Scudo Sports

Manisa orman yangının sebebi !!!!!!!!!!

Oxsy

Forum Bağımlısı
Tepki
1.956
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
Focus
Bisiklet türü
Yol bisikleti
:Skull-175 Arkadaşlar bugün Manisadaki orman yangının sebebini öğrendim. Walla gülermisiniz ağlarmısınız bilmiyorum.

Bir köylü ve 3 kardeşi manisanın bir köyünde bir keçi sürüsüne sahipler. Bu kardeşlerden birinin 6000 ytl lik borcu var. KArdeşlerine keçileri satmeyı öneriyor. Fakat kardeşleri kabul etmiyor. Oda diyorki ben size keçileri otlatacak orman bırakmıyım da görün diyor. Veeeeee Ormanları hergün ateşe vermeye başlıyor. Sonuç 1 haftada 8 değişik yangın toplamda 400 hektar ormanın yok olmasına sebep oldu.

Evet yanlış okumadınız kardeşler yüzünden 400 hektar orman kül oldu...:Skull-175 :Skull-175 :boese157:

• Beğen
Tepkiler: Özgür!
Scudo
benim yazacaklarım beni banlatır siz hayal edin gerisini :boese157:

Nedense inanasım gelmiyor, yurdumuzun her yanında ormanlar
yakılıyor sizce bunların nedeni, cahil ne düşüncesiz köylüler,
keyfinden mangalı söndürmeye üşenen piknikçiler mi???

Haberlerden bir yangının 3-4 noktadan başladığını itfaiyenin yetişmekte
zorlandığını hep duyuyoruz. Sizce KEÇİ inadı yüzünden orman yakabilecek
zekada bir insan nasıl böyle planlı bir sabotaj yapsın???
At suçu cahile,garibana,deliye Hakim acısın Savcı acısın konu kapansın...

Bunların suçlusu belli... Ormanlara bakınca para edebilecek bir araziden
başka birşey göremeyen, bir an önce ormanlık alan vasfını yitirtip imara
açtırma hevesiyle yanıp tutuşan bu zihniyete lanet olsun...

@tnt

Benim daha sayacak bir sürü sözüm vardı içimize atalım ne yapalım :)

@Atacan

Yo bu yangınların sebebi cidden bu. Zaten izmir- manisa karayolunda öyle değerli bir arazi yok. Yani ev yapmaya çok uygun değil...

@Atacan

Keskin sirke küpüne zarar, aman diyim banlanmayınız :)

Yangın sebebine gelince, çok ilginç. Ama insan sinirlerine hakim olamayıp neler yapmıyor ki, ormanı mı düşünür. Kızmış bir kere kardeşine... Allah akıl fikir versin... Adam resmen cinnet geçirmiş :boese157:

Gerçekten böyle ise yazık bizim milllete;ama biraz garip geldi bana...
Suçu başkasına maletmek için böyle bir yalan ortaya atılmış olabilir mi?(Gerçi böyleyse de yazık ya...!)

• Beğen
Tepkiler: Oxsy
@ismailofli

Aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık hesabı... Olan ormanlarımıza oluyor, çok yazık :(

@oxsy

O zaman konu değişir, ama suçlu bence değişmez, çünkü demin
bahsettiğim zihniyetle; halkın eğitilmektense bu derece cahil kalmasını
yeğleyen zihniyet aynı sonuçta...
İsterse düz ova isterse dağ başı yanan sonuçta milletimizin ciğerleri :(

O şekilde veya bu şekilde bir insan ömründe yetişen ormanlar katlediliyor. Çok çok acıı...

• Beğen
Tepkiler: ismailofli
Yok artık söyleyecek birşey bulamıyorum.Bukadar basitmi kocaman ormanı yakmak bu vatandaş herşeyden yoksun ve zavallı.

Manisa'da çobanlık yapan üç kardeşten Y.B, kardeşlerine kızıp 6 günde 6 kez Manisa'nın 360 hektarlık çam ormanını yakıp kül etti. Y.B çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Manisa'nın Karakoca köyü ile Süreyya Piknik arasındaki bölgede aralıklarla 6 günde 6 kez çıkan yangınlarla ilgili olarak gözaltına alındıktan sonra Manisa Adliyesi'ne sevk edilen 3 çoban kardeşten Y.B, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Manisa Adliyesi'ne geniş güvenlik önlemleri altında getirilen Y.B, İ.B. ve A.B, Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, çoban kardeşlerden Y.B'nin tutuklanmasına karar verdi. İ.B. ve A.B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Manisa'da 12 Ağustostan sonra 6 gün içinde aynı bölgede art arda çıkan 6 yangında, 360 hektarlık kızıl çam ormanı kül olmuş, 3 gün önce jandarma tarafından gözaltına alınan 3 çoban kardeşten Y.B'nin, ifadesinde, yangınları kardeşlerine kızdığı için çıkardığını söylediği bildirilmişti.

(link)

Doğayı malımız gibi gördüğümüzü, ve bunun çok kötü bir hastalık olduğunu düşünürüm.

Bu anlatılanlar da bu anlayışta birinin yapacağı bir iş: Ormanı otlatmaya yarayan bir mal olarak görüyor. Doğayı sevmiyor, onun bir parçası olduğunu düşünmüyor.

Ormanı ve diğer doğal kaynakları sadece para ve mal olarak gören bir tek bu çoban değil bence. Daha büyük sürüleri olan çobanlar var.

Ne alakasız bir çözüm, mantıktır adamın yaptığı ya.Pire için yorgan yakmak budur ama sadece daha az ceza almak için uydurulmuş bir yalanda olabilir.Gerizekalıca sebeplerin hepimize nasıl malolduğunu görebiliyoruz.Neyapılabilirki böyle bir bilince karşı?? çok zor

• Beğen
Tepkiler: İdris ACA
Bence kardeşine kızıp ormanı yaktığı doğru olabilir arkadaşlar. Biz bundan 10 yıl kadar önce benzeri bir olayı Denizli-Buldan'da yaşamıştık çünkü. Sivri akıllı ormandan kaçak kesim yapıp traktörüne yüklüyor Tabi yolda orman görevlileri yakalayıp yasa gereği traktörüne el koyuyolar. Buna çok içerliyo sivri zeka ve Orman Bölge şefine kinlenip onu burdan sürdürünceye kadar uğraşıcam deyip her hafta bir bölgeyi yakmaya başlıyo. Tabi onun yaptığı anlaşılıncaya kadar oldukça büyük bir alan yandı. O yüzden çok da şaşırmadım habere. Bizim insanımıza ne denir ki.... Valla ben denecek laf bulamıyorum. Pes yani....

alıcan elıne sopayı eşeğide gonderıcen yurtdısına baslayacan bunlara.

Geri