Scudo Sports

Mahalle düğünlerinden nefret ediyorum

Desert Fox

CARRARO Sportive 321 Deore
Tepki
1.364
İsim
TAHA
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Oturdugum evin yaklaşık 10 uzağında bir mahalle düğünü var. Sabah başlayıp gece 00:00'a kadar son sen oyun havası müzikleri çalıyor ve artık gına geldim diyebilirim. Sırf birileri eğlenecek diye saatlerce bu gereksiz gürültüye maruz kalıyoruz. Çalışmam gereken finallerim var çalışamıyorum,biraz yatıp dinlenmek istiyorum uyumak istiyorum yatamıyorum gürültüden, başım fena şekilde ağrıyor sanki oyun havaları beynimin içinde dolaşıyor. Bence bu saygısızlık ve kul hakkıdır bu kadar gürültü ile tüm mahalleyi rahatsız etmek nasıl olur da normal karşılanıyor anlamış değilim. Bu gürültüde bir bebeğin huzurlu şekilde durması mümkün dahil değil.

Eğer benim bir hakkım varsa kesinlikle helal etmiyorum, Allaha havale ettim artık.

Scudo
yerel yönetim-güvenlik kuvvetlerinden izin aldıktan sonra saat 24.00 kadar kanunla belirlenmiş db değerini aşmadan düğün-dernek yapmak serbest...doğru veya yanlış fiili durum böyle...

Şöyle bir +1 çekeyim.

Geçen haftasonu akrabamın düğününe dahi gitmedim. Ailemle papaz oldum, akrabalarla da olmuşumdur da haberim yoktur. Ama umrumda değil. Düğünlerden nefret ediyorum, özellikle mahalle düğünlerinden.

Nefret ettiğim bir şey daha var da şimdi linç yemek istemiyorum, bende kalsın.

@appendix db seviyesi onu kim ölçüyor hocam çağıralım gelsin ölçsün bakalım daha doğrusu o ölçüm makinesi sabah başlayan ve geceye kadar süren bu gürültüye direnebilir mi merak ediyorum

@Desert Fox ölçen yok ama öyle bir sınırlama var..saat geç oldu ama bir daha başınıza gelirse belediyeyi arayıp ısrarla şikayette bulunun-ölçüm yaparlar(halk dalkavuğu değillerse)

Daha yeni arkadaşa bu düğünler yasaklanmalı falan demiştim , hastası var, yaşlısı var benim gibi ders çalışanı var bu ortaçağ'dan kalan milleti rahatsız etme alışkanlığına bir son verilmeli artık.

Şu anda elektro bağlamasıyla senkop ile cebelleşen bir "düğün müzisyeni" ne 200 metre uzaktayım.
Tüm müzik kültürüm ve sakinliğe ihtiyaç duyduğum şu saatlerde bu bir zulüm gibi geliyor..

bu çok sıkıntılı bir durum: rahatsız olanlar bir yanda, parası kısıtlı olup mecburen bu yönde düğün yapanlar bir yanda...sosyal devlet olup düğün yapacaklara bir yer göstermek lazım.

@appendix hocam yapılacaksa da yapsınlar 2-3 saat oynasınlar kapasınlar ama gün boyunca çalmak saygısızlıktır bence

Yaz gelince iyice artiyor. Kafa şişiyor bildiğin :)

@Desert Fox yanlış anlama , ben de rahatsız oluyorum...demek istediğim bu konunun kanuni bir dayanağı var ve yapılabilecekler kısıtlı...

Bizimki yeni bitti.
Abe kaynanana ..... 9 8 :):):):)

Düğün salonu yaklaşık 50 metre ilerimizde. O yüzden mahalle düğünleri daha sevimli geliyor bana. Beterin beteri varmış demek ki.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Desert Fox @Mustafa Zeybek Aynı şekilde başta mahalle düğünleri olmak üzere bende hoşlanmıyorum. Bunun başlıca sebepleri yüksek sesteki oyun havasından başlayıp, genç yaşlarda ailenin yöresel oyunları oyna ısrarı, tabi boy uzun olunca o düğün kasetlerinde kabak gibi çıkıp hiç bir şey bilmeden orada beklediğini gördüklerinde nefretin 2 katı artması ile devam ediyor.

Ben Antalya Kemer'de çalıştığım zaman. O sahil kenardaki gece klüplerinde bıkkınlık geliyordu. Gece 11 gibi başlayıp sabah 5 gibi bitiyordu. üçüncü vardiya çalışınca iyi oluyor, uyutmuyordu da normal zamanda çekilmiyordu. Hele bir de o mahalle düğünleri böyle daha gecekondu mahallesi ara yerde kalıyor ve 3-5 makam sahibi tanıdık varsa sabaha kadar devam ediyor.

Şahsen başta bu sebeplerden ve olayın maddi boyutunu düşününce olur da evlenirsem düğün yapmayacağım birini bulayım diyorum. Yaşadığım yerde en ucuz düğün salonu kirası sezon itibari ile 20 Bin liradan başlıyor. Yemekli ve gelecek sayısına göre artıyor. Yeni evlenecek birisi 20,000 salona, bir o kadar daha yeni ev eşyalarına para harcıyor ve buna kredi çekip gecesini gündüzüne takıp çalışıyor ve ilk 10 yıl garanti bunun masrafını ödüyor. İşin takı boyutu zaten uçtu gitti çeyrek altın olmuş 295 TL, sırf zamanında biz taktık sıra onlarda diye birileri getirecek diye bu masrafı yapan arkadaşlarım oldu ve hala kredilerini ödüyorlar. Peki o altınlara ne oldu ? Tabi ki yalan oldu. :) Olaya bu yönden bakınca bana fuzuli masraf geliyor. Onun yerine ev kredisi çekip ev almak yada farklı bir yatırımda bulunmak apart vs. daha mantıklı geliyor.

Neyse vardır herkesin bir bildiği, Allah herkesin gönlüne göre nasip etsin.

şükür şimdi bitti ama kafam fena halde zonkluyor normalde başım hiç ağrımaz ama sağolsunlar fena halde agrıttılar

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Katılıyorum. Sen eğleniyorsan sınırsız özgürsündür diye bir anlayış var bizim millette. Üstelik o cadde sokağı da işlek olsun veya olmasın kapatırsın.
Düğün yaparsın son ses, askere gidersin yine kornalar, sünnet olursun kornalarla trafiği yavaşlatırsın vs vs.
Yani şöyle normal bir müzik setinin sesini son ses açsan çalsan yeterli bile olurken , eşşek kadar kolonlarla tüm mahalleyi ayağa kaldırmanın büyük vebali var bence de.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Hastası olan,yarın işe gidecek var diyen,çocuk uyutacak olan,cenazesi olan var diyen yok herkes buluyor düğün çalgıcılarını zaten belediyede veriyor sandalyeleri yapıyorlar düğünü çok saçma köyde olsa falan anlarımda şehirde sokak arasında düğün yapmak nedir anlamıyorum,şimdi bazı arkadaşlar parası yoktur evlenmesinmi vb der,beni rahatsız ediyorsa evlenmesin boşunamı salonlar var hem gürültü kirliliği hem de çevre kirliliğine neden oluyor büyük çoğunluğu.

4-5 gün süren düğünlerde var,belki bu bir nebze içinizi ferahlatır :D

Geri