Scudo Sports

M395 Hidrolik disk Balata sorunu

onur tuna

Daimi Üye
Tepki
125
Bisiklet
Salcano
Merhaba Arkadaşlar,

Bisikletim salcano astro 212hd ve üzerinde m395 disk fren var. balatalara maalesef yağ bulaştı ve artık doğru dürüst tutmuyorlar dolaysıyla değişmeleri gerek fakat ben shimanonun sitesinde bile m395'i bulamadım dolayısıyla hangi balata takımının uyacağını bilemiyorum yardımcı olabilecek arkadaşlar varmıdır?

Scudo
eğer sırf yağ için değiştirmek istiyorsanız yağları balata temizleyici alarak temizleyin boşuna para vermemiş olursunuz

• Beğen
Tepkiler: onur tuna
Aynı şey eski bisikletimde benim başıma da geldi. Ne yaptıysam kar etmedi hocam hiç uğraşma. Hangi balatanın uyduğunu bilmem ama bana sorarsan bir bisikletçiye gidip değiştir döktüğün paraya değmez.

• Beğen
Fren pad'larını sökün, bir bez ile sildikten sonra çok hafif bir zımpara işlemi uygulayarak sorunu çözebilirsin, eğer olmayacak gibi diyorsanda BR-M395 / sacede B01S Resin pad kullanır.

yağdan ziyade WD-40 olduğu için değiştirmeyi düşündüm fakat dediğinizi yapacağım çünkü 2 set pad yaklaşık 40 tl ediyor. bu arada geçen bir bakmıştım disklerin üstüne orada da m445 yazıyordu diye hatırlıyorum akşam tekrar bakacağım. bilgilendiririm

212HD'dek kaliperler bisikletin yılına göre m445 veya m446 olabilir; fakat M395 olamaz...

• Beğen
Evet arkadaşlar kendi sitesinde yazan özelliklerin aksine M446 imiş hatta resminide çektim fakat şüpheliydim acaba komple setin adı M395 te parçalarının numarasımı farklı diye fakat son iki mesaj bu şüphelerime cevap oldu :D

Önce şu bahsedilen Würth fren balata temizleyicisi alıp bir deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak, o olmassa söküp zımpara yaparım o da olmassa artık değişiklik mecbur , madem bi eşşeklik ettim bari her türlüsünü deneyelimde foruma bir faydamız dokunsun

Arkadaşlar würth değil ama başka bir marka temizleyici alarak bir temizlik yaptım, açıkçası bir hayli uğraştım hatta neredeyse 500ml lik sprey bitti sayılır fakat bir sonuç alamadım. daha sonra yolumun üstündeki bisikletçiye uğradım söktü balataları balatar cam gibi olmuş orada anladımki zımparada fayda etmeyecekti bende balataları değiştirmek zorunda kaldım buna da 35 tl bayıldım açıkçası 15 tl'ye barradineler varken internette bu bana biraz koydu fakat kısıtlı zamandan ötürü yaptırmak zorunda kaldım ama balata nasıl sökülür takılır onuda öğrenmiş oldum. daha servise para vermem :D
sonuç olarak anladım ki eğer wd-40 gibi güçlü bir ürün ile temas ederse balatalar direkt olarak geçmiş olsun, daha az hasar durumları içinse würth gibi kaliteli bir ürün zannımca yeterli olacaktır.

Merhaba herkese,

Ben Emre. Muğla'da yaşıyorum. 1 yıldan uzun süredir bisiklet sürüyorum. 2021 haziran ayında "GEOTECH MODE 27,5 ECON 4 27,5 JANT 24 VİTES DAĞ BİSİKLETİ" markalı bisiklet aldım ancak benim hatam sonucunda fren balatalarına yağ bulaştı ve ciddi bir ses problemi oluştu. Ben de fren balatalarını değiştirmek için bisikletin kendi sitesinden frenin markasını öğrendim. Fren markası sitesinde yazdığına göre "SYPO HYDRAULIC DISC BRAKE" adlı ürün ancak internet alışveriş sitelerinden baktığımda bu ürüne dair hiçbir bilgi yok. Bu drumda frenime hangi balatanın uygun olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Teşekkür ederim.

Merhaba herkese,

Ben Emre. Muğla'da yaşıyorum. 1 yıldan uzun süredir bisiklet sürüyorum. 2021 haziran ayında "GEOTECH MODE 27,5 ECON 4 27,5 JANT 24 VİTES DAĞ BİSİKLETİ" markalı bisiklet aldım ancak benim hatam sonucunda fren balatalarına yağ bulaştı ve ciddi bir ses problemi oluştu. Ben de fren balatalarını değiştirmek için bisikletin kendi sitesinden frenin markasını öğrendim. Fren markası sitesinde yazdığına göre "SYPO HYDRAULIC DISC BRAKE" adlı ürün ancak internet alışveriş sitelerinden baktığımda bu ürüne dair hiçbir bilgi yok. Bu drumda frenime hangi balatanın uygun olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Teşekkür ederim.

Balatayı söküp foto atarsanız şeklinden yardımcı olabiliriz. Belki üzerinde kod vs vardır, sökünce görülen bir yerinde

• Beğen
Tepkiler: iemremrey ve MakRo
Balatayı söküp foto atarsanız şeklinden yardımcı olabiliriz. Belki üzerinde kod vs vardır, sökünce görülen bir yerinde
Merhaba İrfan Bey,

1671540569791.png

Üzerinde herhangi bir kod, resim vb. bir şey çıkmadı. Ancak ölçülerini de sizinle paylaşabilirim.

Teşekkür ederim.

Büyük ihtimalle Shimano B05S uyar.

(link)

B01S ve B03S de olur fakat B05S serinin yeni çıkan, bileşiği geliştirilmiş, daha uzun ömürlü modelidir.

Bu arada kodunda "05 RX" ifadesi geçen balatalar önceki sürümlerin yeni bileşik ile güncellenmiş ve bir öncekine göre %40 daha uzun ömürlü versiyonu oluyor. Fiyat farkı yok, balata alırken dikkate almakta fayda var.

Son düzenleme:
Büyük ihtimalle Shimano B05S uyar.

B01S ve B03S de olur fakat B05S serinin yeni çıkan, bileşiği geliştirilmiş, daha uzun ömürlü modelidir.

Bu arada kodunda "05 RX" ifadesi geçen balatalar önceki sürümlerin yeni bileşik ile güncellenmiş ve bir öncekine göre %40 daha uzun ömürlü versiyonu oluyor. Fiyat farkı yok, balata alırken dikkate almakta fayda var.
Çok teşekkür ederim. Bunu satın alıp hemen takacağım.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Geri