- Kayıt
- 13 Eylül 2004
- Mesaj
- 9
- Tepki
- 19
- Şehir
- istanbul
Valla herkez biliyordur ama ben genede emek harcanan edinilmiş bilgiyi paylaşmayı istiyorum. Allaha çok şükür margarin yerine tereyağı yemeyi çok zamandır tercih etmiştik...
Original
" Diploma tezimi Turkiyenin ünlü margarin fabrikasinda hazirladim.
Adam gibi ''kokusuzlastirilmis ve aritilmis SIVI pamuk çekirdegi yagini''
''HIDROJENE EDEREK'' DOYURMANIN ve de vücud isisina son derece
tehlikeli sekilde yaklastirmanin ''nesinin'' akla uygun oldugunu
ne ben çözebildim.Ne de bu konuda benden çook daha bu konuyu
bilmesi gerekenlere ''tüm ugrasmalarima ragmen'' ÇÖZDÜREBILDIM !!!
Stajimi ve tezimi basariyla !! bitirdim,hocama teslim ettim !!
O gün bugündür ''agzima margarin koymamaya kesin
karar verdim ve uyguladim. Margarin ambalajlarina,
''kesinlikle'' , sigara ambalajlarina getirilen zorunluk getirilmelidir.
Margarin sagliga ''ÇOK ZARARLIDIR'' yazilmalidir.
Margarin vücudumuzdaki toplam uzunlugu 100 km. olan
IDY (insan Damar Yollari !! ) 'nin KATiLiDiR.
Alkolden de, sigaradan da daha ''kapsamli zararlidir''.
Margarin ve Tereyagi arasindaki farki biliyor musunuz?
Sonuna kadar okuyun *. Çok ilginç. Her ikisi de hemen hemen
ayni kaloriye sahiptir. Tereyagi çok az daha fazla doymus yag
oranina sahiptir. 8 grama 5 gram.
Harvard Tip Fakültesinin çalismasina gore tereyagi ile
karsilastirilinca margarin yemek kadinlarda kalp hastaligina
yakalanma olasiligini %53 artiriyor. Tereyagi ise yemek
yiyeceklerdeki diger besin ögelerinin emilimini artiriyor.
Tereyaginin besinsel degeri yüksek olmasina ragmen margarinin
çok düsüktür. Çünkü katkilidir. Tereyagi margarinden çok daha
lezzetlidir ve diger yiyeceklerdeki tadlari zenginlestirir.
Tereyagi yüzyillardir bilindigi halde margarin 100 yildan
az bir süredir yapilmaktadir.
Ve şimdi margarinin ne olduguna gelelim
Yag asitleri çok yüksektir, Koroner kalp hastaligi riskini 3 kat
arttirir.
Toplam kolesterolü ve LDL'yi yükseltir. (Kötü kolesterol)
HDL'yi düşürür. (iyi kolesterol)
Kanser riskini bes katina çikarir*
Anne sütünün kalitesini düşürür*
Bagisiklik sistemini zayiflatir*
Insülin tepkisini düsürür.
ISTE EN ILGINÇ KISMI!
Margarin plastikten yalnizca 1 molekül farklidir.
Iste bu gerçek beni hayatim boyunca bir daha margarin ve
diger hidrojene yiyecekleri yemekten alikoymustur .
(Hidrojene demek moleküler yapisina hidrojen eklenmis demektir.)
Kendiniz de deneyebilirsiniz: Bir paket margarine alin ve gölge
bir yere koyun. Iki gün içinde sunlari gözlemleyeceksiniz.
Üzerinde bir tane bile sinek yok! (Bu size birseyler anlatmali.)
Çürümemis ve kötü kokmamistir. Çünkü hiçbir besin degeri yoktur
ve üzerinde hiçbir sey gelismez. Hatta mikro organizmalar bile yerlesmez.
Neden?
