Scudo Sports

Made in Italy kullanıcıları kulübü

Murat Cömez

En yeni üye - Kayıt: Az önce
Tepki
20.710
İsim
Murat Cömez
Bisiklet
Colnago
made-in-italy-gold-label-vector-1987773.jpg

Arkadaşlar herkese merhaba, made in Italy kullanıcıları kulübüne hoş geldiniz.

Tüm Italyan bisikleti ve parcaları Yani kısaca MADE IN ITALY kullanıcılarını bu konuya yardımlaşma, bilgi ve tecrübe paylaşımı için davet ediyorum. Bu sayede daha çok kişinin made in Italy Markalarının sahibi olmasını sağlayabiliriz ve düşünenlerin akıllarındaki soru işaretlerini gidermiş oluruz.
Isteyen arkadaşlar bu konu altında tüm klasikten bugüne olan Italyan markali bisikletlerini ve donanımlarını fotoğrafları ile beraber detayli bilgiler verek paylaşabilir.

Şimdiden tesekkürler ve selamlar

Scudo
Selamlar;
Başlik yerinde olmuş.
Bence bisiklet işinde İtalyanlar hem sanatsal dokunuşlari, hemde kaliteyi bir arada sunuyorlar.
Ben de Temmuz ayindan bu yana cok sukur bir İtalyan sahibiyim.
Kendisi Gios Torino Gress modelidir.

Bir cok bisiklet denememe, kullanmama , toplamama rağmen en hizli adapte oldugum, en kolay alistigim ve sevdigim bir bisiklet oldu kendisi.
Kadro-Maşa karbon ve ustunde 105-5700 2x10 grup set var.
Kadro All rounder sinifi bir kadro, yoldaki titresimleri baya guzel absorbe eden bir kadro.
Hizi, konforu ve gorunumu gerçekten cok begendigim bir bisiklet.
20190827_193218.jpg
2019-08-16 02.39.14.png

Tüm restorasyonu bana ait olan 1979 Alan Super Record 8,3 kg

Teknik bilgiler:
Kadro: Aluminium
Renk: VW'nin Sedefli Oryxbeyazı
Masa: Orijinal Alan
Ergolar: Campagnolo Record Titanium
Arka aktarici: Campagnolo Super Record
Ön Aktarici: Campagnolo Super Record
Aynakol ve Göbek: Campagnolo Super Record 42-52 Alan Panto
Frenbacakları: Campagnolo Super Record
Jant Seti: Campagnolo Shamal HPW 16
Ruble: Campagnolo Record 13-27
Pedallar: Campagnolo Record
Zincir: Rohloff S-L-T 99
Lastikler: Continental
Sele ve seleborusu: Sattel: Selle San Marco Rolls Due – Sattelstütze Campagnolo Record mit Alan Panto
Gidon ve gidonbogazı: 3 TTT – Gidonbogazi 1″/100mm – Gidon 26mm/420mm
Furjtakinmi: Campagnolo Record

1,1.jpg1.jpg2.jpg3 (1).jpg3 (2).jpg4 (1).jpg4 (2).jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9,1.jpg9.jpg10.jpg11.jpg12.jpg13.jpg14.jpg15.jpg16.jpg17.JPG18.JPG19.jpg20.JPG21.JPG22 (1).jpg22 (2).jpg22 (3).jpg22 (4).jpg25.JPG

Evet anlaşıldı kalp ve tansiyon ilaçlarımı alma zamanım gelmiş:hımm:

@Murat Cömez bisikletinizi hayran hayran izledim. Gerçekten çok güzel.
Hep merak ettiğim, bu gibi restore edilmiş çelik yol bisikletleri, güncel alüminyum ya da karbon kadrolular gibi, performans odaklı kulanıma yanıt verir mi?

@Murat Cömez bisikletinizi hayran hayran izledim. Gerçekten çok güzel.
Hep merak ettiğim, bu gibi restore edilmiş çelik yol bisikletleri, güncel alüminyum ya da karbon kadrolular gibi, performans odaklı kulanıma yanıt verir mi?
Yukaridaki bisiklet zamanin ilk Aluminyum dan düretilen klasik bisikleti olarak taninan Alan markasi. Ama sunuda diye bilirimki Klasik celik bisikletini birdefa kullanan birdaha yeni nesillere nerdeyse bakmiyor, tabiki o tadi ala bilmek icin gercek klasik ve celik olmasi gerekiyor.

Yukaridaki bisiklet zamanin ilk Aluminyum dan düretilen klasik bisikleti olarak taninan Alan markasi. Ama sunuda diye bilirimki Klasik celik bisikletini birdefa kullanan birdaha yeni nesillere nerdeyse bakmiyor, tabiki o tadi ala bilmek icin gercek klasik ve celik olmasi gerekiyor.
Hiç şüphesiz katılıyorum, umarım bir gün bu tarz bir bisiklete kavuşurum murat abi :)

Ne kadar da özledim.. Katlanır bisiklete geçmek zorunda olduğum için satmak zorunda kaldım. Allahtan arkadaşımın 12 yaşındaki oğluna, ben de bu bisiklete aynı yaşta sahip olduğum için uygun bir ücret karşılığında vermişim. En azından gözüm arkada değil.. :)thumbnail_IMG_20180106_121548_563.jpg

