lütfen fikirlerinizi söyleyin

Kayıt
9 Mart 2015
Mesaj
94
Tepki
18
Şehir
Adıyaman
İsim
E.Y.
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar herkese merhaba.
Ben şu üç model hakkında yorum almak istiyorum.

Birde ümit denildiği kadar kötümü cidden.

Ayrıca çelik kadro ile sorunum yok agırlk filan önemli degil asırı yokus cıkmayacm cnkü sadece bozuk yolda sürecm.yokus çok yok.

(link)

(link)

(link)
 
Scudo

KuzuBoyz

Daimi Üye
Kayıt
4 Ocak 2015
Mesaj
288
Tepki
392
Şehir
İstanbul
İsim
Bülent Kuzu
Bisiklet
Trek
Ben görsel olarak şöyle bir şey yaptım. Bana göre Magnetic şehirde iyi, Soprano arazide. Colorado bira çocuk bisikleti havasında. Kadrosu bi garip. Aynı fiyata başka modeller tavsiye eden birileri olur mutlaka.
Umit.gif
 

Fevzi Orak

Daimi Üye
Kayıt
5 Haziran 2014
Mesaj
246
Tepki
252
Yaş
30
Şehir
Mersin
Bisiklet
b'Twin
bence başka bisikletlere bakmanızı öneririm özellikle kadro alüminyum olsa iyi olur ağırlık yinede önemli

bu bisiklet gösterdiklerine göre iyi (link)

(link)
(link)
bu iki bisikletinde ömür boyu kadro garantisi var
 
  • Beğen
Tepkiler: silenceforme

Anıl Erdoğan

Forum Carbonbaşı
Kayıt
14 Şubat 2011
Mesaj
811
Tepki
1.786
Yaş
37
Şehir
İzmir
İsim
Anıl ERDOĞAN
Bisiklet
Cube
Bozuk yol derken patika filan mı yoksa asfalttaki bozuk yollarmı.

Asfalttaki bozuk yollar ise , benim nacizane fikrim; Ümit yerinde daha bilindik markalara yönelmeniz. Ve kesinlikle çelik almamanız. Ağırlıkla işim yok desenizde aldıktan sonra ve uzun kmler sonra ağırlık çok çok önem kazanacak.
Aşağıda belirtiğim modellere bakmanızda fayda var.

1-CITY LIFE 20 V 750TL
http://yesilbisiklet.com/images/bisikletler/salcano2015/citylife%2020vm.jpg

Yada CITY FUN 60 V 647TL

http://pandabisiklet.com/wp-content/uploads/2014/12/cityfun-60mv-c8661.jpg

Patika için ise:
Salcano NG750 26 HD. HD modelleri seçmeye çalış. Mekanikler sıkıntılı oluyor


http://pandabisiklet.com/wp-content/uploads/2014/12/ng75026hdisc-4eb01.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: silenceforme
Kayıt
9 Mart 2015
Mesaj
94
Tepki
18
Şehir
Adıyaman
İsim
E.Y.
Bisiklet
Carraro
Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkürler.

@KuzuBoyz

İlk sorum size olsun Ümit hakkında pekde olumlu yorumlar yok. Sizin bir bilginiz var mı bu markayla ilgili? Bende colaradoyu eledim Magnetic ya da soprano olur alırsam sizce hangisi? Yolum toprak ve asfalt karışık diyim bölüm bölüm çünkü ve her ikiside çukurlu.

@KuzuBoyz

emeğinize dağlık ayrıca

@Fevzi Orak

Hocam teşekkürler öncelikle.
Ben çeliğin daha sağlam olacağını düşünmekteyim ağırlık bana sağlamlık sağlayacaksa ağırlığı dert etmem.

Salcano Ng 650 alırsam V disk alırım ve neyazıkki Salcano Ng 650 konusunda kötü yorum sayısıda az değil sizce nasıl bir bisiklet? Orasının burasının kırılması sonucu garantiyle uğraşmak istemiyorum :(

Decathlon bulunduğum şehirde yok garanti olsada onu kullanma şansım nedir nasıl olur?

@Anıl Erdoğan

Hocam sizede çok teşekkürler.

Ben çeliğin sağlam olacağını düşündüğümden çelik istiyorum ve sağlamlık sonucu oluşacak kiloyu kabul ediyorum ondan öyle dedim ama orda kendimi tam açıklayamadım :)

Bozuk asfalt ve toprak yolda genellikle kullanacam arada tabiki patikada filanda kullanırım onun için Ng 750 daha yakın geldi ama V model istiyorm ben vede Salcano Ng 650 bile çok laf yiyen bir bisikletken Ng 750ye nasıl güvenebilirim? Yoksa söylenen laflar tam olarak doğru değilmi?

Arkadaşlar zamanında bunuda istiyordum ancak mekanik olmasından dolayı almadm ama hala şekil ve görüntü olarak çok beğeniyorum.

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: Fevzi Orak

Fevzi Orak

Daimi Üye
Kayıt
5 Haziran 2014
Mesaj
246
Tepki
252
Yaş
30
Şehir
Mersin
Bisiklet
b'Twin
@silenceforme alüminyum kadrolarda çabuk kırılmıyor ki ... gayet sağlam bence . senin bütçene uygun veya 100 200 lira daha arttırabilirsen benim bisikletim olan Btwin rockrider 500 Ü öneriririm gayet sağlam bir bisiklet (link)
şahsen ben 7 basamaklı merdivenden bile iniyorum daha birşey olmadı :)) internetten satın alabilirsiniz ..
 
