Mesut Girgiç
Forum Bağımlısı
- Kayıt
- 28 Mart 2006
- Mesaj
- 4.517
- Tepki
- 11.601
- Şehir
- Konya
@hu_handan
Sayın Hu-handan, aşağıdaki tepkim size değil sakın yanlış anlamayın.. Yani margarini seviyorsunuz diye size yönelmiş değilim. Tercih sizin.. Ayrıca bu güzel paylaşımınız için teşekkürler..
Gelelim benim tepkime..
Size her zaman doğru karar vermenize yarayacak bir beslenme klavuzu vereyim.
Bir gıda, doğal halinin üzerine ne kadar çok sanayi muamele görmüşse vücuta alındıktan sonra hazmedilmek maksadıyla orijinal haline getirilmek üzere o sanayi muamelenin aynısını tersine olarak tekrar görmek zorundadır. Bu da vucudunaza zarar vermek demektir. Onu gereksiz şeylerle yorup tam işe yarayacağında hastalıklara kendi elinizle teslim etmek demektir..
Doğal beslenin, doğal yaşayın...
Ne yapacaksınız ekstra yağ tüketmeyi.. Zeytinin ve fındığın kendisini yiyin hatta.. Zaten sütte yoğurtta da yağ var...
Hipersatüre hidrojene bitkisel yağlar (margarinler) yenildikten sonra vücutta önce sıvı bitkisel yağa dönüştürülür sonra trigliserit ve yağ asitlerine ayrıştırılarak kullanılır.. Yani orijinal zeytin haline
Niye yoruyorsunuz karaciğerinizi vesairenizi.. neden bu dolambaçlı beslenme tarzları... Lütfen yağınıza, ekmeğinize ellettirmeyin teknolojiyi..
Teknoloji bizim gözümüzü boyayabilir ancak vücudumuz haz'etmez teknolojiden vesaireden... Teknoloji çalıştırmıyor kalbimizi, kasımızı, beynimizi..
Gereği kadar sıvı yağlar (örn zeytin, mısır özü vs.) ve az miktarda tereyağı vb. nin zararı olmaz sporcu insana..
Bir arkadaşım geçen gün ayçiçek yağı üzerinde bir deney yapmış. Şimdi ben, ayçiçek yağından da tırsmaya başladım. Neden mi? Yukarda bahsettiğim sanayici arkadaşım ayçiçek yağının metal bir satıhtaki lekesinin üzerine deterjan dökmüş yağ temizlenmemiş, tiner dökmüş yağ temizlenmemiş, benzin dökmüş yağ temizlenmemiş, yok olmadı yakmaya çalışmış, yağ ne tutuşmuş ne temizlenmiş.. Sonra gelip bana bunu anlattı.. Dedi ki; Yahu mesut hocam, bence bu ayçiçek yağlarını ayçiçeğinden değil bir tür yanmayan naylondan falan yapıyorlar galiba, ben hayatta o yağdan yemiyorum" demez mi?.Hem o tırsmış hem de zorla beni tırsıttı.. Şimdi gözümde bir numara yağ zeytin yağı..
Spor yapmayana ise ne yerse zarar.. İsterse yağı koklasın yine zarar..
Not: Ayçiçek yağı hakkındaki yorumların bilimsel bir zemini olmayıp tamamen subjektif deneyimlere dayanmaktadır.
Sayın Hu-handan, aşağıdaki tepkim size değil sakın yanlış anlamayın.. Yani margarini seviyorsunuz diye size yönelmiş değilim. Tercih sizin.. Ayrıca bu güzel paylaşımınız için teşekkürler..
Gelelim benim tepkime..
Size her zaman doğru karar vermenize yarayacak bir beslenme klavuzu vereyim.
Bir gıda, doğal halinin üzerine ne kadar çok sanayi muamele görmüşse vücuta alındıktan sonra hazmedilmek maksadıyla orijinal haline getirilmek üzere o sanayi muamelenin aynısını tersine olarak tekrar görmek zorundadır. Bu da vucudunaza zarar vermek demektir. Onu gereksiz şeylerle yorup tam işe yarayacağında hastalıklara kendi elinizle teslim etmek demektir..
Doğal beslenin, doğal yaşayın...
Ne yapacaksınız ekstra yağ tüketmeyi.. Zeytinin ve fındığın kendisini yiyin hatta.. Zaten sütte yoğurtta da yağ var...
Hipersatüre hidrojene bitkisel yağlar (margarinler) yenildikten sonra vücutta önce sıvı bitkisel yağa dönüştürülür sonra trigliserit ve yağ asitlerine ayrıştırılarak kullanılır.. Yani orijinal zeytin haline
Niye yoruyorsunuz karaciğerinizi vesairenizi.. neden bu dolambaçlı beslenme tarzları... Lütfen yağınıza, ekmeğinize ellettirmeyin teknolojiyi..
Teknoloji bizim gözümüzü boyayabilir ancak vücudumuz haz'etmez teknolojiden vesaireden... Teknoloji çalıştırmıyor kalbimizi, kasımızı, beynimizi..
Gereği kadar sıvı yağlar (örn zeytin, mısır özü vs.) ve az miktarda tereyağı vb. nin zararı olmaz sporcu insana..
Bir arkadaşım geçen gün ayçiçek yağı üzerinde bir deney yapmış. Şimdi ben, ayçiçek yağından da tırsmaya başladım. Neden mi? Yukarda bahsettiğim sanayici arkadaşım ayçiçek yağının metal bir satıhtaki lekesinin üzerine deterjan dökmüş yağ temizlenmemiş, tiner dökmüş yağ temizlenmemiş, benzin dökmüş yağ temizlenmemiş, yok olmadı yakmaya çalışmış, yağ ne tutuşmuş ne temizlenmiş.. Sonra gelip bana bunu anlattı.. Dedi ki; Yahu mesut hocam, bence bu ayçiçek yağlarını ayçiçeğinden değil bir tür yanmayan naylondan falan yapıyorlar galiba, ben hayatta o yağdan yemiyorum" demez mi?.Hem o tırsmış hem de zorla beni tırsıttı.. Şimdi gözümde bir numara yağ zeytin yağı..
Spor yapmayana ise ne yerse zarar.. İsterse yağı koklasın yine zarar..
Not: Ayçiçek yağı hakkındaki yorumların bilimsel bir zemini olmayıp tamamen subjektif deneyimlere dayanmaktadır.


