Scudo Sports

Manisa'da Kaza, araba çarptı...

Scudo
@tekkir Kardesim Merhaba.Buyuk gecmis olsun uzuldum.
Bak sakin egilme afedersin s. Et adami.Ötsun dursuk yav-sak.Arabasinin parcasinin pesinde kossun.ilk once seni dusunup elinden tutsa belki eywallah derim.Ama direk arabasinin pesine dusmus.Eywallah etme.Sel ver Sir verme.Polis Sana sordugunda en sagdan ortalama hizda gidiyorum diyceksin.
Sag serittesin yol hakkin zaten.Eger dikine gidersen kazanirsin bisiklerinde ödenir o pust kusura bakmayin hakediyor hic bisey talep edemez.
Olay Turk polisinin klasik hali;
-Orda adam vay arabam demistir agit yakmistir sen yerdeyken.
-2-3 poliste tuh tam mesai bitimi kazaya bak demistir.Adam bunlara yuklenmistir ARSIZ poliste ona gore davranmistir.Davadan korkma.
Eger basi dik catir catir anlatirsan hic bisey talep olmadan siyrilirsin.Onemli olan kendini sartlandir.En sagdan sabit hizla gidiyordun kurallara uygun sekilde geldi sana vurdu.Zaten Sen bisiklete ait yerde oldugun icin "Arkadan gelirken gormesi gereken o Seni "Direk suclu konuma duser.Hatan varsada unut.Hakliyim de savun.
Kusura bakmayin adam yerde yatarken vah arabam diyene acimiycaksin.Kendini savun hatan dahi olsa unut.Bu sekilde yaparsan alehine doner.Ehliyeti takiyodum cat diye vurdum demis ARKADAN GELIYOR MAL %99 suclu gozu nerdeymis.Kendini savun kardesim.Sabah sabah sinirlendirdi adam.
İyi Forumlar Dilerim.

@tekkir Güzel kardeşim, çok büyük geçmiş olsun. Allah korumuş seni. Arabadaki hasar aslında kazanın derecesini gösteriyor. Şimdi o adamı mahkemeye vermeni tavsiye ederim sana. Maddi ve manevi tazminat talep etmelisin. Sigorta arabayı öder falan düşüncesini bir kenara bırak, çünkü onlar zaten gereğini yapacak. İmkanın varsa mahkemeye ver.

Edit : İletinin tarihine bakmadım ama yine de fark etmez. Geçmiş olsun kardeşim tekrardan.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
bu kaza 2013'de olduğu yazıyor forumda mı hata var ben mi yanlış okuyorum :)

@hsm hocam dava numaram 2013/81. İyi dilekleriniz için hepinize teşekkürler. Geçmiş mesaja yazmıştım dava kapanalı bayağı oldu. Allah'a şükür geçen 2 yıl içerisinde eseri kalsa da dizim büyük oranda iyileşti. Fazla zorlamaya gelmiyor ama hemen bir acı saplanıyor. Bu kazadan sonra bisikletle trafikte görünürlük için ise hiç bir tavsiyem yok, adamın çarpacağı varsa gelip küt diye çarpıyor valla :) Allah'a emanet..

@Eray I doğrudur Ocak 2013 tarihli kaza. Arkadaş dava numarasını isteyince hortlamış :)

@tekkir çok geçmiş olsun usta. istediğiniz kadar dikkatli olun olacağı varmış, bilhassa geceleri daha temkinli mümkün mertebe yoldan uzak gidilmeli fakat şoför kazmaysa bisikletli napsın o da var.

• Beğen
@Rehavet Yoo para falan yok, adam hiç bir zaman haksız olduğunu kabullenmedi ki. Açıkçası benim bisiklette pek hasar yok, 30 lira verip akort ayarı yaptırdım öyle kullanıyorum hala.

Özetle para cezası verdi mahkeme karşı tarafa. Tazminat yolu açıktı ancak özel bazı nedenlerden dolayı tekrar dava açmadım. Sonuç bu: Manisa'da Kaza, araba çarptı... | Sayfa 2 - BisikletForum

@tekkir Bende yeni farkettim tarihi.Kaza duyunca celalleniyorum.Sinirlenmistim sabah ise giderken.Gecmis olsun sevindim iyi olmussunuz.

• Beğen
Öncelikle geçmiş olsun..

Rabbim beterinden korusun..

NE olursa olsun bisiklet süren kişi olarak bizim daha dikkatli olmamız lazım..

İnanırmısınız bilmiyorum ama acemi bir bisiklet sürücüsü iken daha az kaza riski atlatıyordum, daha korkak daha tedbirli sürüyordum çünkü..

Bisiklete çarpan sürücüye hiç bir şey olmaz, ama bize herşey olabilir..

KArşı tarafın ne kadar suçu büyük olursa olsun, bizim daha dikkatli olmamız lazım

• Beğen
@tekkir tam olarak hangi mahkeme ve de nerenin il ilçe mahkemesinde görüldü bilgi verebilir mısınız (manisa akhisar 2 sulh ceza gibi :) )

hocam çok geçmiş olsun.. bende manisadayım ve bahsedilen yol gerçekten kötü biraz ortaya kaçmamanız çok zor hele de yol bisikleti ise.. Ama ucuz atlatmışsınız tekrar geçmiş olsun

• Beğen
@tekkir uzun suredir giremiyordum form a ilk duruşma yapıldı taksirle adam yaralamaktan cezalandırılması istendi hakim ikinci celsede ceza alacağı yönünde konuştu bilgin olsun :)

bir araç bir bisiklete çarptığı anda 8/8 kusurlu sayılmalı ki,
böyle sonradan arayıp "arabamın orası yamuldu burası çizildi" diye havlayamasınlar!!

araç sürerken de ekstra dikkat ederler en azından..

@hsm çok güzel :) Umarım en üst kademeden cezasını alır. @Türka¥ ın da dediği gibi otomatikman bunları 8/8 kusurlu kabul edeceksin ki korksunlar. Cinayete teşebbüs bile ağır değil kanımca. Kendi tarafımızdan değerlendiriyoruz ama can bu kardeşim, gitti mi gelmiyor işte..

Geri