Scudo Sports

Makam aracı yerine bisiklet kullanan emniyet müdürü

Atasoy

Terörü ve destekcilerini Lanetliyorum
Tepki
13.322
İsim
ibrahim
Başlangıç
1977—78
Bisiklet
Corratec
Bisiklet türü
Şehir - Tur
gallery.jpg

İzmir - Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş örnek olması gereken bir alışkanlığa sahip. Uğurtaş her sabah mesaisine gitmek için makam aracını değil bisikleti tercih ediyor. Yıllardır bisiklet kullandığını ve bununla da kalmayıp ilçede kamu kurumlarına da yazı göndererek böyle bir talebi olanlara yardımcı olduğunu belirten Uğurtaş ilçedeki 6 kişilik bisikletli polis ekibinin sayısının da artırılacağını belirtmiş.
Personelden isteyen herkese bisiklet verileceğini ve bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için diğer kamu kurumlarının da dahil olacağı "Hayatı Emniyetle Pedalla" projesini başlattıklarını söyleyen Uğurtaş: "Tüm kurumlara yazı yazdık. İşe gelip giderken bisiklet kullanmak isteyen veya 'Mesaideyken bisiklet kullanmak istiyorum' diyenin taahhüdünü kabul edip onlara da sponsorlar vasıtasıyla bisiklet ve kask hediye etmek istiyoruz. İster 1 ay ister 1 yıl binsin. Biz bunun takibini sağlayamayız ama birim amirlerine bunun takibini sağlattıracağız. Bisiklet kullanımı konusunda bir kısmını bile kazansak kardır. Bisikletli sayısı arttıkça trafikteki saygı da fazla olacak. Bu proje ile ilgili sponsor çalışmalarımız var. Projemizdeki amaç doğaya karbondioksit salınımını azaltmak, park derdine bir nebze olsun çözüm bulmak, sağlıklı nesiller yetiştirilmesine yardımcı olmak. Bu konuda örnek ilçe olmak istiyoruz" açıklamasında bulunmuş. Bu örnek davranışın yurdumuzun diğer bölgelerine de yayılması dileğiyle...
Kaynak: Volkan Gündüz / AA

Scudo
Maalesef. Makam arabaları içindeki haketmese bile bende aşırı bir rahatsızlık oluşturuyor her zaman. Hele trafikte çakarları da açıp emniyet şeridinden gitmiyorlar mı

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
1. Kendisine taltif verilmeli.
2. Ortaokul ve liselerde bu hususta seminer vermesi sağlanmalı.
3. Hatta kamu spotu olarak ekranlara çıkarılmalı.
Gelecek nesiller için, bu coğrafya için kaygılanan daha çok insana ihtiyacımız var.

@atasoy Makam aracı Audi olsun diye ağlayan bir Düzce belediye başkanı vardı... Bisiklet varken Audi'ye binilir mi hiç? Emniyet müdürüne sevgiler, selamlar...

istanbul'a da lazım bu müdürden... 20 tane falan hem de.

Amsterdam'da görmüştüm bisikletli polisleri. Bazılarında elektrikli bisiklet vardı.

Helal olsun, umarım diğer meslektaşlarıda kendisini örnek alır.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
İnsanın çoğaldığı yerlerde bu tür şeyler olacak,bu kaçınılmaz ama buradan ülkeye bakıp,trafik veya çevre için umutlu olmamak lazım..
Mesela kadınlar o kadar çok araba sevdalısı oldular ki,bu tür bisiklet sevdalısı insanların çoğalması bile,Türkiye'deki sorunları çözmeyecektir..
Sorun eğitim..Sorun insanlara örnek olup olmamak değil..
Sen 100 kişiye örnek olursun,100 kişi senin sayende bisiklete binmeye başlar ama diğer taraftan eğitilmemiş milyonlarca insan arabalara hücum ederken,ne yapacaksın?!

Geri