Scudo Sports

Lüleburgaz'daki dolmuş şoförlerine bisikletliye saygı ve empati eğitimi yapıldı.

Scudo
Helal olsun. Bravo. Ayakta alkışlıyorum kim düşünmüşse en kalbi hislerimle takdirlerimi sunuyorum.

@Ilter Elmas alışılmadık şeyler bunlar :hhhhhh: şoför arkadaşlar nasıl oldu katılım yaptılar bu eğitime?kim tertipledi acaba?

@Lenny07 Detaylı bir bilgim yok. Lüleburgaz Belediyesi'nin açtığı ''2017 Bisiklet Yılı'' adlı twitter hesabında gördüm haberi. Şöyle bir web siteleri de var: (link)

Bahsettiğim twitter hesabı: (link)

@Ilter Elmas valla bravo isteyen belediye personeline bile işe gelip gitmek için bisiklet vericeklermiş

Trakya insani candir, tebrik ediyorum çok güzel düşünülmüş :)

Bence bunun tüm şehirlerde yapılması için girişimde bulunmalıyız, harika haber, %100 olmasa da kesinlikle bi farkındalık yaratır.
Aslında yol bisikletini minübüsçüye minübüsü de bisikletçiye verip bi kere yanından silme geçtireceksin, en güzel empati o olur :D

• Beğen
Tepkiler: Tuguj
Böyle bir şey ne zaman yapıldı bilmiyorum ama 10 gün önce lüleburgaz da bir minibüsün arkasında sarı tabelaları görünce çok ilginç demiştim içimden.... Demek eğitim altında yapılmış böyle birşey.... Güzel bir etkinlik olmuş.... Büyük şehirlerden de bekliyoruz böyle şeyler....

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Tekirdağ muratlıya taşındım istanbuldan. Bisiklet kültürü bayağı yaygın saygı var lüleburgazada çok gidip geliyoruz. Yol güzel emniyet şeridi güzel.

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Brezilyalı otobüs şoförlerine bu eğitim yıllardır veriliyor. Trakyada başlaması çok güzel, insanları çok güzel.. Zaten benim gözümde o bölge 1-0 önde..

Vatandaş zor geçiniyor..Hanımı ile sorunları var..Çocukların masrafından bıkmış..Kendine ait özel bir hobisi/hayatı yok..Tamamen monoton bir hayat ve geçim derdi yüzünden sıkıntılı bir hayat..Üstüne bir de trafik ekleniyor..Üstüne bir de ramazanda oruç tutmayı ekle..Üstüne bir de müşterilerle uğraşmayı,ya da iş arkadaşları ile didişmeyi ekle..

Yani vatandaş ezilmiş..Sen bu vatandaşı eğitemezsin..Sen bu vatandaşa rahat bir hayat sunmaya çalışacaksın..Bunu yapması gerekenler(siyasiler) yap(a)mazsa,belediyenin çabaları beyhudedir..

İyi niyetli bir adım ama bu iş böyle olmaz..

Eğitim çocuklara yapılır..50 yaşında hayatın altında ezilmiş,evine bir kilo kıyma götüremeyen insanlara değil..

İşe yaramaz mı bu eğitim?
Bence yaramaz..

Şoför trafiğe kızacak,telefonda hanımına kızacak,polislere kızacak,şoför arkadaşlarına kızacak,çocuğun masraflarını düşünüp gerilecek,faturaları düşünüp gerilecek,sıcak basacak gerilecek ve yanındaki bisikletliyi umursamayacak..Bu haldeki insanların(çoğunluk böyle) sizi umursamasını da beklemeyin..

Lüleburgaz şehri bisiklete gerçekten çok önem verdiğini her faaliyetiyle göstermekle beraber ne yazık ki Lüleburgaz halkında aynı ilgi yok. Bisikletli sayısının artması lazım, o zaman insanlar gereken saygıyı da ister istemez gösterecektir. Sayı az olunca ne yazık ki iplemiyorlar.

• Beğen
Tepkiler: yanık_orhan
İzmitte ki YEŞİL ! (türbe) dolmuşlar insanın üzerine üzerine sürüyor. Öl de gömelim dercesine.
Tebrik ederim.

Olumlu etkileri belki de beklenenden daha az ve sınırlı olacaktır ama, başkasını önemsemenin, trafikte kendimiz dışındakileri zor durumda bırakmamanın nasıl olacağını düşünmenin aslında sanılandan daha kolay olduğunu görmek zamanla büyük farklar yaratır.

Yargılar ve düşünme kalıpları güçlüdür ama değişirler.

Böyle güzel girişimler olması çok hoş ama sayı artmadıkça pek işe yaramaz,onun içinde devle desteği lazım,dernekler vs para babası değil sonuçta.

Girişim güzel ancak sadece 1 veya 2 gün dikkat ederler sonrası ise malum diye düşünüyorum :) İnşallah beni yanıltırlar.

HARİKA İŞLER YAPILIYOR LÜLEBURGAZDA 2017 Yİ BİSİKLET YILI İLAN EDEN BELEDİYE BAŞKANI SYN HALİM BEY VE EKİBİNE LÜLEBURGAZ BİSİKLET DERNEĞİNE HEDEF DOĞA SPORLARI NA EMEKLERİNDEN DOLAYI TEBRİK VE TEŞEKKÜR EDER BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM .

• Beğen
Tepkiler: smyrnall
Adsız.png

Kaynak: (link)

Dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    3,9 KB · Okunma: 6
Geri