Scudo Sports

Manavgat Yanıyor

PKK gibi bir terör örgütü yaptığı eylemle övünür. PKK işe açıklamasında yangınla ilgimiz yok hedef saptırmaya diyor.

(link)

Scudo
PKK gibi bir terör örgütü yaptığı eylemle övünür. PKK işe açıklamasında yangınla ilgimiz yok hedef saptırmaya diyor.

(link)
Hocam yazılanları okudunuz mu? Bu sitenin neye hizmet ettiğini biliyorsunuz değil mi? Pkk, asalanın devamı bir ermeni intikam örgütüdür. Kendisini kürt halkıyla özdeşleştirmeye hala çalışmaktadır. Zaten bu haberde de bunu sürekli satır aralarına sıkıştırmış. Siz bu linki silin dilerseniz.

Ya dostlar kim yakmis kim yakmamış sohbetini birakalim. Trollere laf yetiştirmekten asil konuyu unutuyoruz. Kim söndüremedi/söndürmedi onu konusalim. Nasil söndürülür onu konusalim. Nasil yardim edilir onu konusalim.
Yangın almis basini gidiyor. Termik santrale gelmis. Bosaltiyorlar. Göz göre göre yaniyoruz.
Beni ilgilendirmez ben hep 50 tl lik benzin aliyorumcular, tatilciler düşünsün ben hayatımda oraya gitmedimciler, ne yaparlarsa yapsınlar ülkeyi yikamazlar biz kefenimizle buradayizcilar.....
Dostlar size diyorum; gercekten ciğerlerimiz yaniyor. Çocuklarımıza torunlarımıza boyle bir yurt mu bırakacağız? Lütfen onlar bizler diye düşünmeden değerlendirin. Bizlere, sizlere küçükken annelerimiz babalarımız "yanlışa doğru denmez" diyerek büyütmediler mi? Çocuklarımızın torunlarımızin geleceği çalınıyor yok ediliyor. Daha ötesi var mı?

Son düzenleme:
Biz vergi veriyorsak, devlet bizim canimizi, malimizi, topragimizi korusun diye veriyoruz. Yaksin, sahipsiz biraksin, satsin diye degil.
Termik santrale de sicramis yangin sonunda. Onbinlerce ton komur alev alirsa tum bati anadoluyu etkiler bu durum.
Amaclari, oy alamadiklari her yeri yakmak herhalde.
Icim yaniyor gunlerdir, yutkunamiyorum bile.

Malesef hu adam bu ülkede yaşayan 30 milyon kadar insanın rol modeli. Ve malesef bu hal ve tutumla bu kadar yıl iktidar oldu. Bizim görüp de yıllardır yahu bu kadarı da olmaz artık biri çıkıp bişey der dediğimiz ne varsa yaptılar. Yaptıkça bu ve bunun gibi olanlar UEFA da tur atlatan takımın taraftarı gibi derin bir haz duygusu hissetmeye başladılar. Kendinden olmayanları da turda elenen rakip takımla dalga geçen taraftar gibi dalgaya aldılar. Yılların verdiği eziklik ve dışlanmışlığın sonucu oluşan ve son dönemde güç sarhoşluğu yaşayanlar artık gemiyi de azıya aldığını düşünerek mantıklı açıklamalar getirmek gayesinde de değiller. Genelde politik konularda yazmaktan imtina ederim fakat burada da günlerdir görüyorum, be kardeşim artık neyin ne olduğu ortada, hala bu adamı ve yaptıklarını savunanların olduğunu, hala takım tutar gibi taraftarlık yapanların olduğunu gördükçe yıllardır içimde olan ama her yerde telaffuz etmediğim düşüncelerde ne kadar haklı olduğumu defalarca görmekten üzüntü duyuyorum, bu millet tüm bu yaşananları hak etti. Kimse çıkıp aksini demesin. Tüm olan ne varsa hepsi hak edildi. En azından çok büyük çoğunluk tarafından, yılların kompleksini ezikliğini gidermek için beyin sahibi olmadan akıma kaplanlar, yüzü secdeye değiyor diye ne yapsa mübah diyenler, öncekilerin hep böyle olduğunu sanıp, yaşı da yetmediği halde mal mal konuşup sonra biraz da biz çalalım diyenler, ne var yahu çalıyor ama bizi de görüyor diyen çökmeci zihniyet, kendi idealleri ve dünya görüşü bu şekilde olmadığı halde sadece rant için saf tutan para sersemleri, rüzgara göre hareket edip yön değişince kendi de yönünü değiştiren tabansızlar, bütün bu saydıklarım bana göre hayatlarının hiç bir devrede bu yaşananlardan dolayı Ah deme hakkına sahip değiller.
Hala biri çıkıp keşke benim de evim yansaydı diyecek diyor. Diğer çıkıp toki evlerini 300 binini biz vericez 200 bini 20 yıla böleceğiz diye pazarlama yapıyor. Arkadaş senin 150.00 e yaptığın evi 500 e gösterip milletin gerisine bu durumda bile sokma çaban... Daha ne diyeyim. Neymiş yanan hayvanların parası verilecekmiş.

