Scudo Sports

Lviv-Krakow-Dresden-Prag Rota Tavsiyesi

Barış Çavuş

Gezgin Kızanlar
Tepki
1.005
Bisiklet
Sedona
Merhabalar,

Kurban Bayramı sonrasındaki hafta içerisinde başlayarak 19 gün olarak bir tur planlıyoruz. İlk olarak tercih nedenlerimizden bahsetmek istiyorum.
1-Avrupada ve Euro kullanılmayan ülkelerden geçmesi,
2-Tarihsel açıdan İkinci Dünya Savaşının çetin olarak geçtiği bölge olması,
3-Görmek istediğimiz şehirlerden geçebilmek,
4-Uçak bileti fiyatlarının görece uygun olması,
İlk olarak düşündüğümüz @five ın yaptığı Estonya, Letonya, Litvanya rotaydı ancak uçak biletlerinin fiyatı sebebiyle orayı eledik. Bu planladığımız rotanın uçak biletileri daha uygun.

Bu rotada ise Krakow'dan başlayacaktık fakat ülkemizden Krakow'a direk uçuş olmaması nedeniyle Lviv veya Prag'tan başlamayı planlıyoruz. Muhtemelen tur süremize göre rotamızda gün sayımız yetmeyecek. Polonya'nın bir bölgesinde bize birkaç gün kazanmak için tren kullanabiliriz. Rotamızın büyük bir bölümünde bisiklet yolu gözükmüyor.

Rotada pedallamış, tecrübesi olan yada o bölgede bulunmuş olan kişilerden iklim şartlar, rüzgar gibi durumları hakkında yorum bekliyorum. Çok teşekkürler.

Taslak olarak tur planımız ise şöyle,

2018-tur-plani.png

Scudo
Lviv'de 4 gün kaldım, yürüyüş için muazzam bir old town'ı var, ama bisiklet için oldukça küçük bir merkez sayılabilir:)
planladığınız tarih aralığına neredeyse 8 ay var biletler için 1-2 ay daha beklemenizi tavsiye ederim, havayolu şirketlerinin kampanyaları açılmamıştır henüz o tarihler için..

lviv'in havası ve sıcaklık aralığı aynı İstanbul gibiydi.. (kış değişir tabi, ben baharda gittim, yazın da denk olacağını tahmin ediyorum)

Geri