Scudo Sports

Magnezyum Çubuğu ve Çakmak Taşıyla Rüzgarda Ateş Yakmak

ayhanakbuga

Daimi Üye
Tepki
541
Bisiklet
Scott
Oturup manzarasını izlemeyi sevdiğim zaman zaman da çadır kurduğum yerde ateş yakmayı planlamıştım. Kışın karların erimesiyle çevrede bulduğum ve hala nispeten ıslak olan odun parçalarını topladım.

Yanımda çakmağım da bulunmasına rağmen. Islak ama çıralı odun parçalarını magnezyum çubuğu ve çakmak taşıyla yakmayı denedim. Tek başına magnezyum çubuğundan çıkardığım kıvılcımlar odunların ateş almasına yeterli gelmedi. Çakmak taşı ve yanında taşıdığım kumaş kömürü ile odunların alev almasını sağladım. Buradaki marifet kumaş kömüründe çünkü magnezyum çubuğunun kıvılcımı da kumaş kömürünü kor almasını sağlayabilirdi.

Bir saatlik zaman diliminde gündelik hayatın işlerinin dışında bir iş yapmış olmak beni mutlu etti. Manzarayı dumanı da arkama alarak hayran hayran izledim.

Scudo
Yine çok uğraşmamışsınız,ben mangalı özel tutuşturucu ile zor yakıyorum :agla::hihi:
kibrit-basli-tutusturucu-44603.jpg

• Beğen
Tepkiler: ayhanakbuga
Yine çok uğraşmamışsınız,ben mangalı özel tutuşturucu ile zor yakıyorum :agla::hihi:
221461 dosyayı görüntüle

Onu kullanarak bir video çekmiştim.... Evet faydalı ve ucuz bir tutuşturucu ..

Ayhan bey güzel video tebrikler. Ayhan Beyin kullandığı mağnezyum çucukdan sipariş etmiştim Aliexpressten Hemde kalın ve uzun bir şeydi... Ne geldi biliyormusunuz aliminyum cubuk geldi... :-D Yontuyorum sürtüyorum kıvıcım yok. Yorumları okumadan bir şey almamak lazım. Gerçi artık son vergilerden sonra alma olayı bitti benim için.

Onu kullanarak bir video çekmiştim.... Evet faydalı ve ucuz bir tutuşturucu ..

Ayhan bey güzel video tebrikler. Ayhan Beyin kullandığı mağnezyum çucukdan sipariş etmiştim Aliexpressten Hemde kalın ve uzun bir şeydi... Ne geldi biliyormusunuz aliminyum cubuk geldi... :-D Yontuyorum sürtüyorum kıvıcım yok. Yorumları okumadan bir şey almamak lazım. Gerçi artık son vergilerden sonra alma olayı bitti benim için.
Teşekkürler Şener bey. Aliexpress maceram başlamadan bitmiş o zaman. Verimli zamanlarda sahibinden.com'da takılıyordum.

• Beğen
Tepkiler: budak şener
Mağnezyum çubukla ateş yakılamasının sebebi kuru dal parçalarını veya kav'ı ateşleyebilecek kadar yoğun , devamlı kılvılcım sağlanamamasıdır. Filmlerde veya belgesellerde , mağnezyum çubuk kullanımı çoğu zaman yanlış gösterilir. Çelik parçasını veya bıçak kullanılarak kıvılcım çıkartılacaksa, bıçağı , mağnezyum çubuğa hafifçe bastırarak , çubuk ,çelik temasını hiç kesmeden ateş yanana kadar yukarı aşağıya doğru seri bir şekilde hareket etmektir.

Bu şekilde yaparsanız ateş yakamamanız mümkün değildir.

(link)

Mağnezyum çubukla ateş yakılamasının sebebi kuru dal parçalarını veya kav'ı ateşleyebilecek kadar yoğun , devamlı kılvılcım sağlanamamasıdır. Filmlerde veya belgesellerde , mağnezyum çubuk kullanımı çoğu zaman yanlış gösterilir. Çelik parçasını veya bıçak kullanılarak kıvılcım çıkartılacaksa, bıçağı , mağnezyum çubuğa hafifçe bastırarak , çubuk ,çelik temasını hiç kesmeden ateş yanana kadar yukarı aşağıya doğru seri bir şekilde hareket etmektir.

Bu şekilde yaparsanız ateş yakamamanız mümkün değildir.

(link)
Katkınız için çok teşekkür ederim.

yanlış anlamayın, kampçılık bilgisi sıfır bir hevesli olarak soruyorum; mademki magnezyum çubuk taşınıyor fiziksel olarak ateş için, neden çakmak taşımıyoruz onun yerine?

• Beğen
Tepkiler: ayhanakbuga
yanlış anlamayın, kampçılık bilgisi sıfır bir hevesli olarak soruyorum; mademki magnezyum çubuk taşınıyor fiziksel olarak ateş için, neden çakmak taşımıyoruz onun yerine?
Estağfurullah... yanımda bir kaç tane de rüzgarda sönmeyen çakmak taşıyorum. Teşbihte hata olmaz... Yemekteki baharatlar gibi düşünelim, değişik lezzeti var bunun da. Acemi deneyimlerim yaptığım faaliyeti tadlandırıyor.

Geri