Scudo Sports

Makam aracı yerine bisiklet kullanan Kırşehir belediye başkanı

mhd

Daimi Üye
Tepki
275
İsim
Mustafa
Bisiklet
Sedona
Yolda onu gören önce şaşkına dönüyor! Kim olduğunu anlaşılınca... Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, şehir içinde makam aracı yerine bisiklet kullanıyor.

yolda-onu-goren-once-saskina-donuyor-kim-oldugunu-anlasilinca--12275908.Jpeg

Bisiklet kültürünün yaygınlaşmasına örnek olmak isteyen Yaşar Bahçeci, kent merkezinde makam aracı yerine bisiklet kullanmaya başladı. Sabahları Nasuh Dede Mahallesi'ndeki evinden bisikletle yola çıkan Bahçeci, belediyenin önündeki park alanına bisikletini bıraktıktan sonra makamına çıkıyor.

Şehir içindeki programlarına giderken de bisikleti tercih eden Bahçeci, makam aracı olarak kullandığı siyah renk bisikletiyle vatandaşların takdirini topluyor. Başkan Bahçeci, kent merkezinde yapılan bisiklet yollarında ilerlerken durup selamlaştığı vatandaşlarla da sohbet ediyor. Bisikletle geldiği belediye önünde gazetecilere açıklamada bulunan Bahçeci, Kırşehir ve Türkiye genelinde şehir merkezlerinde bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını söyledi.

yolda-onu-goren-once-saskina-donuyor-kim-oldugunu-anlasilinca--12275937.Jpeg

Kent merkezinde alt yapı çalışmalarını tamamladıktan sonra 4,5 kilometre, toplamda da 15 kilometrelik bisiklet yolu yaptıklarını ifade eden Bahçeci, şunları belirtti:

"Kırşehir olarak alt yapımızı bitirdikten sonra yollarımızı, asfaltımızı, bisiklet yollarımızı tamamladık. Uluslararası standartlarda bisiklet yolları yaptık. Şehir merkezinde 4,5, toplamda da 15 kilometre bisiklet yolu yaptık. Bunları yapmamızdaki amaç şekil olsun diye değil. Gerçekten Kırşehir bisiklet kullanımı için son derece elverişli düz bir şehir. Şehrimizde bisikletin yaygın bir şekilde kullanılmasını sağlamak için gerçekleştirdik."

Belediye olarak eylül ayının ilk pazartesi gününden itibaren şehir içinde bisiklet kullanma kararı aldıkları vurgulayan Bahçeci, şöyle devam etti:

yolda-onu-goren-once-saskina-donuyor-kim-oldugunu-anlasilinca--12275923.Jpeg

"Belediye başkanlarının örnek olma ve topluma önder olma gibi bir görevleri var. Onun için eylül ayının ilk pazartesinden itibaren Kırşehir Belediyesi olarak bisiklet kullanma kararı aldık. Başta belediye başkanı olarak ben, başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz, zabıta arkadaşlarımız, bayan personelimiz dahil şehir merkezinde oturan bütün personelimiz bisikletle işlerine gelecekler. Ya yürüyecekler ya da bisikletle işe gelecekler, şartımız bu. Biz kullanacağız ki, örnek olacağız, o zaman herkes kullanacak. Ardımızdan Valimiz de gelecektir. Diğer kamu kurumlarında çalışan personel, esnafımız, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz şehir merkezinde bisiklet kullanacaklardır. Hep birlikte, kampanyalarla da destekleyerek inşallah yaygınlaştıracağız."

"BENZİN YAKMIYOR BİZİM YAĞLARIMIZ YAKIYOR"
Takım elbise ve kravatla bisiklet kullandığını gören bazı Kırşehirlilerin ilk başlarda bu durumu yadırgadığını aktaran Bahçeci, "Eminim zamanla insanlar da alışacak. Hem ekonomik hem sağlıklı hem çevreyi kirletmiyor hem trafik sorunu oluşturmuyor. Yani her açıdan bisiklet kullanımı önemli. Benzin yakmıyor, bizim yağlarımız yakıyor. O açıdan da günümüzün en önemli sorunlarından bir tanesi de herhalde obezite. O açıdan da bisiklet kullanımını herkese tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

SOSYAL MEDYADAN OLUMLU TEPKİ
Bisiklet kullanırken görüntüleri sosyal medyada yayınladıktan sonra olumlu tepkiler aldığına işaret eden Bahçeci, şunları kaydetti:

"İlk gün bisiklet kullanımına geçtiğimizi duyurmak için bir video paylaştım. Çok geniş bir yer buldu, bu da bizi memnun etti. Bunlar toplumun özlediği olaylar. Ekonomide de baktığınızda kamudaki israfın azalması açısından önemli. Belediye başkanıyım. İstesem en lüks makam aracını kullanırım. Şimdi artık makam arabam bisiklet. Şehir merkezinde kesinlikle bisiklet kullanacağım."

yolda-onu-goren-once-saskina-donuyor-kim-oldugunu-anlasilinca--12275903.Jpeg

Başkan Bahçeci, açıklamasının ardından Atatürk Caddesi'nde esnafla yapacağı açık alan toplantısına makam aracı yerine bisikletiyle gitti.

(link)

Scudo
Clickbait başlık kullanmayınız. Başlık düzenlendi.

Bir paylaşımda bulunurken sadece linki paylaşıp kullanıcıları o linke tıklamak zorunda bırakmayınız. Lütfen içeriği de buraya yapıştırınız. Ekstra bilgi edinmek isteyenler, veya bilginin gerçek kaynağını görmek isteyenler dilerlerse linke tıklayabilirler. İçerik düzenlendi.

