Scudo Sports

Manavgat-Oymapınar-Murtiçi dağ yolundan ring..

Scudo
@Bülent ŞİMŞEK

Merhaba.
Konuyu ilk açtığınızda fotograflar yoktu bir link vardı ordan görmüştüm şimdi ise fotograflar yüklenmiş sıralama değişmiş...
merak ettiğim yer bu fotograflar
(link)
(link)
(link)
(link)
ben eğer gidersem manavgat şelalesi gördükten sonra vakit kalırsa oymapınar barajına çıkmayı planlıyorum bu fotograftaki kanyon sanırım yolumun üzerindemi yoksa oymapınardan sonramı bir yerlere sapmam gerekiyormu???

• Beğen
Tepkiler: Bülent ŞİMŞEK
Evet kadir bey bu bahsettiğiniz resimler oymapınar barajının bentinin yanından tünelden geçtikten sonra dağ yollarından 15 km gidiyosunuz 15 km sonunda benimde tereddüt ettiğim bir ayrıma geliyosunuz.Bir taraf asfalt,diğeri gitmeniz gereken dar bir dağ yolu ama doğru yol işte bahsettiğiniz resimler burdan sonra çekildi.Yolda ilerlerken sol yanınız da bu dere size ana yola kadar eşlik ediyor derenin ismi Aygır deresi.Kanımca nisan mayıs aylarında su dolu dolu akarken bu derenin seyrine doyum olmaz..

• Beğen
Tepkiler: Kadir AYINTAP
:in: :in: :in:

Çok güzel gezmişsiniz, ayağınıza sağlık. Heryer çok güzelde özellikle Aygır deresi bölgesine bayıldım. Dağ yollarında yol bulmanın zorluğunu bilirim (heleki tek başına), yinede sağ salim tamamlamışsınız tebrikler. Selamlar...

• Beğen
abicim bu bizim beraber yapacağımız turmuydu ? çok beğendim gerçekten inş bir gün beraber de yapacagız. Malatyada olmasan da ben gelirim oralara:) seni özledik. kulaklarını cınlattık bu aksam bizim ekiple. kendine cok iyi bak

• Beğen
Bülent bey tebrik ederim, çok güzel bir tur olmuş siz belki yalnız da büyük bir zevk alıyorsunuzdur ama gezinizde size eşlik edebilmeyi çok isterdim. Böyle gezileri gördükçe yerimde duramıyorum :D. Bisiklete yeni başlayacak biri olarak, böyle güzel bir geziyle hevesimi katladığınız için ayrıca teşekkürler.
Sağlıcakla kalın.

• Beğen
son zamanlarda gördüğüm en muhteşem tur olduğunu söyleyebilirim. bayıldım oralara. ayaklarına sağlık

• Beğen
merhaba kardeş turun çok güzel tebrik ederim ben manavgatta alman turistlere bisiklet rehberligi yapıyorum ve senin gittin istikameti ben tersten gelmiştim manavgattan konya yoluna sonra senin geldin istikametten geliyorum...ama çok güzel bir tur ayrıca senide cesaretinden dolayıda tebrik ediyorum neden ben orayı 2006 yılında ilk geçtimde yanımda bir isviçreli turist türkiye şampiyonu bilal akgül vardı...ozaman kendi kendime dedimki burası nasıl bir yer...ayrıca kardeş oymapınar barajından sonraki tünelden geçtikten sonra tam sekiz buçuk km sonra bir yol sola bir yol saga dönüyor saga giden yol türbe turu adını verdimiz yola gider dedim yoldan saga döndükten sonra zirvede bir tane mezar var peygamber efendimiz(s.a.v) ailesinden gelme ishak seydi adında ALLAH dostu bir insan yatıyor ben sık sık oturu yapıyorum turistlerle çok güzel....aslında senin yaptıgın turu yapmak çok istiyorumda malum turistler öylene yakın tura çıkmak istiyorlar ayrıca trafiktede bisiklet sürmek istemiyorlar mecburen senin yaptıgın turu yapamıyorum...tekrar tebrikler...iyi akşamlar...

• Beğen
:) Bülent Kardeşim ellerine ayaklarına Sağlık.Tebrikler.

Yalnız Resimlerdeki o virajlı yollardan sonra aşağıdaki köprüden herhalde karşıya geçiş var sanırım.Birde tam olarak burası hangi mevkii..Barajdan çıkış devamımı,Murtiçi'ne doğru?.

Bu yol birde,hani olurya otomobil için uygunmu.

Teşekkürler...

• Beğen
@Kadir Altuntaş

öncelikle teşekkürler ilginize.Rota Manavgat dan Oymapınar baraj benti (köprü bu bentden öncedir)o gördüğünüz virajlı çıkış,barajgölü etrafı dağ yollarından Konya-Antalya karayoluna bağlanarak tekrar Manavgata varış şeklindedir.Yol baraj bentinden sonra stablize ve özellikle aygır deresindan sonra karayoluna bağlayana kadar çok dar ve taşlı(yolda sadece ormana ait bir arazi aracı ve yangın arasözüile karşılaştım) .yer yer su oyukları var.arazi aracı olmadan sıkıntı yaşanabilecek yollar anlıycanız.Rotayı yapmak isteyen arkadaş varsa Google Earth den rotayı çizip atabilirim.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Altuntaş
@Bülent ŞİMŞEK

:) Arkadaşım Sağol.

Çünkü tatil zamanı bu Murtiçi güzergahı Alanya'ya Kampa giderken yolumun üstü.

Belki Murtiçi'inden sağa dönüp,oradan baraj yolu,Manavgata iner oradan devam ederim diye düşünmüştüm.Değişiklik olsun diye.

Ama bu Gülendağı olsun belki güzergahta görmüşünüzdür Ahmetler Kanyonu buralar gezi Listemde.

Bir arkadaş Çevrem Olursa buralara Bisikletli Kamp yapmayı düşünüyorum.Aynı zamanda 22 yıllık Kampçıyım.

Beni dinlediğiniz için tekrar çok Teşekkür ederim.

Kalın Sağlıcakla...

• Beğen
Geri