Kayıt
9 Mart 2015
Mesaj
94
Tepki
18
Şehir
Adıyaman
İsim
E.Y.
Bisiklet
Carraro
@Fevzi Orak

Benim bütçe şu an max 650 civarı ne yazıkki. Sizin bisiklet gerçekten güzelmiş güle güle kullanın ancak kısa zamanda o bütçeye ulaşmam zor ancak
(link)
bu model hoş göründü fiyatın etkiside büyük tabi :D kalan paramla kask vb.de alabilirim sizce bu model beni 1-2 sene götürürmü?

@Fevzi Orak

Ayrıca mekanik frenle ilgili görüşünüz nedir. Memnunmusunuz çünkü asıl almak istediğim bisiklet olan Carraro Remix D' yi bu sebepten eledim :(

Günceldir lütfen cevaplayın

Yardım lütfen
 

Fevzi Orak

Daimi Üye
Kayıt
5 Haziran 2014
Mesaj
246
Tepki
252
Yaş
30
Şehir
Mersin
Bisiklet
b'Twin
@silenceforme 5.1 de güzel bir bisiklet , sizin bisikleti nasıl kullanacağınıza bağlı . örneğin 100 200km lik turlara çıkarsanız belli birsüre sonradan yetersiz gelecektir. Fakat ben okadar uzun yol yapmıyacağım daha kısa sürüşler yapacağım derseniz tabii ki yeterli olacaktır :)
bir de yol da süreceksiniz yol bisikletlerine yönelmenizi tavsiye ederim . patika demişsiniz genelde ozaman dağ doğru tercih olacaktır .
disk fren bende şuana kadar çok büyük bir problem çıkarmadı tutuşu felan çok güzel tek eksi yönü bazen sürtme yapıyor onu arada kontrol edip düzeltebilirsiniz basit birşey . bide v frene göre daha ağır parça olarak ki ağırlıkta pek önemli değil zaten :)
 
Kayıt
9 Mart 2015
Mesaj
94
Tepki
18
Şehir
Adıyaman
İsim
E.Y.
Bisiklet
Carraro
@Fevzi Orak

Yok hocam en fazla 1 bilemediniz 2 saatlik yollar onlarda haftada bir kere filan :) onun dışında işe gidip gelirken kullanacam taş catlasa git gel toplamda 40 dk olur ama yollar bozuk olduğundan ve arada köy taraflarınada gideceğimden yol bisikleti düşünmüyorum. İlginiz için çok teşekkürler :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Fevzi Orak
Kayıt
13 Kasım 2013
Mesaj
36
Tepki
14
Şehir
istanbul
ilk bisikletim ng650 29v idi. eşimde aynı zamanda ümit evulation aldı. bakkaldan iki ekmek bir süt diyerek alır gibi, sıfır bilinç ile iki teker bir gidon gördüğümüz en ucuz bisikletleri aldık. Sonra kullanmaya başlayınca farkı hissetmeye ve ah etmeye başladık. Yollar bozuk bile olsa mtb kesinlikle gereksiz, şehir bisikletinin ideal olduğunu tecrübeyle öğrendik, siz tecrübe etmeyin yok yere.

Bisikletlere gelirsek bir yıl önce ng650ye 480, ümit evulationa 330 vermiştik. Vites geçişleri, lastik kalitesi vs. konularda arada çok fark vardı. Ng650 29v iyiydi diyemem, göbeği altı ay sonra dağıldı, bakım aksadığı dakikada viteslerde sıkıntılar vs. oldu ama ümit ile her zaman her yokuşta durmak zorunda kaldık. En ufak bir baskıda vitesler kesinlikle geçmiyordu, yağmurda lastikler direk kayıyorlardı.

İşin özü büçeniz eğer 600lü rakamlara ulaşıyorsa ümite bakmayın. Yollar kötüde olsa, dağ bayır gezmeyecekseniz mtb yerine şehir bisikleti daha iyi tercih. Ng650 ile günde 80+ km yapıyordum fakat şehir bisikleti olsa çok daha rahat yapılırdı o yol. Seçenekler arasında city fun modeli en iyi seçim gibi görünüyor bana.
 
  • Beğen
Tepkiler: silenceforme
Kayıt
9 Mart 2015
Mesaj
94
Tepki
18
Şehir
Adıyaman
İsim
E.Y.
Bisiklet
Carraro
@Recep Yüce

Cevap için teşekkürler. Ancak yolların bir kısmı toprak ve gerçekten bozuk. Bozuk derkende baya çukurlular. Ama asla dağ, taş dolaşacağımıda düşünmüyorum belki hafif bozuk olan bazı toprak ve taşlı yollarda kullanırım oda haftada bir kez filan.
Hergün kullanacağım yolun bir kısmı bu yola yakın : (link)

vede bu yola : (link)

Sizce bu yollarda city fun 60 iş görürmü? Açıkçası sitesinde yazan fiyatda burdan düşük yanlış bakmadıysam benim içinde iyi olabilir fiyatın az olması.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
3 ü arasında almışken 29 al bir şey benzesin bari ama ümit bisklet o fiyata donanımları hak etmiyor.Daha iyi bir şeyler bulursun carraro salcano ya bak güzel uygun fiyata bisikletleri var