Scudo Sports

Maksimum 1000+100 TL lik MTB arıyorum.

Tepki
14
Bisiklet
Claud Butler
Merhaba arkadaşlar,
Ben altınolukta yaşıyorum ve öğrenciyim 1000 TL lik kredi kartı çıkarttım ve MTB istiyorum fakat maksimum fiyat 1000 TL lik fiyatı olmasını istiyorum ama 100 TL gibi bir farkla büyük özellikte artısı olan bisiklet var ise onuda düşünebilirim(100 TL peşin vereceğim)
ilk önce kafamdakileri yazayım
Kron XC 500 HD
Sedona 721 HD
Salcano Astro 10
Salcano Astro 212 HD
Salcano INSOMNIA 50
Salcano Insomnia 272
Kron XC 750 Hidrolik Disk 2012
veya sizin tavsiye olarak söylediğiniz bisikletlere de açığım, yardım edenlere teşekkür ederim.
iyi forumlar, pedallamalar.

Scudo
Zaten sezon bitmek üzere yakında yağmurlar başlar. Acil lazım değilse bence bekle seneye 2014 model al veya bekle kışın 2013 alabilirsin fiyatları düşer yinede seçim sizin tabiki

Bende 721 var ramazandan önce aldım 1000 tl peşin dolar bu kadar yüksek değildi tabi

insomnia 272 şuan seçenekler arasında en cazip olan bence.

@mustafa genç

bisikleti ulaşım aracı olarak da kullanacağım, o yüzden bisiklet şimdiden lazım
ayrıca MTB için sabırsızlanıyorum :) 3 yıl beklemek kolay değildi 1 yıl daha bekleyemem :)

@Mert C.

fakat Acera sistemi canımı sıkıyor biraz sorun olur mu ki?

Salcano Insomnia 272 bence bu iyidir. Bisikletini altınoluk ve çevre ilçelerdeki bisikletçilerden almanı tavsiye etmem çok kazıkçılar.

@Can Fidanoğlu

şuan acera kullanıyorum ve vites geçişleri sorunsuz, hızlıca geçiyor. ilk aldığımda ayarları yapılana kadar ufak aksamaları oldu ancak o tüm bisikletlerde olur. şuan tam olarak ayarlanmış durumda...

he dersen yetersiz geliyor, çok aşırı pahalı birşey değil. diğer marka-modellere vereceğin farktan çok daha azına yükseltebilirsin. 2-3 hafta sonunda yapılacak ayar ile memnun kalacağını düşünüyorum acera'dan.

ayrıca diğer seçeneklerin arasındaki kron önde tourney arkada acera kullanmış, maliyeti düşürme amacı ile düşük seviyeli ön vites tercih edilmiş...

@Mert C.

viteslere yapılacak ayar derken neyi kastettiniz bir zahmet açar mısınız daha yeniyim cahilliğimi mazur görün :), öğreneyim ki ileride lazım olur

2.el bakmıyorsanız, Kron XC 750 Hidrolik Disk 2012 öneririm.

@Can Fidanoğlu

geçişlerin ayarı yapılıyor vites kolunun ucundaki vida gibi kısmını çevirerek... ben de tam bilmiyordum bisikletçiye götürdüm, herhangi bir vitese geçerken tıkırı-gecikme vs. olduğunda söyledim ona göre ayarladı.
3 kez ayar yaptı şuan 1-1'den 3-9'a kadar tüm vitesleri denedim sırası ile sorun yok.

ayarı olmadığında bazen geçiş yapmıyor ya da birkaç saniye gecikiyor, geçiş yapsa da hafif bir tıkırtı gelebiliyordu.
4. vitesten 5'e geçmiyordu arada mesela ilk aldığımda, 6'ya atıp 5'e düşürüyordum.

ben de 10 yıl aradan sonra dönüş yaptım daha 1 ay oldu :D detaylı açıklama şansım yok.

kendi bisikletimden de öneririm yeterli ise :D ama Insomnia 272 alabiliyorsanız onu alın tabi. :D

fotoğrafları imzamdaki linkte var.

ekleme:
bahsettiğim ayar yaptığı kısmı burası oluyor tam olarak.
http://i.imgur.com/5AEjczE.jpg

@Mert C.

En mantıklı tercih bu olur.World cardla alırsan şaka gibi bir fiyata geliyor gerçekten.Herhangi bir salcano servisindende ücretsiz kurdurabilirsin.

@M.FARUK

ben de az farkla kaçırdım bu puan kampanyasını. hepsiburada indirimde son 7gün 6gün... 3gün diye sayıyordu aldım. süre bitti indirim devam etti. bir süre sonra yine 7-6-5 saydılar bitti indirim devam etti şimdi yine geri sayıyorlar :D
birkaç gün geç alsam o sayım olmasaydı 75tl kazanacaktım :( world'le tek çekim aldım. :agla:

hatta kampanya o zaman olsaydı büyük ihtimalle ben de Insomnia 272 almış olurdum.

@Mert C.

sizce ekipman olarak acera mı deore mi altus mu tourney mi kaliteli

@Can Fidanoğlu

deore>alivio>acera>altus>tourney atladığım var mı bilmem :D ama hatırladıklarımın sırası böyle.

@Mert C.

iyiden kötüye sağ baştan mı gidiyor sol baştan mı :)

@Can Fidanoğlu

iyi>kötü şeklinde soldan sağa tabiki :D fiyatlarına bakarak da anlayabilirdiniz bunu :)

acera giriş seviyesi için oldukça yeterli seviyededir. bu fiyat aralığında zaten deore set beklemek pek mümkün değil. salcano tüm parçalarda benzer fiyatlı rakiplerine göre üst sınıf ürünler kullanıyor.

1000 Tl lik Bütceniz Varmış Bence Paranızı Salcanoya harcamayın hem görünüş olsun hem donanım olsun daha iyi bisiklet vardır bence

@Onurcan Ökse

görünüş? belki.
donanım? imkansız. ancak ikinci elde mümkün.

Geri