Son düzenleme:
Hiç kuşkusuz bu topik murat çömez mesajları ile dolacak, dolsunda. İçimizde en kayda değer italyan bisikletine sahip olmasını boşver forum sahiplerinin toplam sahiplendiğinden de fazla italyanı var. Tekkeyi bekleyen çorbayı içecek, bu onurda murat çömezin olacak pek tabi.
Fekat bu kulübe centilmen ve aristokratların girdiği ana kapısından olmasa bile arka kapıdan, hadi o olmadı penceresinden, hadi oda olmadı bacasından içeri girmemi sağlayacak kabul belgesini bana bahşeden bir adet italyanda bende var. ismi tam bir italyan hatta sicilyalı mafya babası ismi: Cia battino. Öyle fiyakalı üretim bantlarının imalatı olmasa, merdiven altıda olsa üç renk bayrak menşeli. Pinarello deyipte tayvan çakmasıda değil. Bildiğin "laşantaremi kantare sono italyano" şarkısı söyleyen ellerden çıkmış safkan italyan. Fotolar gelecek şimdilik şunla idare ediverin gari.
IMG_20190826_141720.jpg

Hiç kuşkusuz bu topik murat çömez mesajları ile dolacak, dolsunda. İçimizde en kayda değer italyan bisikletine sahip olmasını boşver forum sahiplerinin toplam sahiplendiğinden de fazla italyanı var. Tekkeyi bekleyen çorbayı içecek, bu onurda murat çömezin olacak pek tabi.
Fekat bu kulübe centilmen ve aristokratların girdiği ana kapısından olmasa bile arka kapıdan, hadi o olmadı penceresinden, hadi oda olmadı bacasından içeri girmemi sağlayacak kabul belgesini bana bahşeden bir adet italyanda bende var. ismi tam bir italyan hatta sicilyalı mafya babası ismi: Cia battino. Öyle fiyakalı üretim bantlarının imalatı olmasa, merdiven altıda olsa üç renk bayrak menşeli. Pinarello deyipte tayvan çakmasıda değil. Bildiğin "laşantaremi kantare sono italyano" şarkısı söyleyen ellerden çıkmış safkan italyan. Fotolar gelecek şimdilik şunla idare ediverin gari.
212118 dosyayı görüntüle
Mehmet bey bu güzel mesaj icin size tesekkürü bir borc bilirim. Sizden bana böyle mesaj gelmesi beni sasirti ama yinede tesekkürler.

Benim jantlar İtalyan. Olmaz mı?
Nedemek Adil bey, tabiki olur. Kulübün amaci zaten Italyan olarak ne varsa burada sunmak. Fortograflari jantlara olan görüsünüzü insallah bekliyoruz.

@Murat Cömez
Yeni neslin deyimiyle "Füze atsaydın?" :D

Çok özenilerek, titizlikle bir araya getirilmiş bisikletlere sahipsiniz. Nazar değmesin. Bu parçaları geçici/kalıcı bir yerde sergileme durumunuz var mı? Onu merak ediyorum.
Var ve hersendede teklif geliyor ama ben bugüne kadar bu teklifleri geri cevirdim. Bana yakin olan bir sehirde hersen fuar düzenleniyor ve misal oradan 3-4 senedir teklif geliyor, bir kac bisikletci magzasi da 2-3 bisikletimle ilgilendi ve aylik ücret teklif ederek bir kac ayligina showroom de sergilemek istediler. Ben malesef teklifleri geri ceviriyorum, bisikletlerim kendi evimde gözümün önünde dursun.

Gios ve Colnago hayranı olarak bu ince işçilikli bisikletleri zevk ile takip edeceğim yerinde başlık teşekkürler şimdiden.
Insallah bizlerde burada cok güzel bisikletler ve parcalar sunulacagini temenni ediyoruz.

2016 model Dedacciai nerissimo 3.zero bob black . Gidon, sele borusu ve gidon boğazı(fotoda eski boğaz varmış) deda superzero. Çok seviyorum bisikletimi. Allah herkese kazasız belasız sürüşler nasip etsin.

hjhh.jpg

Dağ bisikleti de kabul müdür? :) 1995 İtalyan Bianchi
img_20190119_165000-jpg.189621

Murat çömez in gayet iyi niyetli ve salihane açmış olduğu bu başlık için kendini tamda uyarmayı düşünüyordumki vah ki vah geçmiş olsun. Ey sevgili murat çömez bizim forumcular senin made in italy uyarını dikkate almazlar diyecektim ki başlık altına çin malı boteÇİNİ ler, made in Manisa Bianchi ler, halis mulis hasbike yapımı whistle lar gelmeye başladı. Şimdi ayıkla dur pirincin taşını. Neyse moral için şunu şuraya koyayım.
IMG_20191013_160227.jpg

Pedallar hariç, komple İtalyan. Parçalar toplanırken cok zorladı özellilkle aynakol göbeği gibi kritik parçalar. Campagnolo maalesef Türkiye'de Avrupadan da pahalı. Karşılaştırınca diğer markalar da pahalı da Campagnolo bi tık daha pahalı. Ben şöyle fotoğrafı usulca koyayım.

IMG_20190906_111030.jpg

Hey maşallah hepsi bir ceylan gibi nazar değmesin

Geri