Scudo Sports

Marathon plus modelleri? ACİL!!

emre özbay

Daimi Üye
Tepki
227
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bugün marathon plus almayı düşünüyordum.Kredi kartı bilgileri girdiğimiz siteye fazla girip çıkınca bi hata verdi yarına kısmetmiş :D
2-3 saat öncesine kadar tek marathon çeşidi varken şimdi marathon plus tour ve marathon plus performance olarak yenilendi.Tour'u almayacağım fakat

(link)

linkindeki lastik ile

(link)

bu linkteki lastik arasındaki farklılıklar nelerdir ?

Scudo
"Auslaufmodell" ucuz olan üretimi durdurulan eski seri.
pahalı olan yeni seri.

@Mert C.
1 çift 26x1.5 aynı fiyata geliyor hiçbir fark yok 42euro
Sizce hangisini almalıyım ?

marathon plus yerine marathon racer öneririm öncelikle: (link)
bu katlanır model, 26x1,50'de tek ağırlığı 390gr

ama seçim ikisi arasında olacaksa yeni olan tabiki.

Schwalbe MARATHON Plus Tour - 5mm patlak önleyici
Schwalbe MARATHON - 3mm patlak önleyici

Performans : Yoğun kullanım için mükemmel kalitede .
Artıları : Unplattbaren ® - Son derece dayanıklı , yüksek güvenilirlik , yüksek kilometre . Esnek , özel kauçuk ( SmartGuard ) iyi lastik koruma koruyucu astar .
Dayanıklılık : Yüksek dayanıklılık için Maraton bileşik dayanıklılık .
SmartGuard : Bisiklet lastikleri için mevcut en etkili koruma kemer. Esnek , özel kauçuktan Massive , 5 mm kalınlığındaki tabaka dayanıklı koruma sağlar . İç lastiğe özellikle delici nesneler, hatta bir raptiye bile zarar veremez .

Muhtemelen daha fazla dayanıklılık anlamına geliyor.

@Mert C.

Hız ve kavrama yönünden bakarsak racer daha mantıklı gibi fakat delinmeye karşı korumaya bakınca içime bir şüphe düşüyor ne alsam bilemiyorum...

Racer: https://i.hizliresim.com/jz3kgn.png

Marathon plus: https://i.hizliresim.com/OJA1V3.png

@emre özbay

yanlışınız var, özellikle belirttim katlanır olan olduğunu...
önerdiğim ve şuan kullandığım marathon racer evolution:
http://i.imgur.com/tzihnyh.jpg

Ah şu sidewall koruması 1-2 tık fazla olsaydı keşke ikilemde bırakıyor namussuz :D Bir de ortalama kaç km dayanıyor kullanım süreleri birbirinden biraz farklı ?

yaklaşık 6 ay oldu, bu 6 ayda kullanmadığım gün sayısı maksimum 10-15 gündür. aktif kullandığıma 5 ay diyebiliriz "minimum" yani.
km saatini söktüğüm için kesin konuşamam ama tahmini 1500km civarındadır. halen gözle görülür az bir aşınma bile yok.
6 ayda şehir içi kullanımda sıfır patlak.

Pahalı ama hakkını verir inşallah :D Yarın bu anlamadığım hata geçerse sipariş edeceğim sağol abi.

Konu kalabalığı olmasın diye buraya yazıyorum :) Schwalbe marathon racer 26x1.5 Siparişimi verdim.Aklıma bir soru takıldı.Orada burda okuduklarıma göre korumanın marathon veya marathon plus a göre daha düşük olduğunu duydum.Ve elimde birkaç ay önce aldığım slime 473ml lastik dolgum var.Bunun yarısını smart sam lastiklerimde kullanmıştım.Madem koruması düşük slimelerden ekleyelim bakalım rahatımıza, ne dersiniz?Böylece koruma ibresi full'lenir.Ama asıl soru hız ibresindeki değişim.Slime kendi ölçülerinde cross country için 60ml yeterli bulmuş yol bisikleti için 45 ml.50 sıkıp ortada anlaşalım ;) 2 lastikte bu 100gram.Bisiklet 100gram daha fazla yere basacak sizce korunma adına bunu yapmalı mıyım?

@emre özbay

yandan sürtme yapmadığın sürece koruma değeri marathon ile aynı seviyede belirtilmiş durumda.
bu lastiğin amacı hafifleterek performansı sağlarken aynı zamanda patlaklara karşı da kullanım hatası dışında koruma sağlamak. normal şartlarda kaza vs. olmadıkça yanak sürtmez çünkü.
ince yanaklı oluşunu da iç lastiğe koyacağın slime etkilemez, yanaktan hasar alırsa bombe yapıp yarılır muhtemelen.
ben gereksiz buluyorum, en azından ilk patlağı yaşayana kadar deneyin, ben 6 aydır patlaksız kullanıyorum...

Geri