Scudo Sports

malzemeleri bisiklet uzerindemi kendi uzerimizde mi tasimak

barbaros soylerkaya

Aktif Üye
Tepki
22
İsim
Barbaros Söylerkaya
Bisiklet
Trek
Merhaba arkadaşlar
Konu bilfiginiz üzere bazi malzemelere kisa sehir gezilerinde de olsa ihtiyaç duyuyoruz.mesela bir takim anahtar seti bir bisiklet park zinciri gibi.sizce bunlari montarin arka cep kisimlarinda yada sirtcantasinda mi yoksa bisiklete takılan ama sobucta extra agirlik yapan aparatlardami taşımak daha az yorar

Scudo
Değişen bir şey yok ha sırt çantası ha bisiklet üzerinde taşıyın gene aynı mesela 2 adet mataralık taşıdığınızı varsayalım double boy 1kg'lık lardan bisiklet üzerinde yuvasında dursun gene 1kg sırt çantasında taşısanızda yine 1kg ama birde benim başıma geldi sırt çantası hayatımı kurtardı yokuş aşağı giderken frenler patladı dağıldı boşaldı kendimi arkaya attım ve yere sertce çarpmakdan beni korudu.tabii yine nasıl taşımak isterseniz size kalmış. ben sırt çantasız yapamıyorum.

Bu sorunu bende yaşadım sırt çantası taşımak büyük yük bizler için sırtta terleme omuzlara binen fazla yük gibi sorunlar açıyor. Eğer taşıycağınız şeyler yazdığınız gbi anahtar takımı yama seti ws gibi ufak şeylerse bunnları abartmaya gerek yok sele altı çanta yada üçgen çantalar içinde taşıyabilirsiniz. Ben genelde fotoğraf makinesi ve yedek kıyafetle dolaştığım için bagaj satın aldım. Yarışlara katılmıyor kısa mesafe gezi yapıyorsanız bunları extra ağırlık olarak tabir etmeyiniz.

sırt çantasını pek tavsiye etmem, bir süre sonra omuzlarda ağrı ve sırtta terleme yapıyor. Arka cepte yada bisiklet üzerinde taşımak en iyisi..

• Beğen
Tepkiler: gok
Evet bisiklet çalındığında eyvah malzemelerim diye arkadaşlara dert yanmayın sonra:)))))

sırt çantasında yama vs. gibi şeyler varsa fazla etki etmez ama bel kısmı çok terler
çok şey varsa direk performansa çok etki ediyor kendimden gözlemlediğim kadarıylan
bisiklete taşıtmakla kendiniz taşımanız arasında çok fark var her zaman mümkünse bisiklete taşıtın kendi görüşüm

• Beğen
Bisiklet varken sırtta taşımak hamallık olur. Ben 40km'de terlemediğimi de bilirim, sırt çantasıyla 10km'de terlediğimi de.

• Beğen
Belirttiğiniz üzere taşıyacağınız malzeme ne hacim olarak ne de ağırlık olarak fazla değil. Bence sele altı çanta uygun olacaktır.Ben de kendime almayı düşünüyorum bu tür malzemeleri koymak için.

Bence 10 kiloya kadar üzerinde taşınmalı. Bisiklet sürerken zaten bacak dışındaki bir çok kasımıza haksızlık ediyoruz. Böylece eşit gelişim olur ve vücut sağlamlığı da artar.

Bence bisiklet üzerinde taşınmalı diğer türlü çok yıpratıcı oluyor

Kesinlikle bisiklet üzerinde , geçenlerde bizzat denedim aynı mesafede üzerimde daha çok yordu.

Geri