Adamı tokiye koy, hayvan yerine para ver, işi mesleği yok olsun şehirde yaşamaya mahkum olsun. Bitti bu kadar. Her şey çözüldü. Ahmaklık bu başka bir şey değil.

YANARAK ÖLEN BİSİKLET SPORCUSU VE EŞİ DOSTLARINI ÜZDÜ
Dağ bisikleti sporcusu Fahri Yiğit Okur ile Alman eşi Andrea Yiğit Okur'un yangından kaçarken evlerinin 500 metre ilerisinde yanarak ölmeleri bisiklet sporcusu arkadaşları ile sevenlerini yasa boğdu.

(link)
Allah rahmet eylesin😒

Türkiye’den Somali’ye 30 milyon dolarlık hibe
THK'ya ait yangın söndürme uçakları 4 milyon dolarlık bakımları yapılmadığı için hangarda yatarken Türkiye'nin Somali'ye 30 milyon dolar hibe vermesini öngören karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

(link)

PS. don't feed the idiot trolls ( haberle ilgili değil , son zamanlarda forumda türeyenlere)

Son düzenleme:
THK'ya ait yangın söndürme uçakları 4 milyon dolarlık bakımları yapılmadığı için hangarda yatarken Türkiye'nin Somali'ye 30 milyon dolar hibe vermesini öngören karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

(link)

PS. don't feed the idiot trolls
Söylenti odur ki, somali de bir müteahhitimiz iş almış, onun finansmanı için devletimiz bu parayı veriyor ki, o para bize gelecek. Tabii ki.

Söylenti odur ki, somali de bir müteahhitimiz iş almış, onun finansmanı için devletimiz bu parayı veriyor ki, o para bize gelecek. Tabii ki.
Unutun o parayı. Zaten onunla yangın söndürme uçağı mı alınacaktı ki? Pehh.
Somaliye insanlar ve maymunlar yuvarlansın, bedava kek yesinler diye millet bahçesi yaparlar. Heh tabi ki bu parayla değil. Bu para birilerinin cebinde erir görünmez olup uçar gider. Millet bahçesi mi, onu da bu para yetmedi diye hazineden tekrar para alarak yaparlar. Ödemelerini de yine bize kilitlerler. :)

Unutun o parayı. Zaten onunla yangın söndürme uçağı mı alınacaktı ki? Pehh.
Somaliye insanlar ve maymunlar yuvarlansın, bedava kek yesinler diye millet bahçesi yaparlar. Heh tabi ki bu parayla değil. Bu para birilerinin cebinde erir görünmez olup uçar gider. Millet bahçesi mi, onu da bu para yetmedi diye hazineden tekrar para alarak yaparlar. Ödemelerini de yine bize kilitlerler. :)
Çok ayıp.

(link)

PS. don't feed the idiot trolls ( haberle ilgili değil , son zamanlarda forumda türeyenlere)
O bizim taraftan görünen kısmı işin. Arka planda uçakların maliyetinden daha az bir hibe vardor. 30 milyon gider 25-26 milyon malum yerlere stoklanır. Dostlar alışverişte görsün vaay ve 30 milyon hibe ettiler denir. Halbuki 3-4 milyon belki edilir. Uçaklara 4 milyon harcanınca cebe giren var mı yok. Neden harcansın di mi.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
O bizim taraftan görünen kısmı işin. Arka planda uçakların maliyetinden daha az bir hibe vardor. 30 milyon gider 25-26 milyon malum yerlere stoklanır. Dostlar alışverişte görsün vaay ve 30 milyon hibe ettiler denir. Halbuki 3-4 milyon belki edilir. Uçaklara 4 milyon harcanınca cebe giren var mı yok. Neden harcansın di mi.
Hepinizin içi fesat.

Hocam yazılanları okudunuz mu? Bu sitenin neye hizmet ettiğini biliyorsunuz değil mi? Pkk, asalanın devamı bir ermeni intikam örgütüdür. Kendisini kürt halkıyla özdeşleştirmeye hala çalışmaktadır. Zaten bu haberde de bunu sürekli satır aralarına sıkıştırmış. Siz bu linki silin dilerseniz.
Ben silince bu problemler yok olsa anında silerim tüm problemler de yok olur. Okumamak bilmemek bize en son lazım olan şey. Gerçeklere ancak okuyarak ve okuduklarımızın doğruluğunu değerlendirerek ulaşabileceğiz

Sayın cumhurbaşkanımızın "(link)" dediği, ancak Şansölye Merkel aba altından yaptırım sopasını gösterince apar topar nöbetçi mahkemeye çıkarılıp seve seve salıverilen ve özel uçakla Almanya'ya gönderilen Die Welt muhabiri Deniz Yücel, Erdoğan'ın yönetim sistemini "gangster rejimi" olarak tanımlıyor:

Peki nedir bu gangster rejimi? İktidar sahipleri, her konuya "Buradan nasıl bir şahsi menfaat elde edebilirim?" şeklinde yaklaşır. Yani:

Ülkeye yurtdışından aşı mı getirilecek? (link)
Yangın söndürme uçağı mı kiralanacak? (link)
Enerji nakil hatları mı kurulacak? "Su akar, Türk bakar" demeyelim; komisyonumuzu alalım. "Bunlar nasıl olsa kucağımıza düşecekler" ((link))

Bu gangster rejimi durdukça, ormandaki, mutfaktaki, okuldaki, hastanedeki, mahkemedeki yangını söndüremezsin.

