Scudo Sports

Malatya Bisiklet Topluluğu- Nemrut Dağı Turu

Scudo
Çok güzel bir tur yapmışsınız. Bisikletle Nemrut Dağı'na tırmanılabileceğini ve hem günbatımının, hem de gündoğumunun seyredilebileceğini göstermeniz çok güzel. Bu arada Adıyaman'ın tamamıyla, Malatya ve Kahramanmaraş'ın güney ve Şanlıurfa'nın kuzeybatı kesimlerini kapsayan Kommagene bölgesinin ilk halkı daha sonra Mitanni ve Urartu devletlerini kuran Hurri'lerdir. Bölge sırasıyla Ebla'nın, Akkad'ların, Eski Mısır'ın, Mitanni'lerin ve Hititlerin eline geçmiştir. Bu bölgeden ilk olarak Asur kaynaklarında Hititlerin MÖ 1180 civarında dağılmasından sonra bölgede kurulan Geç-Hitit devletlerinden biri olan Kummuh olarak bahsedilir. Burası MÖ 866-MÖ 750 arasında Asurlular'a, MÖ 750-MÖ 738 arası Urartular'a bağlı kalmış ve MÖ 708'de Asur kralı 2. Sargon tarafından bir Asur iline dönüştürülmüştür. MÖ 609'da Asurlular yıkılınca bölge Mısır'ın, MÖ 606'da Yeni Babil İmparatorluğu'na, MÖ 539'da da Perslerin eline geçmiştir. MÖ 333'te Büyük İskender'in, daha sonra da Helenistik devletlerden Selevkosların eline geçmiş ve MÖ 162'de bu bölge bağımsızlığını ilan etmiştir. Başkenti şimdi su altında olan eski Samsat (o dönemki adı Samosata'yken sonradan Antiocheia tis Commaginis yani Kommagene'deki Antakya olmuştur) krallık Pers ve Yunan uygarlıklarını kaynaştırmış ve MS 17'de Roma'nın eline geçene kadar bağımsız kalmıştır. MS 38'de Roma kendine bağlı bir kralı tahta geçirse de MS 72 bu krallığa son veren Romalılar, burayı merkezi Antakya olan Suriye Eyaleti'ne bağlamışlardır.

• Beğen
Tepkiler: Genç Osman Bircan
harika bi tur olmuş. askerliğimi malatyada geçen sene yaptım. tur güzergahından araçla nemruta gitmiştim. tesadüf bu ya tur zamanında da malatyadaydım ziyaret amaçlı. ileriki organizasyonlarınızda bende dahil olmak çok isterim. takipçinizim. aktarmalı iki uçak mesafesi uzağınızdayım : ) tebrikler...

• Beğen
Çok güzel bir tur. Fotoğraflar için teşekkürler

• Beğen
Planladığınız turu başarıyla ve keyifle gerçekleştirmişsiniz, hepinizin ayaklarına sağlık. Zira turunuzu kıskanmadım diyemem... Yüksüz pedal basmak ne güzel olur kim bilir... :) Turunuzu destekleyen firma da özel teşekkürü hak ediyor muhakkak. Paylaşımın için çok teşekkürler Genç Osman kardeşim ellerine sağlık. :in:

• Beğen
Bu kadar tarih kokan bir mekana bisikletle tırmanmak ve bu atmosferi teneffüs ettiğiniz için şanslısınız. Tebrik ediyorum.

Geri