Scudo Sports

Lütfen Objektif Olalım :).Akıllı Telefon mu Yol Bisikleti mi ?

@ALİ BAL

Neden mahalle aralarında turlayan biri bile olamayacağım ?

Scudo
Senle ilgisi yok o durumun dostum. bisiklet konusunda ben hep şunu okudum. Örnek soru 1.000 tl bütçe ile mtb tavsiyesi. Örnek cevap 1. o fiyata falanca falanca modellere vereceğine 1500 tl ye falancayı al. Örnek Soru 2 : 2500 tl ye falanca yol bisikleti alınır mı. Örnek cevap : Falanca yol bisikleti aslında yol bisikleti değil o fiyata yol bisikleti olmaz yol bisikleti almak istiyorsan 5.000 tl den başlayacaksın bakmaya. İşte bu yüzden.

@ALİ BAL

Yani 1000 tl yerine daha düşük fiyatlı yol bisikleti alıp ileride aşırı şekilde güncelleme yapmak nasıl olur ? 800 tl'lik güncelleme olacak.400 tl kadro+maşa kalanları ise yurtdışından belkide 2.el olacak.Yani ortalama 1300 civarına gelecek ama ailemi sıkmayacağım.Böyle yapmak mantıklı mı ? Hem o güncelleme yaparken para da biriktiririm.

Dostum bisikletini aldığın gün yarışa girmeyeceksin sonuçta. Ucuz bisiklet olsun akıcılığı kötü olsun. Sen onunla antrenman yapacaksın spor yapacaksın. Bir gün yeterli seviyeye geldiğine inanırsan. Bunun bir heves olmadığına kanaat getirirsen bu iş olur o zamanda. Bisikletini bir şekilde güncellersin. En azından onu o zaman düşünürsün. Tabii ki bütçeyi şimdi düşük tutup güncellemeleri daha sonra duruma göre senaryolarına bırakmak çok mantıklı. Kafanı karıştırdıysak kusurumuza bakma. Ben sadece kötü bisiklet akmayan bisiklet antrenman için iyidir dedim.

200-300 TL ye 89-90 model bir yarış bisikleti al. Paranı biriktirirken bir yandan da hevesini ve hedefini belirle. Ona göre de adam akıllı bir şey al. 250 TL ye aldığın bir şeyi 150 TL ye de satsan sorun etmez. 750 TL ye aldığını 400 TL ye zor satarsın.

Bence en güzeli git Atilla Takımına konuş ellerinde bir sürü bisiklet var. Temiz bir tane alırsın. Sonra böyle yapsaymışım demezsin en azından.

@hanifidemirel

müzikal öğrenme doğum öncesinde başlarken, 2 aylık bebekler basit melodileri-ritimleri algılarken , gözümüz önündeki müzisyenler "çok küçük yaşlarda babamın teşvikiyle müzik hayatıma başladım" derken; 40 yaş gerçekten çok iyimser bir örnek olur.kardeşimi bi müzik aleti çalması konusunda ikna etmeye çalışırken bak gelmişin 15 yaşına daha ne kadar bekleyeceksin, çok geride kaldın" dediğimde hafta sonu kursa başladı.dediğim ateşleyici bi etki de yaratabilir yani.
üstelik geç başlamak insanı çok zorlayabilir kendimden biliyorum: 20 den sonra başladık da n'oldu?..bi dakka yoksa ben yeteneksiz miyim :eek:ha:

ben 38 yaşında bateri çalmaya başladım. öğrenme engelleri düşünsel. her yaşta her şeyi yapabilirsiniz. ama yeteneğiniz yoksa 2 yaşında da bir müzik enstrumanı çalmaya başlasanız bile virtüöz olamazsınız.

@ALİ BAL

Tamam abi şimdi öyle yapacağım.Tekrar herkese teşekkür ederim.