Selamlar arkadaşlar, yangın eğitimleri veren bir merkezde eğitmenlik yapıyorum. Günlerdir devam eden orman yangınlarını üzülerek takip ediyorum. Yangın ile ilgili teorik bir konuda bilgilendirme yapmak amacıyla yazıyorum bu gönderiyi.

Aşağıdaki şekilde görüleceği gibi yangın üç şekilde meydana gelir:
Temas (conduction) Taşınım (convection) ve Radyasyon
images.jpeg
Temas
yanmakta olan maddenin teması ile tutuşma meydana gelmesidir. (Yanan ormanlarımızdaki ağaçların veya kozalakların birbirlerini tutuşturması)

Taşınım (konveksiyon), sıcak hava kütlelerinin fiziksel hareketiyle ısı transferidir. Hava ısıtıldıkça genişler (tüm nesnelerde olduğu gibi). Genişledikçe çevredeki havadan hafifler ve yükselir. (Isıtılan bir odanın tavanına yakın havanın zemine yakın havadan daha sıcak olmasının nedeni budur.) Soğuk hava yanlardan içeri girer. Sırayla ısıtılır ve aynı zamanda yükselir. Kısa süre sonra ateşin üzerinde yükselen dumanın görebileceği bir konveksiyon kolonu oluşur. Yandan gelen bu "çekiş içindeki" daha soğuk hava, yanma işleminin devam etmesi için ek oksijen sağlamaya yardımcı olur.

RRadyasyon: Radyasyon, ışınlar veya dalgalar halinde enerji emisyonunu ifade eder. Isı, enerji dalgaları olarak uzayda hareket eder. Bir şöminenin önünde veya bir kamp ateşi etrafında otururken hissedilen sıcaklık türüdür. Işık hızında düz bir çizgide hareket eder. Ateşle yüz yüze gelindiğinde sadece ön kısmın ısınmasının nedeni budur. Kişi dönene kadar arka taraf ısınmaz. Dünya güneş tarafından radyasyon yoluyla ısıtılır. Güneş yanıkları, insanlar güneşe çok uzun süre maruz kaldıklarında “hayatın bir gerçeğidir”. Bir yangından önce yakıtların ön ısıtmasının çoğu, ateşten ısı yayılımıdır. Yangın cephesi yaklaştıkça alınan radyan ısı miktarı artar.
İşte yanan ormanlarımızla ilgili olarak konuya tam vakıf olmayan bazı kişilerin ıskaladıkları konu bu son maddedir arkadaşlar. Radyasyon yani ışınım ile yangının yayılması. İnsanlar daha bir dakika önce burada birşey yoktu ama şimdi yanıyor burası diye feryat ediyorlar.
Koskoca bir orman yanarken öyle muazzam bir ısı enerjisi ortaya çıkıyor ki (1.800- 2.000 C° kadar) bu enerji aşağıdaki şekilde görebileceğiniz üzere alev ulaştırmaya gerek duymadan 200 metre veya rüzgarın durumuna göre dahada fazla bir mesafeden ötedeki ağaçlık alanı birden tutuşturabilmektedir. Saygılarımla
264.jpg

1628154276363.png

Yangına uçak için belediyeler arasında para toplasın, HALK kendi itfaiye aracını yapmaya çalışsın. Türkiye Cumhuriyeti 4 milyon$ bulamadık derken; 30 milyon$ Somali'ye destek versin. O sırada cumhurbaşkanının haberi olmadığı sırada termik santral yangına teslim olsun.

Ankara başsavcılığı, sosyal medyada orman yangınlarıyla ilgili ‘Help Turkey’ etiketiyle yapılan ve suç unsuru teşkil ettiği iddia edilen paylaşımlara ilişkin resen soruşturma başlattı.

Özgürlükler ülkesi gerçekten.

Ankara başsavcılığı, sosyal medyada orman yangınlarıyla ilgili ‘Help Turkey’ etiketiyle yapılan ve suç unsuru teşkil ettiği iddia edilen paylaşımlara ilişkin resen soruşturma başlattı.

Özgürlükler ülkesi gerçekten.
Göz korkutma çalışmaları... Eğer birilerine dava açmak istiyorlarsa," halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan , EX Mayor 06 Boş Damacanaya açsınlar. Adam tam bir kışkırtma makinesi..

Geri