Scudo Sports

Manisaspor, Türkiye'nin ilk profesyonel bisiklet yarış takımını kuruyor

berkay;
Bu listeye göre küçücük Yunanistan, Bulgaristan, Macaristan, Hırvatistan, Ukrayna, Portekiz, Norveç, Polonya gibi ülkelerin bile çoğunun birden fazla kıta takımı statüsünde takımı olduğunu görmek aslında bizim ülkemizin böyle bir takımı oluşturmada ne kadar geç kaldığını çok net bir şekilde gösteriyor.. Konya-Şeker , Brisa Spor gibi takımların bunca yıl neden böyle bir girişimde bulunmadıkları ise bence gerçekten cevaplanması gereken bir soru..

cok basıt aslında,
brısa ıcın konusuyorum,ılerıye donuk hıc bır hedeflerı yok.
ıran veya mısırdakı bırkac yarısı alırım,ulkemdekı zaten yarıslarda ıyıyım mentalıtesındeler. neden pro olupta zorlansınlarkı. zaten bır takımın ıyı olup olmadıgını anlamak ıcın alt yapısına bakacaksınız,o da yoksa bu takım hedeflerı olmayan bır takımdır.
brısada son 2 yıl harıc alt yapısında yıldız sporcu bulundurmayan veya yetıstırmeyen bır takımdır.
en ıyı ve yaptıgı basıt sey hazır yetısmıs bır sporcu arayısı ıcınde olmasıdır. bu nedenle ılerıye donuk planları bulunmuyor.
bu kadar basarı onları tatmın edıyor.
konya seker ıse gec de olsa bırseyler yapma pesınde.umarım yolları acık olur.

Scudo
Brisa'nın hakkını da yememek lazım onlarda yakın zamanda böyle adımlar atacaklardır , sonuçta mtb ve yolda aldıkları sonuçlar ortada :)

Manisaspor Continental Takım Kadrosu

AKDYLEK Ahmet TUR 10.03.1988
BAJC Andi SLO 14.11.1988
CANECKY Marek SVK 17.06.1988
CARSI Mustafa TUR 25.11.1992
ERCEVIK Egemen Kamil TUR 14.05.1992
ERKAN Mevlüt TUR 08.02.1992
GULCAN Ali TUR 29.08.1987
HARMANCI Fatih TUR 03.03.1988
KASA Gabor SRB 03.02.1989
ÖZDEMIR Bünyamin TUR 11.09.1987
PODGORNIK Dean SLO 03.07.1979
TASCAN Timur TUR 14.04.1992
ÜNALAN Recep TUR 09.04.1990
YATES Jeremy NZL 06.07.1982

Jeremy Yates

Davitamon Lotto ve Credit Agricole'da yarışmış
(link)
(link)

@HALİL

Şimdi bu saydığınız ülkeler bisiklet sporunda öyle küçük ülkelerde değil , bilginiz olsun . Yunanistan'da Ionnidias ,birkaç sene önce pistte Avrupa Şampiyonu oldu ; Bulgarlar , Macarlar eskiye göre kötü ama bisiklet kültürü gelişmiş ülkeler . Ukrayna , Portekiz , Norveç'in ise bir sürü profesyonel bisikletçisi var . Örneğin Portekizli Sergio Paulinho ; Lance'in 7 TdF zaferinin birkaçında imzası olan bir isim .

Polonya ise bisiklette bir ekoldür . Çok iyi ,gelişmiş bisiklet spor kültürü olduğu gibi bu ülkelerin arasında genele baktığımızda en başarılı ülkedir . Ukrayna ise bir Sovyet ekolü

Polonya'dan Slyvestre Szymd , Norveç'ten Thor Hushovd , Ukrayna'da Andriy Grivko ,Portekiz'den Tiago Machado büyük turlarda devamlı olarak seyrettiğimiz kuvvetli isimler . Tabi bu adamlar , kendi ülkelerinde binlerce sporcunun arasında başarı sağlayıp bir yerlere geliyorlar.

cok basıt aslında,
brısa ıcın konusuyorum,ılerıye donuk hıc bır hedeflerı yok.
ıran veya mısırdakı bırkac yarısı alırım,ulkemdekı zaten yarıslarda ıyıyım mentalıtesındeler. neden pro olupta zorlansınlarkı. zaten bır takımın ıyı olup olmadıgını anlamak ıcın alt yapısına bakacaksınız,o da yoksa bu takım hedeflerı olmayan bır takımdır.
brısada son 2 yıl harıc alt yapısında yıldız sporcu bulundurmayan veya yetıstırmeyen bır takımdır.