@Turan Babacan

Atilla bisiklette drag yol bisikleti vardı.Tahminimce peşin 500-550 civarına alınabilirdi.Ayrıca şuan boyuma uygun klasik bir bisiklet halâ bulamadım.

hmm ektra radyasyon mu?
Yoksa sağlık mı diye soruyorsun :)

o kadar pahalı telefon alsan ne olacak çok bir şeyler mi değişecek.ama bisiklet öyle mi hayatın anlamı bi tutkusu oluyor zaten yol bisikleti arasında kalmışsın yani telefon al diyen yoktur bisiklet forumda çünkü onlarda biliyor bisikletin bir tutku olduğunu bir yaşam tarzı olduğunu ;)

Ben de telefon alma taraftarı değilim, ayrıca yeni çıkan telefonu herkesin elde etmek istemesi apayrı bi şey. Gerçi Lumia 900 yeni çıkmadı ama neyse. Bakın, yakın zamana kadar teknolojiyle yakından ilgilenen biriydim, hala da ufak tefek takip ederim haberleri, lakin elektronik sektörünün durumu bellidir, her sene bir amiral gemisi çıkar, ondan para kazanılır, sonra piyasa uygunsa seneye aynı telefon birkaç küçük iyileştirmeyle çıkar. Herkes yeni modelin bir şey getirmediğinden şikayet eder ama çoğu da alır onu. Sorun şu ki, bisiklet sektörü her yıl yeni ürünler üretiyor, iyileştirme yapıyor olabilir lakin paraya kıyıp aldığınız bir bisikletin seneye çıkacak modeli ne ondan kat kat pahalı olur, ne de "elimdeki eskidi, hemen yenisini alayım" dedirtir.

Yine de, 15 yaşında birinin arkadaş ortamında telefonla yapacağı havayı düşünerek heyecanlanması normaldir, gerçi bu bisikletle de mümkün olabilir. Sen bu abilerini dinle çocuğum, önce bisiklete aşık mı olduğuna, yoksa ondan sadece hoşlandığına mı karar ver, ayrıca bisiklet forumunda da telefon mu alsam diye sorma :)

bende aynı seçenek arasında kalmıştım
telefon ve bisiklet
madem ailen bisikleti sevmiyor.Ve telefon almak istiyor
Ben şu taktiği yaptım
İlk önce ısrarla bisikleti 5 ay sonrada telefon aldırdım

Dene işe yarıyor
Telefonu her türlü alırlar

Bugün rüyamda bisiklet gördüm :D.Anlamı ise gerçekten benim olayımla ilgili :D.

Rüyada bir bisiklet görmek veya binmek, çok karışık bir sorunla karşılaşılacağı birtakım yanlışlar yapılacağı ancak sonuçta sorunun aşılacağına işarettir.

Rüyada bisiklet sıkıntıdan sonra gelen ferahlık anlamındadır. Çok karışık bir sorunla karşılaşılacağı bazı yanlışlar yapılacağı ancak sonuçta sorunun aşılacağına işarettir.Bisiklete bindiğini gören kimse, kendi çabasıyla sorunların üstesinden gelecektir. Bir bisiklet alan kimse ise, bilerek sorumluluk yüklenecek ve bunun sayesinde işinde sivrilecektir.

Yakında çok önemli bir karar almak zorunda kalacaksınız. Bisikletle yokuş yukarı çıkıyorsanız güzel günler sizi bekliyor demektir.

Ben rüya tabirlerine inanmam. Rüya tabirleri, ölen bir kişinin başına gidip su döküp dilek dilemek, yal bakmak dinimizcede yasaktır. Kafayı taktığın için uyurken bilinç altın sana bu sorunu yansıtmış.

note 2 kullaniyorum telefondan bir hayli memnunum ancak bisikletle telefon arasinda bir secim yapmak zorunda kalsaydim kesinlikle ve kesinlikle bisiklet derdim =)

(link) bu programı izlemeni tavsiye ederim Saffetin grajı NTV deki 13dk da doktor konuşuyor herşeyi söylemiş adam

Telefon diyeceğim şimdi ama telefonu aldıktan 1 hafta sonra sıkılacaksın aklında bisiklet kalacak, ama bisiklet alırsan keşke telefon alsaydım demezsin büyük ihtimal

Not: Bunu burada sorarsan bisiklet derler, teknoloji forumunda sorarsan telefon derler

Akıllı telefon seni tembelleştirir hazırcı olmaya teşik eder. Bisikletin sana vereceği katkıları şimdi saymaya bşlasam yarına bitiririm. Akıllı ol akıllı telefon yerine bisiklet al derim.

Bisiklet al bir süre geçince telefon diye tutturursun. Beyin yemek diye bir şey var. :)

@Serkan Mıstınoğlu
kimse önceki yazılanları okuma zahmeti duymuyor galiba.
ben baktım hepsi birbirinin tekrarı tavsiyeler
daha bakalım kaç sayfa gidecek
kafası karışık, bisikleti olan, 14 yaşında bir delikanlıya ailesinin alacağı şeyi öneriyorsunuz arkadaşlar haberiniz olsun

Geri