Bülent Gökmen
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 147
- Bisiklet
- Cannondale
2016 yılında Magura Julie Hidrolik fren setimde Jagwire kablo setini yenilerken orjinal shimano yağ kullandım. Ebayden 60ml olarak almıştım. Zarar vereceğini söylemişlerdi ama satın aldığım sitede Shimano Tektro Magura 60ml olarak satışı vardı. İki sene içerisinde yağı kontrol etmek istediğimde yağın koyulaştığını ve renginin açıldığını farkettim. Bu sene aldığım shimano yağdan ilave ettim ve performansında herhangi bir düşüklük şimdilik yok. Asıl sorum şu;
Firmalar kendi farklı renkte ve içerikte yağlarını neden öneriyor? Mekanizma içindeki malzemelere bu yağların zarar verebilme ihtimalleri gerçekte nedir? Mavi renkli magura yağ benim farkettiğim kadarıyla kırmızı shimano yağa göre biraz daha koyu yapıda. Benzer deneyimi olan arkadaşların tecrübe ve yorumlarını bekliyorum.
Firmalar kendi farklı renkte ve içerikte yağlarını neden öneriyor? Mekanizma içindeki malzemelere bu yağların zarar verebilme ihtimalleri gerçekte nedir? Mavi renkli magura yağ benim farkettiğim kadarıyla kırmızı shimano yağa göre biraz daha koyu yapıda. Benzer deneyimi olan arkadaşların tecrübe ve yorumlarını bekliyorum.