Scudo Sports

Mağara+Keşif Turu ve Hasanfakı Barajı Turumuz

recep24ank

Forum Bağımlısı
Tepki
4.762
İsim
Recep Eşref ÇINAR
Bisiklet
Carraro
18 Ağustos 2018'in güzel bir Cumartesi günde; Söğütlü İlçesine bağlı, Mağara köyü sınırları içerisinde yer alan içi su dolu, likit ve görkemiyle doğal oluşumlardan meydana gelen mağaraya güzel bir bisiklet turu gerçekleştirdik.

Hemen hemen her sene bura bir etkinlik veya tur gerçekleştiriyoruz. Bu sene de havaların yağmamasını ve güneşli olmasını bekledik. Yağışlı dönemlerde mağara girilmiyor. Yaz kış içerisinden su aktığı için su seviyesi yükseliyor ve mağara içerisinde hareket edilmiyor.

Mağara gitmeyi düşünenler için şunları söylemek istiyorum. Yedek kıyafet, su soğuk, içerisi soğuk, dibi balçık, yer yer derin, iyi bir ışık şart. Birde basacağınız yeri görmeniz için odun veya sopa, mağarayı bilen bir rehber, ilerlere gitmek için birde şişme bot. ayrıca ip ve merdivende olsa çok iyi olur. Bu uyarılarımı dikkate almanızı rica ediyorum.

Ben daha önce bir çok defa gittiğim için bu konuda epeyce deneyim sahibi oldum. Bu seferde Serkan ve Onur'u bu doğa harikası mağara götürdüm. Mağaraya büyük kayaların altından dar bir girişten giriliyor. İçerisine girdikçe genişliyor. 5 metre kadar ilerledikten sonra bir şelale ile karşılaşıyorsunuz. Bu şelale yağmurun yoğun olduğu dönemlerde çok gür akıyor.

Yukarıya tırmanmak veya çıkmak için merdiven yok, bir ip var ama gücünüz ve tekniğiniz yoksa çıkmanız çok zor. Çıkarken su üstünüze akıyor ve hem ıslanıyor hem de çamurlanıyorsunuz.

Mağaranın içerisine ve üst kısmına tırmanıyoruz. Üst kısmı alt kısımdan çok dada iyi ve görkemli, içeride hava sorunu yok ama aynı yerde durmak iyi değil, yarasalar her yerde varlar ama insanlara zarar vermiyorlar.

Mağaranın derinliklerine doğru suyun içerisinde bata çıka ilerledik ve güzel kareler çektik. Mağaranın içerisi zifiri karanlık, flaş patladığı için böyle görünüyor. Mağaranın uzunluğu 1.5 km. civarında, çok ilerlere gitmek için ekipman gerekiyor. Bu yüzden biz çok ilerlemedik belli bir noktadan dönüş yaptık.

Mağaradan sonra geldiğimiz yoldan başka bir yere gidecektik ama bir keşif yapalım dedik, geldiğimiz yönün tersine orman içerisine doğru pedal çevirdik. Terk edilmiş bir taş ocağına denk geliyoruz. Gidip bakalım ne var ne yok derken birde ne görelim. Birbirinden ayrı 3 tane ayrı göletler oluşmuş, üstelik çokta temizler.

böyle güzellikleri görüpte yüzmemek anı yaşamamak olurmu? olmaz tabiki… Hemen kendimizi bu berrak sulara bırakıyor doyasıya yüzüyoruz. Yüzme bilmeyenler lütfen girmesinler.

Burada güzelce eğlendikten sonra yakınlarda büyük bir baraj gölü var. Buraya gidelim görelim istedik. Bu barajın adı Hasanfakı Barajı, uzunluğu 1.5 km. civarında, genelde balıkçıların çok sık gittiği bir yer. Bizde bu güzelliği görmek ve biraz serinlemek için buraya geldik.

barajın etrafı böğürtlenlerle dolu, böyle doğal lezzetleri görüpte yememek olmaz değilmi? bizde bir güzel afiyetle doyasıya yedik. Birde bol miktarda altın çilek vardı, onlarında tadına baktık tabiki.

Daha sonra Söğütlü merkeze giderek karnımızı doyuruyoruz ve evin yolunu tutuyoruz. Kazasız belasız ve keyifli bir tur gerçekleştiriyoruz. Bir daha ki turlarda görüşmek dileğiyle. (link) - Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği

Scudo
İş yerindeyim. Herkesin paylaştığı fotoğrafları görebilirken senin paylaşımlarında ki fotoğrafları göremiyorum. Görmek isterdim nasıl düzeltebiliriz? yazısından başka bir şey yok. İş yerindeyim. Diğer herkesin fotoğraflarını görüyorum bir tek senin fotoğraflarında böyle bir sorunla karşılaşıyorum. Görmek isterdim :)

Normalde görünüyor, hata göremedim ama (link) bu linkten tüm fotofraflara erişebilirsiniz.

İşyerinde Facebook'ta yasak :) Keşke tüm güzel fotoğraflarınızı direk siteye yükleseniz, Aracı bir site veya link olmadan.

fotoğraflar güzel diyer başlıklardaki geziniz le aynı günmü yoksa farklı günlerde mi gezmişsiniz ve ayrıca yüzdüğünüz yerde :harika:

hepsi farklı günlerdeki turlarımız. Bu başlıkta 3 ayrı yere gittik, göletler, mağara ve baraja. yüzmeyide göletlerde yaptık.

• Beğen
Tepkiler: dtcf31
paylaşımlarınızı aynı günde görünce sordum güzel yerler ve turlar sanırım hepsi de günübirlik

Ne gezentiymişsiniz ya hangi tur başlığını açtıycam konuyu açan recep24ank bu üçüncü ; kıskandım :koptum::D;) tekerinize taş değmesin maşallah...

Geri