ürünlerin etiketlerin üzerini okuyunuz...! İçeriğinde ne olduğunu bilmediğiniz anlamadığınız şeyleri (Exxx, karmin kırmızısı, kinolin sarısı, sodyum benzoat, potasyum sorbat vs vs ) lütfen kendi sağlığınız ve sevdiklerinizin sağlığı için geri koyunuz...

Benim hayatım 2 aydan bu yana haftada bir gün haric hic yağ girmiyor ..
Tabi yağ yakma derdinde olduğumdan böyle yapıyorum ..
Zeytinyağı dışında yağ ise annem eve sokmuyor ..

• Beğen
Tepkiler: Ronin45
@Başar

Mümkünse tarif alabilirmiyiz?

Ben de bir tuzlu(?) bir de tatlı (?) çeşidi olmak üzere iki türlü pasta-çörek tarifi biliyorum. Ama şunu açık söyliyeyim bir tadına alışsanız kendinizi tutmazsanız, 1 kilo çöreği bir oturuşta yarım kilo tatlı karpuzla beraber mideye indirebilirsiniz. Üstelik ne bir mide fesadı yaşarsınız ne de kilo alırsınız.. Zira böyle sağlıklı ürünler vücutta çok kolay yakılıyor.

not: soru işaretlerinin anlamı; tadı tuzu pek yok manasınadır. :) :) :)

İstanbulda yaşayanlar için söylüyorum, özellikle sanayi bölgelerine yakın olan yerlerde yaşayanlara, soluduğunuz hava burada konuştuğunuz ve margarinin olan/olmayan zararlarından 100kat daha zehirli, zararlı. Evet sağlıklı şeyler tüketmeliyiz bu doğru, yağlı ürünler vücuda gerektiğinden fazla alınırsa zararlı, yağ direk depolanmaz, vücuda giren ve sindirilebilen her yiyecek maddesi en ufak yapı taşına kadar sindirilir, parçalanır, vücut ihtiyacı olanı kullanır ve gerisini tekrar yağ, protein ve karbonhidrat şeklinde depo eder. Gerektiği kadar alındığında yağın zararı yoktur ama vücuda gerektiği kadar alma durumu çok karışık bir durum ve nerdeyse mümkün değil. Ayrıca vücudumda hiç yağ yok diyen, deri kemiğim diyen kişide bile yüzde 5'den fazla vücudunda yağ var, şehir efsanesi derken yazdığım şeyi iyi okuyun, hangi yağ olursa olsun hepsi bozulur, hepsinin besin değeri vardır, gerekli enzime sahip olmayan canlı bu besinleri sindiremez.

Bunu yazma gereği duyuyorum, daha önce de yazdım, yanlış bilinenler var. Hangi yiyecekle beslenirseniz beslenin, ister antreman yapın ister uyuyun, vücut YAĞ, KARBONHİDRAT ve PROTEİN'i aynı anda yakar, vücudunda en az yağ bulunan vücut geliştiriciler yağ yakma döneminde çok yüksek oranda karbonhidrat ve protein alırlar, sıfır yağ alırlar, çok yüksek oranda, zorlu ve saatler süren antremanlar yaparlar, vücudu yıkıp tekrar yaparlar çünkü yağ yakımı sırasında çok yüksek miktarda protein kaybederler. Sıradan bir insan için bu daha da karmaşık, kilo vermek isteyen ve diyet+spor yapan bir insan protein takviyesi almadığı için kasları da zayıflar.

@Hakan Yazman
Birşey almadan önce çoğu kez "içindekiler" kısmını okurum ve bu "hidrojene nebati yağ" kelimesine bayağı aşinayım. Katkı maddelerinin standart miktarları dışında kullanımının zararlı olduğunu biliyorum,çok mecbursam alıyorum,değilsem almıyorum. Mesela, m.gazozların içinde bunlardan sürüsüne bereket var ve sırf bunlar için bile bunlara pek rağbet etmiyorum.. Sucuk ,sosis vb. lerde ise sanki bunlar"kendilerini aşmış"...

Çok haklısınız. Yoksa kilosu 8 milyon civarı olan etin kilosu nasıl 2-3 milyona kadar satılabilir ki? fiyat 4 kat düşüyorsa demek ki katkı maddeleri asıl maddeden 4 kat daha fazla.

Poğaça da kullanılan Vita yağ .. dandik..
Kurabiye pasta v.s

Margarini bisikletinizden ve aracınzdaki zift lekelerini çıkarmak için kullanabilirsiniz.

Burada margarin konusunda mangalda kül bırakmayan arkadaşlar bir fotoğrafınızı şuraya atın da, bel ve göbek bölgenizdeki yağlanma durumunu görelim. Ondan sonra, burada margarin ve beslenme konusunda birlikte rahat rahat sallayabiliriz.

Burada margarin konusunda mangalda kül bırakmayan arkadaşlar bir fotoğrafınızı şuraya atın da bel ve göbek bölgenizdeki yağlanma durumunu görelim. Ondan sonra burada margarin ve beslenme konusunda birlikte rahat rahat sallayabiliriz.
Bilginiz olsun, organ yağlanması bel çevresi yağlanması gözükmeden de gerçekleşebilir.

Geri