Scudo Sports

magura hidrolik v fren

burak altınsoy

Daimi Üye
Tepki
71
arkadaşlar magura'nın resmi sitesinde 50 60 paund civarında satılan hidrolik v frenler var ama ingilizcem yeterli olmadığı için o fiyatın tek frenmi yoksa ön - arka takımmı olduğunu anlayamadım...yani o fiyat tam setmi değilmi...anlayabilen banada anlatsın çünkü set ise almak istiyorum onları...

Scudo
@burak altınsoy

Sanırım hs33 lerden bahsediyorsunuz. Bahsettiğiniz fiyat sadece ön veya arka fiyatıdır. HS33 lerin takım olarak fiyatı 100 pound un üstünde.

• Beğen
Tepkiler: burak altınsoy
@burak altınsoy

ancak bi uyarı yapmadan geçilmemesi lazım olan bi konu.

magura hs33 hidrolik jant freni muhteşem güçlü bir frendir. normal xc jantlarını sert bi frende yırtabilir. kullanım alanı trialdir genelde. ayrıca bu kadar güçlü bir fren olması frenlemeler sırasında kadroya aşırı basınç uygulayarak esnemesine ve bi zaman sonra kırılmasına neden olur. kısacası trial bisikleti dışında kullanılması kadro ve jant sağlığı açısından pek tavsiye edilmez. fakat kullanılamaz değildir. kişinin kendi kararıdır, bize sadece uyarmak düşer.

• Beğen
Tepkiler: İndigo Chef
ben şu açıdan ilgilendim biraz...uzun turlarda (bu arada ben tur bisikletçisiyim ) ağır yük taşıyoruz genelde..bazen 30 kg civarı eee..80 de ben etti 110 120 kg civarı normal frenlerle acil durmaq mesafeside çok uzuyor normal olarak...bu fren sistemi bu kadar güçlü ise..bu durumu telafi edecek daha mantıklı bir sistem varmı peki...varsa onuda uygulayabilirim...benim için önemli olan bu ağır yüklerde dahi beni güvenli bir mesafede durdurması yoksa magura olmuş yada başkası pek farketmez benim için...

@burak altınsoy

Şahsen bu frenleri daha önce kullanmadım ama daha önce internetten araştırdığım için biraz bilgim var. Açıkçası hs33 lerin gücü bazen abartılabiliyor, gerçekten de jant frenleri içinde en güçlü frenler ama bu frenlerle bile kadronuzu veya jantlarınızı kırmak o kadar kolay değildir.

Bu frenlerin asıl avantajları mekanik v frenler gibi açık değilde kapalı bir hidrolik sistem oldukları için çok daha az bakım istemeleri. Bu frenleri bir kere taktıktan sonra tek yapmanız gereken fren papuçları bittikçe değiştirmek. Bu yüzden de pek çok tur bisikletçisi tarafından tercih edilen bir sistem. Kısacası, imkanınız var ise alın derim.

@İsaAlp

bende frenleri daha önce kullanmadım, fakat benim kendi araştırmalarıma göre bu freni kullanan birçok sürücünün kadroyu esnetmemesi için booster kullandıklarını ve pink bikeda hs33 kullananların fren profili kısmından yırtılmış veya yamulmuş jantlarını gödükten sonra bu uyarıyı yapma ihtiyacı duydum. ayrıca forumda ''Alican'' nickli üyemiz daha önce bu frenleri kullanıp benimle aynı yorumları yapmıştı.

evet kapalı sistem olduğu için çok sık bakım gerektirmez, kullanımı rahat ve performanslıdır. ama bence tur bisikleti için iyi ayarlanmış ve kaliteli pabuç kullanılmış normal v fren oldukça iş görücektir.

Hidrolik v fren alacağınıza hele tur bisikletçisisiniz yağmur çamur yollar belli olmaz hidrolik disk 120 kg yükü çok rahat durduracaktır yada paralel bacaklardada pabucun bütün yüzeyi baskı yaptığı için onlarda çok rahattır artık bakımıda kolaydır turlarda

• Beğen
Tepkiler: burak altınsoy
@Barış BİRLİK disk frenler yoğun yük altında uzun inişlerde ısınarak etkinliklerini yitirebilme ve jant telini kırma gibi risklerden ötürü tur için önerilmiyor.

Tur bisikletimde xt v fren var memnunum gayet gucluler fakat asiri yagis altinda deneme firsatim da oldu defalarca ; diyebilirim ki nerdeyse tamamen iptal oluyorlar yagmurda :D bde komple syaha boyandi bisikletim

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Uzun bir süre magura hs34 (yanlış hatırlamıyorsam 34 tü) sistemli bisiklet kullandım kesinlikle fren de son nokta arkadaşlar.Fren o kadar etkili ve güçlü bir fren ki bisikletimi birine vereceğim zaman uyarmak zorunda kalıyordum "frenleri çok sıkma çok güçlüdür düşersin" gibisinden.Çünkü bilmeyen birisi o frenler ile kaza yapabilir kendine yada bisiklete zarar verebilir.

Dandik no name v-fren sistemden üst düzey hidrolik disk frene geçtiğinizde oluşan farkı etkiyi az çok kestirebiliyorsunuz değilmi? Aynı etkiyi hidrolik disk frenden hidrolik v-fren e geçtiğinizde yaşıyorsunuz hesabını siz yapın.

Geçen sene makinacı bir arkadaşım kendi bisikletine 235mm. çapta rotor yapmıştı (200mm. den büyüğü yok sanırım?) cnc de işledi taşlaması tavlaması vs. hakkıyla yapılan bir işlemdi ve o bisikletin frenleride efsane olmuştu ancak onunla kıyaslama yapabiliyordum.Güçlü fren iyidir güzeldir arkadaşlar hele birde alıştınız mı başka bisikletlerin frenleri güven vermez.Jantı ezer büker gibi söylemler teorik olarak mümkün olsada pratikte çok zor çünkü jantı ezecek kadar fren yapıldığında çok öncesinden zaten tekeri kilitler gidemessiniz.Bisiklet ile haşır neşir olmayan ver bir tur atayım diyenler genelde böyle sistemlerin içine ediyor :)

Nasipse yine alacağım magura set katlanır bisikletimde kullanmak üzere.

@mariokaldato
Farklı balatalarla denedin mi abi? Mesela bende deore hidrolik fren var, disk de ortalamanın üstünde. Sistemde sorun olmamasına rağmen, denediğim 4 farklı deore frenden daha kötü tutuyor. Üstelik 3'ünün diski benden kötü, birinin ise benimle aynıydı.

Bu arada balata baradine marka. 40 lira civarında fiyatı var ama tam bir çöp. Avid' de de birkaç tane kullanmıştım, onlar da çok kötüydü.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Mustafa Zeybek
Ben v frenden bahsetmekteyim mustafacim. Merida mtb bisikletimde magura mt4 var onlardan cok memnunum

@mariokaldato
V frenden bahsettiğinin farkındayım da ayıptır söylemesi zımbırtının adı aklıma gelmediğinden balata dedim. :D kendi hidrolik frenimden örnek verme sebebim, frenlemede tek etkenin frenin gücü olmamasından bahsetmekti. Jant yüzeyine/diske temas eden parça kalitesiz olduktan sonra xtr dahi kurtarmaz. Demem o ki, o zımbırtıların kışlıkları da oluyordu sanki. Ne gereksiz uzattım ya :bsmagryr::D

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Geri