Scudo Sports

Mangalda Hamsi Partisi

@tahayyül

köpek balığı hariç bu lafa sonuna kadar katılırım..
hatta uskumru ve azman istavrit çiğken daha lezzetli olurlar.. :eek: üstlerine tuz döküp biraz da limon sıkacan.. yanındada hakiki trabzon ekmeği ve %100 doğal nar suyu..

Yattı balık yan gider.. artık çıktık bisikletten.. girdik balık muhabbetine.. tutmayın beni.. :D :D :D

• Beğen
Tepkiler: bikergrrl
Scudo
@Mesut Girgiç

Mesut Abi sen askerliği komando olarak yaptın anlaşılan. Hani çiğ balık falan ıyşşş. Yoksa suşi muşi modasına meraklılar için mi bu tarifler... :D

Balık yemeye yirmi yaşımdan sonra başladığımdan, aman soğutma şimdi beni... Çocukluğuma inerek bu kadar sağlıklı bir nimeti neden yiyemediğimi düşündüm. Gelişimimiz için zorla yutturulan iğrenç balık haplarının buna sebep olduğunu anladım. Ha şimdi denizden babam çıksa yer miyim...:rolleyes: Tabi ki o kadar ileri gidemem. Bir kaç çeşit balığı anca yiyebiliyorum. Bu konuda baya seçiciyim haha. Ha bunları neden anlatıyorum. Siz de ola ki bir bisiklet turunda mangalda palamut falan yaparsanız hiç özenmeyeceğimi bilin. Bak bu sefer olayı bisiklete bağladım ama ehuehuehu :p

ooo demeyin simdiiii mesut beyin tarifi has gurme lezzetlerdendir!! ben bayilirim lakin :D

Mesut beycigim, ona ek bir de size cumartesi yaptigimizi anlatayim, ellerimizle cikarttigimiz midyeleri sacin uzerine atip usulcana pistikce iclerini cerez gibi goturduk :) parmak uclarim feci yanmis hala aciyorlar :D

balik benim mutfagimda ne kadar az pismisse o kadar makbuldur.. o misss gibi iyot, deniz kokusu hala icindeyken yenmeli mendebur :D

@bikergrrl

Yapma yaw. Oyyyy sizi dinlerken bile içim bir tuhaf oldu. Kırmızı et, beyaz et, balık hiç fark etmez. Kan kokusu, yosun deniz kokusu oldu mu hiç yiyemem...

Şimdi bir şey dicem güleceksiniz. Bizim derin dondurucuda geçen kurban bayramından kalma etler mevcut hala... Millet ineği keser, debelenirken mangala atar yer. Biz de öbür seneye kadar bekliyor hahaha... Vejeteryan değiliz ancak otçul beslenen bir aileyiz sanırım...:)

• Beğen
Valla balığın aslı tatlı olduğu yer denizin kenarıdır der herkes :)

ama arkadaşlar ortam olunca da dadından yenmez tabi :D

güzel gezi olmuş
pedallayan ayaklarınız dert görmesin

• Beğen
Tepkiler: KevSerSeri
@KevSerSeri

Ben yediğim balıkta denizi, yosunu, tuzu hissetmek isterim.. Yani balık sandaldan inince direk benim elime geçecek.. Balığın tazeliğini kokusundan anlarım.. Denizden çıkalı kaç saat olmuş bilirim.. Taze ise kıyıp ta pişiremem, çiğ çiğ yerim:D

suşi beni bozar. Suşinin içinde sanırım kurt, solucan, böcek, kıl kurdu, tenya vb. de var... :D (böğ:p )

@bikergrrl

Etin kanlısı yiğidin canlısı iyi olurmuş.. Gerçekten de bazı etler pişmiş, bazıları da çiğ daha lezzetli oluyor. Eti fazla pişirmek bazen protein yapısını bozup besin değirinin düşmesine de yol açabiliyor hatta kömürleşmeye yol açılırsa Allah korusun barsak kanseri riski bile var. Çiğ olarak tüketilecek etlerin ise veteriner yada ironman yada bikergrrl kontrolünden geçmiş olanları tercih edilmeli..

• Beğen
Geri