Paylaşımda bulunurken lütfen bu hususlara özen gösteririz :harika:

Üstadım ben de bu şekilde yapmak istiyordum. Beceremedim, siz yardımcı oldunuz. Teşekkürler...

çok güzel haberlerde oluyor. hem sağlık bakanlığı hem de maliye bakanlığı geniş çaplı bir proje yapmalıdır bu konuda. hem sağlıklı hem de ekonomik bir Türkiye olur ;)

• Beğen
Tepkiler: efaruk ve mhd
Modern başkentler (hatta modern olmayan birçok başkent) içinde bisiklet yolu olmayan tek şehir herhalde bizim Ankara'dır (tabii Ankara'yı modern kabul ediyoruz :) )...

Hemen yanı başında, bir de taşra kabul edebileceğiniz şu Kırşehir'de yaşananları gördükçe gerçekten utanıyorum...

Forumda bazen, yaşadıkları şehirlerde bisiklet yolu olup da, kullanımından kaynaklanan sorunlardan bahsedenleri kıskanıyorum...

Arkadaşlar, en azından şikayet edebileceğiniz bisiklet yollarınız var!! Bir de Ankara gibi iyice betonlaşmış, otobanlaşmış, estetik yoksunu, yaya düşmanı bir şehirde yaşadığınızı varsayın...

Valla iyisiniz...:)

Arkadaşlar bu konu ile ilgili yukarıdaki yazıya iki tane video ekledim.

Birinci video da başkanımızın söylediklerinden çok gurur duydum ve Kırşehir adına çok sevindim. Tüm Türkiye'ye örnek olacak yönetici. Bu arada siyah bisiklet başkanımıza çok yakışmış, makam aracı gibi olmuş.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Zeytinburnu Belediyesi Başkanı Syn Murat Aydın ' önderliğinde her perşembe günü Zeytinburnu çevresinde bisiklet turu gerçekleştiriliyor. Bugün Kırşehir Belediye başkanının'da turda olacağı bilgisini aldık. Trafik kuralları içinde bir oturum düzenlenmesi gerekiyor bence.

Tebrik ediyor ve ülke olarak örnek alınmasını temenni ediyorum. Böyle duyarlı yöneticilere gerçekten çok ihtiyacımız var.

• Beğen
Tepkiler: mhd
Hayret...

Bir sürü ıvır zıvır konu sayfalarca uzar, onlarca yorum alırken; Türkiye şartlarında son derece ender rastlanan, doğrudan bisiklet ile ilgili olan ve buradaki hemen tüm üyelerin en doğal taleplerine yanıt olan bir meseleye talep anca bu kadar...bu son mesajım hariç 13 yanıt...

Hayret...

• Beğen
Tepkiler: mhd
Kırşehir'de bir süre yaşadım. Haberde de belirtildiği gibi düzlük bir yer ve birçok bisiklet kullanıcısı vardı ama belediye başkanının bu örnek yaklaşımı bu kitleyi daha da arttıracaktır.

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı
Ne kadar güzel... Umarım siyasi emellerin bir parçası olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı
1-Tv izlemede Dünya sıralamasının tepelerindeyiz..Haliyle tv'de gösterilenler,insanların tercihlerine çok fazla etki etmektedir..Mesela tv'de bir yarışmada,hediye olarak araba verilmesi veya tv'de bir dizide sıradan insanların lüks arabalara binmesi veya sadece araba tanıtımlarının yapıldığı programların yapılması,insanların ''araba sevdalısı'' olmasına neden olacaktır..
2-Siyasilerin veya bürokratların araba sevdası,insanların arabaya bakışını değiştirmektedir..''Onda varsa,bende niye yok?'' veya ''benim neyim eksik?'' gibi düşünceler,bankalardan kredi çekilip araba alınmasına neden olmaktadır..
3-İnsanlar o kadar çok çalışıyorlar ki,ayrıca bir de işe gidiş gelişlerde toplu taşıma ile veya bisikletle yorulmak istemiyorlar..
4-Sürekli yol/köprü yapılıyor ve sürekli insanlara bunlardan bahsediliyor..
Tüm bunları hesap ettiğimizde,insanların bisiklete ve bisikletliye olumsuz bakması gayet doğal değil mi?
Tüm bunlara rağmen,böyle haberler nasıl oluyor?Olacak..Bu haber,bu ülke için ''ilginç'' bir haber..Arada böyle haberler çıkar..
1-Nüfus çok fazla..Bu kadar insanın arasından,böyle birkaç insan mecbur çıkacak..
2-İnsanlar,sağlık konusuna artık eğiliyorlar..Çünkü 40-50 yaşında kanserden ölen insanların sayısı arttı..Bir de obezite gibi ciddi sorunlar ortaya çıktı..Sağlıksız besinler,kirli hava gibi etkenler de var..Haliyle bisiklete mecburen bir yönelme olabilir..Bu haber bir sinyal işte..
3-İşin ekonomik kısmı da önemli..Bu başkan bu tavrı ile önemli bir tasarruf sağlıyordur..Belki sırf bu yüzden bisiklete yönelmiştir..
4-Devletin en tepesi de,tasarrufu düşünmeye başladı..Böyle bir dönemde,milliyetçi damarı olanlar,böyle şeylere yönelebilirler..
Yeter,çok yazdım:tskler:

Geçen gun lastiğim patladı elim ayağım kesildi yollardan bisikleti bugün tamire gotuurdum adam cok sisirdi bende indirdim ama cok indirmişim bu yüz den şişiriyim dedim şişiriken pompa patladı inşallah yarın çikicaz

belediye başkanımızı seviyoruz.sağolsun bize bisiklet yolları kazandırdı.
bu da muhalefetten kendisine hediye olsun..''''''

• Beğen
Tepkiler: bsklt07 ve mhd
Geri