Scudo Sports

mandal olayı güvenli mi?

fulham

Forum Demirbaşı
Tepki
44
İsim
Mustafa
eskiden vidalı olurdu tekerler, sele..
şimdi ise mandallı. hiçbir alete gerek duymadan kolayca takıp çıkarabiliyorsunuz.
peki ama güvenli mi?

Scudo
Evet tabiki güvenliler sonuçta vidanın sıkıştığı şekilde sıkıştırıyor aynen. Ve eski sistemlere göre daha pratik tabikide... Ayrıca tekerlek mandal milinde değil göbeğin içindeki milde döndüğü için de sorun yok...

• Beğen
Tepkiler: fulham
lastiği çıkarınca fren ayarı filan gerekiyor mu yeniden?

bazen gerekebiliyor...

mandala güvenemem çok fena kullanıyorum derseniz,tranz x in vidalı olanı sabitleyicisi vardı.ağırlığı da uygundu.(sökebilmek isterim ben bunu yolda derseniz cepte taşınabilecek minicik bi de kolu var).mandalın amacı spor karşılaşmalarında zaman kaybetmemek,bunun dışında,dışarda gezerkende çıkarmak için somun taşımamaktır.(karşılaşmalar derken,örneğin velodrom bisikletlerinin velodromlarda tekerleklerini patlatmaları mümkün olmadığından,patlasada değiştirmek için durmak gibi bir seçenek olmadığından bu tip trekking göbeklerde mandal olmuyor.).mandalınızı en güvenli kullanım için 45 derece kapalılığa getirmişken daha ileri kuvvetsiz gitmemesini sağlayak bi şekilde kapatmalısınız.daha az veya çok sorun çıkarmaya daha yatkın oluyor...
iyi sürüşler...

• Beğen
Tepkiler: Hasan Çağri
@fulham

hiç güvenli değil ve bütün bisikletlerde mandallı sistem var :7:

@damga

11 senedir kullanıyorum 1 kere bile güvenli olmayan bir olay ile karşılaşmadım. Diyelimki iyi sıkmadınız we mandal açıldı, bir tümsekten geçip bisklet havalanmadığı sürece o lastik oradan çıkmaz...:)

@oxsy

Amortisörlerde ve yol çatallarında ön tekerin çıkmasını önleyen bir yuva vardır mandal açılsa bile elle gevşetmeden hemen çıkmaz yerinden...

• Beğen
Tepkiler: güray
arkdaşımın biskletinde unutum ön tekern mandalı açık kadıköyden kartala kadar gittim hiçte birşey olmadı kartalda farkettm durumu biskleti werdiğinde mandal zaten açıktı

Bir başka bakış açısı getirelim :)
Bana göre mandal, vidadan daha güvenli. Özellikle arka milim kırıldığında arka tekerleği yerinde tutan tek parçanın bu mandal olduğu gördüğümde bu fikrim daha da bi pekişmişti.
Üstelik mandallar tam sıkıldıklarında tekrar gevşemeyecek şekilde bir konum alırlar. Yani gevşemeye karşı bir direnç gösterirler, civatalarda bu yoktur. Üstelik biraz fazla yüklenerek yüzlerde euro verdiğiniz tekerin milini yalama edebilirsiniz ancak mandallı sistemde bu söz konusu değildir.

Eskişehirden biliyorum adam kilite filan hiç dokunmadan, sadece tekerleri çalmış :D düşünsenize evinizin kapısını açıyosunuz,bisikletinizin sadece tekerlekleri yok :D mandallı olması tekerleği çalma işini baya kolaylaştırıyo bu bir gerçek..ama çağrı abininde dediği gibi tekerleği çıkartmak baya pratik oluyo,insanı uğraştırmıyo..ben hem iyi hem kötü diyorum :D

Piyasada satılan şifreli özellikli mandallar var. Bisikletini çok fazla ortalıkta bırakanlar tekerleklerini korumak için böyle bir yönteme başvurabilir.
Zaten vidalı da olsa bir 14-15 anahtara bakar tekerleği sökmek ;)

Halil abi o şifreli mandalı bi abim bana söylemişti ama, satılıp satımadığını bilmiyorum ( türkiyede ) hiç rastlamadım bi bilgin varmı ?

Geri