Brisa bir holding alt kuruluşu olduğu için tahminimce bu sene beklemede kalacaktır. Gelecek sene duruma göre pozisyon alacaklarını sanıyorum . Sonuçta Sabancı Holding , bir yerden sonra Brisa takımının getirisi ve götürüsünü daha çok inceleyecektir.

Brisa'nın örneğin TV'de hiç reklamı yok . 1 hafta boyunca günde 2 saatten 14 saat Brisa reklamı -tabi seyreden olursa- firmaya ne kadar artı katar , düşünülmesi gereken etkenlerden yalnızca biri .

Burada TRT'ye çok iş düşüyor . Federasyon'un bisiklet yarışlarını TRT3'te 1 saat yayınlasar , bisiklet sporu patlama yaşamaya başlar

millet olarak elektrik su faturalarını dahi son güne bırakmaz mıyız ? spor, kültür, teknoloji açısında birazcık geriden gelmemiz yadsınamaz saniyorum.. :)

şahsen üzülüyorum. yukarıda yazılanların hepsiyle kelime kelime hemfikirim. Ancak; gelişeceğiz. Asıl hızla ilerleyen dünyada gelişmelerin bizleri etkilememesi yanlis olur. Oyle ki spor yapma açısından, cok büyük potansiyele sahip genç nüfusumuzu birçok farklı nedenle ile spora yönlendiremiyoruz. haa asıl problemler cok farklıdır, o ayrı tartışma konusu :) Türkiye'de refah içerisinde yaşam sürmek, hatta spor yapmak zordur !! :)

Manisa Spor'a tekrar tekrar teşekkür etmek lazim. Bence, bisiklet sporu icin yapı taşlarından biri olacak . Federasyonumuzun tavırlarından çok hoşnut olmasam da Cumhurbaşkanlığı Turu'nun gerçekleştirilmesi bile ülkemiz ve gelecekte Türk bisikletçiliği için çok fayda sağlayacak. iyi yada kötü sonucu her ne olursa olsun, gelişmeleri zevkle, tüm iyi niyetimle sevinerek takip ediyorum..

Bu listeye göre küçücük Yunanistan, Bulgaristan, Macaristan, Hırvatistan, Ukrayna, Portekiz, Norveç, Polonya gibi ülkelerin bile çoğunun birden fazla kıta takımı statüsünde takımı olduğunu görmek aslında bizim ülkemizin böyle bir takımı oluşturmada ne kadar geç kaldığını çok net bir şekilde gösteriyor..

Berkay'ın bahsetmek istediği sanıyorum nüfusla ilgili bir kıyaslama. kücücük bir alana sahip, hatta coğu soğuk iklime yakın yaşam süren bize oranla az nüfuslu ülkeler dahi bisiklet sporunda oldukça basarılılar...

Hatta Halil'in de son seneler dışında Brisi için bahsettiklerinin dogruluk payı coktur.. iyi bir değerlendirme !

@Salih Manavoğlu

halil ve salihe katılıyorum berkayada teşekkür bu konuyu alevlendirdiği icin

Çok güzel bir adım çok sevindim. İnşallah güzel yurdumuzun her bölgesinde, böyle güzel adımlar görürüz :)

mustafayla fatih le yarışlarda pedal çevirmiştik.
başarılar diliyorum sporculara. inş bisilet türkiyede daha iyi yerlere gelir.

Merhaba arkadaşlar!
Aranıza nihayet katılbildim, bugüne nasipmiş.:)
Manisaspor Bisiklet Klübünün kuruluşnu duyunca çok sevindim, arkasındanda Konya Torku Şeker Spor. Ne güzel, daha öncede Birsaspor vardı, ama sonra kapandı mı ne oldu anlayadım.:eek:
Ben Kazak vatandaşıyım, İÜ mezunu;). Profesiyonel yol bisikleti ile haberleri yakından takip etmeye çalışıyorum, Türkiye ile gelişmeleri duyunca çok sevindim. Cumhurbaşkanı Turu zaten büyük bir başarı, umarım ilerki senelerde UCI WorldTour’da yerini alır.
Bütün sporculara başarılar dilerim.

Geri