Scudo Sports

Maden suyu markası?

Deniz Ser

Aktif Üye
Tepki
146
Arkadaşlar marka vermek ne kadar doğrudur bilemiyorum ama mineral değerleri en iyi olan maden suyu hangisidir ? (Bir siteden baktım ama hangi değerin sporcu için yüksek olması gerektiği hakkında tam olarak bilgim yok) (link)

Scudo
Haklısın. Bunu ben de merak etmiştim. Benimki daha çok, maden suyu mu yoksa sporcu içecekleri mi daha faydalı olur şeklindeydi. :bilmiom:

maden suyunu asitini kaçırdıktan sonra da karışım yapabilirsiniz

Ben Beypazarı maden suyunu tercih ediyorum genelde.. İçerik olarak en çok mineral bu markada.. Tabi bu marketteki 2-3 dakikalık araştırmam sonucunda edindiğim bilgiler doğrultusundaydı. Etraflıca incelemedim.. Antremanlarda molalarda meyve suyu(Özellikle %100 olanlar) ve gazı kaçırılmış maden suyu karışımı çok etkili oluyor. Hem enerji veriyor hemde vücudun kaybettiği mineralleri sağlayıp performansın düşmesini engelliyor..

Türk Kızılayı Doğal Mineralli Su İşletmeler Müdürü Recep Dönmez diyor ki:

''Meyve ve sebzelerden alınan mineralin yeterli gelmediği yerde, mineralli su içilerek bu açık telafi edilebiliyor. İçme suyu şebekelerinin giderek kirlenmesi şüphesi sebebiyle de özellikle Avrupa'da her geçen gün mineralli su tüketimi artış gösteriyor. Avrupa bizim gibi yumuşak su içmiyor. Bu suyun kalbe, kemiklere, kas yapısına faydası var. Avrupa'da kişi başına yılda yaklaşık 100 litre maden suyu tüketilirken, bu rakam bizde 6-7 litre civarında. Bunun 2 temel sebebi var, biz gazlı suya pek alışık değiliz. Yemekte maden suyu içmeye yeni başladık, bunun sofraya girmesi lazım. Avrupa'da maden suyunun tercih edilmesinde, bu suyun güzellik ve gençlik verici özellikte olması da önemli bir etken olarak ortaya çıkıyor. Maden suyunun içinde, vücudun ihtiyaç duyduğu başlıca mineraller olan kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfat ve sodyum doğal olarak bulunuyor.''

-TANSİYON VE KALP HASTALARI SEÇİCİ OLMALI-

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Türk, maden suyunun sağlıklı yaşam için çok büyük yararları olduğunu bildirdi.

Türkiye'deki maden suları ile Avrupa'da su yerine bol miktarda tüketilen maden suları arasında bazı farklılıklar olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Türk, şöyle devam etti:

''Türkiye'deki bazı maden sularında yüksek tansiyon ve kalp hastalarına zararlı olacak şekilde sodyum ve tuz miktarı oldukça yüksek. Avrupa'da böyle değil. Avrupa'daki mineralli suların sodyum oranları çok düşük. Sodyum vücuda fazla alındığında kan basıncını yükseltir. Yüksek tansiyonu olan kişilerin, sodyum oranı yüksek olan maden sularını kesinlikle tüketmemesi gerekir. Bu kişiler ve sağlıklı insanlar, Türkiye'de de üretilen sodyum oranı düşük maden sularını, Avrupa'daki gibi yine su yerine bol bol tüketilebilir.''

Prof. Dr. Karagülle, maden suyunun Avrupa ülkelerinde sofra suyu olarak kullanıldığını, bunun nedeninin yemeklerle alınamayan bazı minerallerin maden suyuyla alınabilmesi olduğunu söyledi. Türkiye’de çıkarılan maden sularının, içerdikleri mineraller sayesinde yüzyıllardır insanlara şifa dağıttığını vurgulayan Karagülle, şöyle devam etti:

’’Maden suyunun, minerallere bağlı etkilerin dışında, bazı hastalıklardaki terapotik yararları da söz konusudur. Maden suyu, böbreklerde ve idrar yollarındaki taş oluşumunu önler ve iltihabı geriletici etki gösterir. Safra kesesi tembelliğinde yararlıdır. Pankreas fonksiyonlarını da destekler. Kronik mide mukozası iltihabında veya mide asidi fazlalığında yüksek bikarbonat içeren maden suları faydalıdır. Maden suyu, sindirim sisteminde de önemli etkileri olmakla birlikte kabızlığa da iyi gelir.’’