Çünkü nerdeyse plastiktir. Evdeki plastik kablonuzu eritip de
tostunuza surer misiniz ? isterseniz surmeye devam edin ama
en azindan gelecek nesillere cocuklariniza bu vicdansizligi yapmayin.
Original
" Diploma tezimi Turkiyenin ünlü margarin fabrikasinda hazirladim.
Adam gibi ''kokusuzlastirilmis ve aritilmis SIVI pamuk çekirdegi yagini''
''HIDROJENE EDEREK'' DOYURMANIN ve de vücud isisina son derece
tehlikeli sekilde yaklastirmanin ''nesinin'' akla uygun oldugunu
ne ben çözebildim.Ne de bu konuda benden çook daha bu konuyu
bilmesi gerekenlere ''tüm ugrasmalarima ragmen'' ÇÖZDÜREBILDIM !!!
Stajimi ve tezimi basariyla !! bitirdim,hocama teslim ettim !!
O gün bugündür ''agzima margarin koymamaya kesin
karar verdim ve uyguladim. Margarin ambalajlarina,
''kesinlikle'' , sigara ambalajlarina getirilen zorunluk getirilmelidir.
Margarin sagliga ''ÇOK ZARARLIDIR'' yazilmalidir.
Margarin vücudumuzdaki toplam uzunlugu 100 km. olan
IDY (insan Damar Yollari !! ) 'nin KATiLiDiR.
Alkolden de, sigaradan da daha ''kapsamli zararlidir''.
Margarin ve Tereyagi arasindaki farki biliyor musunuz?
Sonuna kadar okuyun *. Çok ilginç. Her ikisi de hemen hemen
ayni kaloriye sahiptir. Tereyagi çok az daha fazla doymus yag
oranina sahiptir. 8 grama 5 gram.
Harvard Tip Fakültesinin çalismasina gore tereyagi ile
karsilastirilinca margarin yemek kadinlarda kalp hastaligina
yakalanma olasiligini %53 artiriyor. Tereyagi ise yemek
yiyeceklerdeki diger besin ögelerinin emilimini artiriyor.
Tereyaginin besinsel degeri yüksek olmasina ragmen margarinin
çok düsüktür. Çünkü katkilidir. Tereyagi margarinden çok daha
lezzetlidir ve diger yiyeceklerdeki tadlari zenginlestirir.
Tereyagi yüzyillardir bilindigi halde margarin 100 yildan
az bir süredir yapilmaktadir.
Ve şimdi margarinin ne olduguna gelelim
Yag asitleri çok yüksektir, Koroner kalp hastaligi riskini 3 kat
arttirir.
Toplam kolesterolü ve LDL'yi yükseltir. (Kötü kolesterol)
HDL'yi düşürür. (iyi kolesterol)
Kanser riskini bes katina çikarir*
Anne sütünün kalitesini düşürür*
Bagisiklik sistemini zayiflatir*
Insülin tepkisini düsürür.
ISTE EN ILGINÇ KISMI!
Margarin plastikten yalnizca 1 molekül farklidir.
Iste bu gerçek beni hayatim boyunca bir daha margarin ve
diger hidrojene yiyecekleri yemekten alikoymustur .
(Hidrojene demek moleküler yapisina hidrojen eklenmis demektir.)
Kendiniz de deneyebilirsiniz: Bir paket margarine alin ve gölge
bir yere koyun. Iki gün içinde sunlari gözlemleyeceksiniz.
Üzerinde bir tane bile sinek yok! (Bu size birseyler anlatmali.)
Çürümemis ve kötü kokmamistir. Çünkü hiçbir besin degeri yoktur
ve üzerinde hiçbir sey gelismez. Hatta mikro organizmalar bile yerlesmez.
Neden?
Çünkü nerdeyse plastiktir. Evdeki plastik kablonuzu eritip de
tostunuza surer misiniz ? isterseniz surmeye devam edin ama
en azindan gelecek nesillere cocuklariniza bu vicdansizligi yapmayin.