Scudo Sports

Magene Gemini 210 Hız ve Kadans Sensörü

@Emre Tuna Mirliva Merhaba "Bisiklet kullanıcıları dahil tüm sporcular için biçilmiş kaftan bu saatler" demişsiniz benim de saat arayışım var acaba kadansı ve powermetreyi görebilir mi bu saat bilginiz var mı.

Scudo
@Emre Tuna Mirliva Merhaba "Bisiklet kullanıcıları dahil tüm sporcular için biçilmiş kaftan bu saatler" demişsiniz benim de saat arayışım var acaba kadansı ve powermetreyi görebilir mi bu saat bilginiz var mı.
Biçilmiş kaftan dememin sebebi tüm antrenmanların rotasını ve anlık hız grafiğini otomatik algılayıp hafızasına ve telefona kaydediyor olması. Kadans ve powermetre için ancak garmin önerebilirim ve benim 400 liralık saatimin 6-7 katı fiyata sahipler. Daha o kadar profesyonel olmadığım için garmin almayı mantıklı bulmuyorum özellikle türkiyede.

@Emre Tuna Mirliva Ben de geçtiğimiz ay akıllı saat aldım. Akıllı bileklik ve saat arasında gittim geldim ve tercihimi saatten yana kullandım. Saat almamın temel sebebi saate göğüs bantlarının Bluetooth ile bağlanabilmesiydi. Bazı göğüs bantlarında yalnızca ant+ protokolü ile veri transferini gerçekleştirebiliyorken bazı göğüs bantları "Dual" yani hem ant+ hem de Bluetooth ile veri aktarımını sağlayabiliyor. Bu tarz monitörlerin internette saat ile bağlanabildiğine çok nadir şahit oldum ama şahit oldum. Bağlandığını bir de kendim denemek istiyorum sipariş etmeden önce. Ayrıca buyurun buraya da göz atın: (link)
Kadans sensörü hakkında bilgim yok. Kadans sensörünün saatime uyacağını düşünmüyorum çünkü kadansı gösterecek bir arayüz yok saatte. Eğer kullanan veya bilen varsa kadans sensörünün uyup uymadığını bildirebilirse sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: Emre Tuna Mirliva
Kadans sensörü hakkında bilgim yok. Kadans sensörünün saatime uyacağını düşünmüyorum çünkü kadansı gösterecek bir arayüz yok saatte. Eğer kullanan veya bilen varsa kadans sensörünün uyup uymadığını bildirebilirse sevinirim.
Sensörlere bağlanabilen saatinizin modeli nedir? Aynen kadans sensörü için herhangi bir arayüz yok. Keşke BT LOW üzerinden magene s3+'a bağlanıp hız-zaman grafiğini saatte inceleyebilseydik. O teknoloji garminlerde var fakat o kadar bütçem yok. Samsung ile gps üzerinden toplanan bilgileri görebiliyorum o da gayet yeterli şu an. Tabi saat 2 senesini doldurdu yeni bir bataryaya ihtiyacım var ve piyasada bulamıyorum :D
@M.İhsan Hangi saati aldığınızı yazsaydınız kadans desteği var mı belki söyleyebilirdik. 😀
Benim bildiğim şey şu: Samsung saatlerin hiçbirinde ant+ protokolü yok. Zaten en önemlisi ant+ bizim için.

An itibariyle iki sensörü de Wahoo'ya tanıtmış bulunmaktayım .
Dün yaptıklarından farklı ne yaptın diye sorarsanız; farklı hiç bir şey yapmadım :D
Piller bitti. Yeni pilleri takınca,wahoo sensörleri görmez oldu yine :) Ek olarak Magene nabız bandı almıştım 2 ay kadar önce. Daha yeni deneme fırsatım oldu. Strava şak diye ekledi sensörü ama wahoo onu da görmedi...

Saatin modeli Amazfit Verge. Kusura bakmayın biraz geç gördüm.
Kadans desteği yok. Sadece HRM var galiba. Bende de Stratos 2 var. Sadece HRM destekliyor. Son zamanlarda koşuda kullanmaya başladım aktiviteyi 2-3 sefer açıp kapatınca koldan doğru nabız değerlerini yakalıyor. Aklınızda olsun.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Kadans desteği yok. Sadece HRM var galiba. Bende de Stratos 2 var. Sadece HRM destekliyor. Son zamanlarda koşuda kullanmaya başladım aktiviteyi 2-3 sefer açıp kapatınca koldan doğru nabız değerlerini yakalıyor. Aklınızda olsun.
Doğru nabız için herhangi kapatıp açma işlemine gerek duymadım şimdiye kadar. İlk aldığım zamanlarda yanlış ölçüyordu. Bu sorunun çözümünü ise koluma doğru pozisyonda takmakta buldum. Bilek kemiğinin bir iki parmak yukarısına takarsanız nabzı doğru ölçüyor(Kolunuzda sıkı durması gerek fakat çok da sıkmaması lazım). Aktivite sırasında eğer uzun süre duraklarsam sonrasında devam ettiğimde bazı sapmalar olabiliyor, sebebini anlayabilmiş değilim. Eğer antrenmana çıktığımda 3-5 dakikadan fazla duraklama yapmazsam hiçbir sapma olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Geri