Scudo Sports

Malum önümüz kış ve giyim

Şimdi malumunuz bizde güzel bir söz vardır. Hani "Ayağını yorganına göre uzat..." derler ya. Sanırım havalar soğunca biz bisiklet tutkunları bunu uygulamaya başladık ki bu konuda şu iki başlığı da takip edebiliriz:

@Sedat R.TOSUNOĞLU
Kışlık teri dışarı atan özel giysiler varmış. Bu rüzgarı da içeri almıyormuş. Hala anlamış değilim tek taraf çalışan bu özellik nasıl bir şey...:)

Scudo
Aranızda alt üst yağmurluk kullanan var mı?Varsa ne tür birşey?En sonunda gözümü karartıp alacağım bir balıkçı yağmurluğu sarı sarı gezeceğim :)

Çiseleyen yağmurda sıkıntı olmuyor fakat sağanakta da bu hazdan mahrum kalıp beklemek istemiyorum...Daha doğrusu bisikletle yağmurda bir benzinliğe sığınmak çok tezat ve aşağılayıcı geliyor bana nedense.

Kışın bisiklet sürmek daha zevkli ancak tabi en başı sağlık.

bir iki ufak giyim ile ilgili önlem alındığında o kadar zevkli ki...

Acaba diyorum; kendimizi bisiklet sürerken bir kitap ayracı gibi düşünsek ve her iki tarafta da açılıp kapanabilen (açısı ayarlanabilen) panel olsa. Tıpkı bazı scotter motorlara benzer ama ikili bar kapısı gibi önden gelen soğuk ve suyu kesse. Öyle geniş olmasına gerek yok, bacaklarımızı perdelesin yeter. Ehh bir de kuryeler gibi karton ve koli bandından oluklu elcik yaparsak olay bitmiştir. Ne dersiniz, çalıştırın zihni de Porof. Zihni Sinir puroceler çıkarılım!

Gerçi çok hızlı gitmiyoruz ama soğuk alt takıma işlemeye görsün, ne parmak ucu kalıyor ne başka bir şey...:)

@Barış TURAN

Geçen kış yağmur yağacağını bile, bile kardeşimle çıkmıştık.Ama beklediğimizden daha sert bir hava oldu...Aldığım muazzam haz bir yana, bisiklet üstünde hiç bu kadar özgür hissetmemiştim kendimi...:)

@Salih Dinçer

Benim çözemediğim tekşey ayak kısmı...:( Bisiklet için özel ayakkabı torbaları var biliyorum ama yinede bacaktan süzülen su, bilek kısmından içeri giriyor.Üstünü istediğin kadar koru , ayak içerden cork, cork yapmaya başlıyor :D

@AYDIN DİRİCANLI

bu iş kolay. araba iç lastiğini 20cm çapında kesip, tam ortasına bilek çapınızdan 2cm ila 4cm daha küçük çaplı bir delik açın. sonra onu ayak bileğinize geçirin. sonra uçlarını ayakkabıyı örteçek şekilde ayarlayın. :) alın size zihni sinir. burada tek dikkat etmemiz gereken nokta. ayak bileğimizin geçeceği delik kan dolaşımımızı engellemeyecek seviyede olmalı. :in:

benziklerde otobus tıkayan adamlar fırçal saplarına böyle birşey yapıyor. dikkat ederseniz göreceksiniz.

• Beğen
Tepkiler: Ƥinokyo
(link)

(link)

(link)

(link)

Bu ürünleri aldım 1 haftadır gece sürüşleri yağmur v.s olsun çok memnun kaldım ayaklar konusuna gelince sağnak yağışta 1 saatlik sürüşte kuru çoraplarla eve geldim :)

(link)
böle uzun kollu yağmur soğguk sıkıntısı cekmiceğim birsey bakınıyorum

Gazete ve iç lastik işi hoşuma gitti... :)

@MustafaOzkul

daha hesaplı olduğu kesin hanımın fiyatlardan haberi yok :)

@AYDIN DİRİCANLI

Yolculuğun 2. km sinde başladı sağanak ben de durup bir yere sığınmayı yediremedim kendime..adeta tek kuru yer kalmadı üstümde..üstümü değiştirip iş elbiselerimi giydim ve ıslananları sabaha anca kuruttum :D
Bu (inat) yüzünden alt üst kullanışlı yağmur su geçirmeyen bir ürüne ihtiyacım var.Av malzemeleri satan dükkanlarda var böyle bir takım görmüştüm ay çiçeği desenli falan koyu bir renk..bugün bi çıkıp bakınacağım.
..ve evet o kadar zevkli ki sağanakta bisiklet...

balaklava bir süre sonra rahatsızlık verir mi acaba ? kask altına balaklava nasıl olur ?

@Şafak Başlar

10 numara olur.Ben öyle kullanıyorum.Ama balaklavayı çok kalın seçme.Termal kumaştan ince olanları var.Kalın ve polar olursa fenalık geçirebilirsin. :)

• Beğen
Tepkiler: Şafak Başlar
Kış kullanımında en ucuz, en kolay bulunur, hafif, kuru ve sıcak olmanızı sağlayacak şey astarsız polar mont olacaktır.

BEn kendi kullanımımda tempolu olarak bahçelievlerden ODTÜye sıfırın altı sıcaklıkta yaptığım pek çok gidişte seleden indiğimde montun eteklerinden su aktığını görmüşlüğüm vardır :) ..Ama ilginçtir içiniz kuru kalıyor.DAha iyisi yok diyebilirim.DIşarısı soğuk ta olsa kuru ve sıcak olmak ve bisikletinizle olmak çok güzel bir mutlulum veriyor..TErmal ürünler ki ağırlıklı olarak polar tabiiki, arkadaşlar belirtmiş DEkatlonda da var ama dekatlona ulaşamayan biri de gidip pek ala pazardan bile polar mont alabilir o kadar yaygın sonuçta..Önemli olan içinizi fazla kalın tutmayın, poların da astarı olmasın ki teri dışarı atsın.
Alt kısımı da sıfırın altındaki derecelerde polar olarak giyebilirsiniz.Sıfır altına düşmüyorsa bacakta kaşınma karıncalanma yapabilir unutmayın

Termal içlik, üzerine ince bir polar onun üzerine de yağmurluk giyilirse uygun fiyatlı bir kombinasyon oluşturulabilir. Ben balaklava da kullanıyorum ama bir süre sonra terletiyor o da rahatsızlık veriyor.

Geri