Scudo Sports

M8000'den M8120'ye geçmeye değer mi?

five

Part time turcu
Tepki
4.124
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhaba,

Bilgi ya da tecrübesi olanlara bir sorum var. M8000 çift pistonlu HD frenlerden M8120 dört pistonlu frene geçmek ne ölçüde fark yaratır. Bilgi ve varsa tecrübelerinizi paylaşır mısınız ?

Şimdiden teşekkürler

five

Scudo
4 piston tecrübem yok. Öncelikle onu söyleyeyim. Benim scott aspect in frenlerini değiştirme konusunu araştırırken baya bir yorum ve deneyim okudum.
MT500 alacaktım. Ancak aynı fiyata MT520 dört pistonlu seti bulunca hemen aldım. Henüz taktırmadığım için deneyim olarak bilgi veremiyorum. Yurtdışı deneyimlerden anladığım kadarıyla alınacaksa 4 piston alınmalı.

Mantıken bakıldığında, tek yüzey balata için tek noktadan baskı ile iki noktadan baskı arasında illa ki fark olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: five
Sayın @CengoCenk,

Paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Video da çok faydalı oldu. Bence de alınacaksa 4 pistonlu alınabilir ya da bir fırsatta geçilebilir.

Selamlar

five

• Beğen
Tepkiler: CengoCenk
Selamün Aleyküm;

frenlerimi değiştirmek için bir çift m8000 kaliper edindim. kolları henüz sipariş etmedim fakat m6100 lerin uygun fiyatlı olması onları benim için cazip durumu düşürdü. aradaki bazı kullanım kolaylığı farkları benim için çok da önemli değil. m6100 kollar m8000 kaliperler için yeterli mi? m7100 de iyi fakat m8100 den fiyat olarak pek bir farkı yok.

bu arada 6 vida uyumlu fren diski tavsiyesi de dinleyebilirim.

bütçem dahilinde rt 66, rt 70, rt 76 gibi modeller var. çok sert sürmüyorum şu sıralar, orta seviye modeller yeterli.

Ve aleyküm selaaaam Hıdır emmi. Naptın nettin.

• Hahaha
Tepkiler: specific
Geri