Scudo Sports

Marco Pantani'nin 2000 TDF Bisikleti açık artırma ile 66 Bin Euro'ya satıldı

makaram

Forum Bağımlısı
Tepki
4.557
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Güzel para. Bisiklet de güzel. Biraz çalkantılı bir kariyeri olmuş. Doping iddiaları ile mücadele etmiş. 1999'da kanındaki dengesiz veriler yüzünden alınmadığı yarış olmuş. 2004'te de akut kokain zehirlenmesinden hayatını kaybetmiş. Aynı yıl hem tdf yi gem de giroyu kazanan son sporcuymuş. Toplamda da 7 kişiden birisi.

Sportif başarının yanı sıra genç yaşta hayatını kaybetmesi ve biraz sansasyonel kariyeri bu tarz parçaları daha değerli kılıyor. Bisiklet de Pantani müzesine bağışlanmış.

1607670735804.png

Kaynak: (link)

Scudo
@BerkEvren Pembe formayı da satmışlar :D O da güzel para.

"A second Bianchi bike prepared for the 2000 Sydney Olympics went for €46,000, with a number of pink jerseys and other trophies and paintings raising a total of €161,000. "

O aynakol ve kaset kombinasyonu ile Giro kazanmak için de ancak Pantani olmak gerekir sanırım. Ben o bisiklet ile Şile'ye gidip gelsem bacakları yolda bırakırım herhalde :)

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Fotoğrafın olduğu mont ventoux etabı çok iyiydi koleksiyonluk bisiklet.Pantaniyi İtalyanlar hala çok seviyor selle italia nın ıı pirata selesi de çok güzeldi 🙂

• Beğen
Tepkiler: makaram
@mehmetsunu O dönem alayı dopingliydi, lance armstrong benim gözümde hala gelmiş geçmiş en iyi bisikletçidir, şartları eşitlemek için mecbur çakıyordu.

Dün gece bitirdiğim Marco Pantaninin Ölümü adlı kitabı okumanızı tavsiye ederim.

Okudum. Bunun üzerine Tekerlekli Yalan da okunmalı bence. Marco Pantani ve Lance Armstrong döneminin ne kadar temiz olduğu her iki kitapta da anlatılıyor.

Bu kitapları okuduktan sonra Tdf seyretmek benim açımdan tam bir saçmalık oldu. Bu gün daha gelişmiş teknolojiler sayesinde bunların yaptığı dopingin âlâsını yapıyorlardır.

@mehmetsunu O dönem alayı dopingliydi, lance armstrong benim gözümde hala gelmiş geçmiş en iyi bisikletçidir, şartları eşitlemek için mecbur çakıyordu.
Hocam , VO2Max 84,0 olan biri neden dopinge ihtiyaç duyar ki anlamak mümkün değil. Lance Armstrong bir de N.Y maratonu koşmuş ama sonuç şimdiki dünya rekoruna kıyasla pek parlak değil.
Ben dopingi ''emek hırsızlığı '' olarak görüyorum. Hak edilmeden kazanılan bir başarı sporcuyu neden tatmin etsin ki? Belki ekonomik anlamda bir tatmin yaşarsınız fakat aynaya her baktığınızda aslında kazanılan her şeyin sahte olduğu gerçeğiyle yüzleşmek acaba nasıl bir çöküntü yaratır insanda?

@Ronin45 Hocam doğru diyorsunda birde şu açıdan düşün, peletonun sen dışında herkes dopingli, sen ne hissedersin?

Geri