Prof. Dr. Karagülle, maden suyunun Avrupa ülkelerinde sofra suyu olarak kullanıldığını, bunun nedeninin yemeklerle alınamayan bazı minerallerin maden suyuyla alınabilmesi olduğunu söyledi. Türkiye’de çıkarılan maden sularının, içerdikleri mineraller sayesinde yüzyıllardır insanlara şifa dağıttığını vurgulayan Karagülle, şöyle devam etti:

’’Maden suyunun, minerallere bağlı etkilerin dışında, bazı hastalıklardaki terapotik yararları da söz konusudur. Maden suyu, böbreklerde ve idrar yollarındaki taş oluşumunu önler ve iltihabı geriletici etki gösterir. Safra kesesi tembelliğinde yararlıdır. Pankreas fonksiyonlarını da destekler. Kronik mide mukozası iltihabında veya mide asidi fazlalığında yüksek bikarbonat içeren maden suları faydalıdır. Maden suyu, sindirim sisteminde de önemli etkileri olmakla birlikte kabızlığa da iyi gelir.’’

HER ALANDA VE HER YAŞTA MADEN SUYU

Maden suyunun çocuk mamasında bile kullanılabileceğine dikkati çeken Prof. Dr. Karagülle, şunları kaydetti:

’’Maden suyu bebeklikten yaşlılığa kadar her yaşta rahatlıkla kullanılabilir. Bebeklerde anne sütü vazgeçilmez besin ve sıvı kaynağıdır. Bunun yanında ek beslenmeye geçildiğinde, mamalar maden suyuyla hazırlanırsa ideal bir mama karışımı olacaktır.

Ayrıca spor yapan insanlarda görülen kilo kaybı, tamamen su kaybıyla orantılıdır. Bu nedenle spordan önce ve sonra içilen maden suyu, vücudun su kaybını önleyecektir. Bununla birlikte sıcak günlerde meydana gelebilecek su kaybı, maden suyuyla ideal şekilde önlenecektir.’’

Özellikle çalışan kişilere, kahve ve çay yerine maden suyu içmeleri tavsiyesinde bulunan Karagülle, ’’Sabah işe başlayan bir kişi, içinden kabarcıklar çıkan bir bardak soğuk maden suyuyla güne daha dinç ve enerjik başlayabilir’’ dedi.

Maden suyunun cilde de çok faydalı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Karagülle, ’’Maden suyu içildiği sürece, cilt pörsük, yorgun ve solgun görünmeyecektir. Maden suyu sadece içildiğinde değil, sürüldüğünde de cildi canlandırır ve gençleştirir’’ diye konuştu.

Maden suyu vücuttaki mineral kaybının geri kazanılmasını sağlıyor.Mineral kaybıda çeşitli kramplara neden olabiliyor.
(Ufak bir genel kültür)
Kalite açısındanda Kızılay ı tercih ediyorum..

@d.berkay

evet bende bu yöntemi kullanıyorum gerçekten etkili bim den 1 liraya %100 elma suyu alıp maden suyu(mümkünse beypazarı yaksa kızılay) ile karıştırarak suluğa doldurup yola öyle çıkıyorum.

@reha genç

hiç denemedim öyle bir marka ama ben de genellikle kızlay içiyorum günde 1 defa içmek vücuda çok faydalı etkisini hissettiriyor gerçekden de...

Beypazarı'nı tek geçerim. İçtiğim maden suları içinde tadı en güzel olanı. Ah birde İzmir'de bulabilsem!

Üstelik doğal mineralli sular yönetmeliğine göre zengin mineralli sular kategorisinde yer alıyor.

FAYDALI BİLGİ
Doğal mineralli su, içerdiği tüm mineraller ve karbondioksit gazı ile birlikte yer altındaki çatlaklardan yeryüzüne çıkar ve tamamen doğaldır.

Soda ise içilebilir özellikteki suya yapay mineraller ve karbondioksit gazı(asit dediğiniz şey) eklenerek elde edilen ve tamamen yapay bir içecektir.Yapay minerallerin vücuda katkıları sınırlıdır.Her ikisi de mideyi rahatlatma özelliğine sahiptir, ancak sodanınn bundan başka hiçbir işlevi yoktur.

Bir de tavsiyem var.Bardağa yarısı kadar ayran koyup maden suyunu da çalkalayıp içine püskürtürseniz hem köpüklü hem de maden sulu bir içecek elde etmiş olursunuz.Çok güzel oluyor. Tavsiye ederim...

Kızılay ve şifayı karşılaştırma fırsatım oldu sanki şifa daha iyi gibi ne dersiniz

Şifayı ben hiç duymadım walla.Sarıkız ve kızılay kınık var genelde İzmire'de.Çocukluğumdan beri duyduğum maden suları bunlar da.

Hmmm.. Ben yarışa katılmam ama bunu duyduğum iyi oldu uzun soluklu yolculuklardan önce içicem artık.. ;)

ben kızılayı tercih ediyorum.. kızılay olmadığı durumlarda kınık ya da diğerleri ile idare ediyorum...
yalnız şöyle bir durum var eğer kızılay madensuyu bulursam da günde 5-6 şişe içiyorum, bunun bir zararı var mıdır sizce?? son 4-5 yıldır her gün düzenli bir şekilde olmasa da sık sık günde 5-6 şişe kızılay içtiğim oluyor..

Geri