Scudo Sports

Look Keo Easy mi Shimano 105 PD-R550 Pedal mı?

Tepki
47
Bisiklet
Focus
Merhabalar,

Yeni aldığım yol bisikletiyle beraber SPD pedal kullanmaya başlamak istiyorum.

Dağ bisikletiyle SPD pedal kullanma niyetim olmadığından yol bisikletine uygun bir pedal alacağım. İki adet pedal arasında kaldım.

Bir tanesi Look Keo Easy

Diğeri de

Hemen hemen aynı fiyattalar hatta bitmediyse Decathlon'da Look daha da ucuz.

Look daha hafif (shimano 311 gr Look 125 gr) ve daha sağlam gibi gözüküyor ancak kullananlar yorumlarını paylaşırsa sevinirim.

Şimdiden çok teşekkürler

Scudo
look arc kullanıyorum, shimanolardan farklı kallere sahip ve bulunması biraz zor. bulunsa da pahalı oluyorlar. shimano almanızı tavsiye ederim. en azından kalleriniz kırıldığında rahatlıkla bulabilirsiniz.

Look daha hafif ama göründüğü kadar değil. 125 gram, Look'un tekinin ağırlığı; Shimano'nun çifti 300 küsür gram. Ben bir üst model olan Look Keo Classic kullanıyorum, 2 çift kal eskittim pedal hala sorunsuz çalışıyor. Shimano'ların kitlenme ve açılma mekanizmasının daha yumuşak çalıştığını duydum ama kullanmadığım için yorum yapamayacağım.

Look 125gr. bilgisi yanlis, o belki adet agirligi olarak yazilmistir. Cifti 240-250 gram.

Edit: Murat Bey benden hemen once belirtmis zaten durumu. Bu arada bende hem Look Keo Easy hem de karbon 105 var, aralarinda cok bir fark yok acikcasi Shimano biraz daha kolay takilip cikartilabiliyor sadece.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@ktusamet

Teşekkürler bilgi için.

@Murat B.

Teşekkür ederim.

@9magiko

Teşekkürler bilgi için. Peki son bir soru shimano'nun gövde malzemesi olarak reçine olduğu belirtilmiş. Reçine gövde sağlamlık açısından sorun yaratır mı?

Bende r550 var, ilk pedalım şuan'a kadar memnunum sıkıntı çıkartmadı. Look kullanan arkadaşlarda var ama onlar bana shimano'yu tavsiye ettiler, ek olarakta pedalın yüzeyi geniş olduğu için normal ayakkabıylada rahatça kullanabiliyorsunuz.

Amacınız yarışta kullanmak değilse kesinlikle Shimano diyorum. 3 sene önce PD-R540 modelini kalleriyle beraber ikinci el olarak aldım. Kallerin altindaki 3 tane lastik parça sayesinde hem yürümeye yardımcı oluyor hem de kilitlenen kısmı yürürken koruyor. 3 senede merdivenlerinden inip çıktım, mıcır asfaltta yürüdüm hatta mtb'ye takarak dağ yarışına bile girdim. Kaller birkaç çizik dışında hala sağlamlar. Ancak Look kullanan çoğu tanıdığım kallerde koruma olmadığından sürekli kal değiştiriyor.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Bende Kitli Pedal alma yolundayım kısa zaman içinde. Benimde aklımda Shimano R550 var. Açıkçası 50 - 100 gr için başka pedal düşünmüyorum ama bu konuyu takibe aldım banada yardımcı olabileceğini düşünüyorum.

@Furkan BOZKUR

yorumlar sonrası ben de shimano almaya karar verdim. hem bisikletteki marka bütünlüğünü bozmayalım :D

• Beğen
Tepkiler: Furkan BOZKUR
@eraypehlivan

İyi dedin valla :)) Kısmetse Mart başı gibi Ayakkabıyı alıyorum Erdoğanlar'dan da pedal siparişini vericem aksilik çıkmazsa :D

• Beğen
Tepkiler: eraypehlivan
Hazır indirim varken siparişi verin bence. Şuan erdoğanlarda yurtdışı fiyatına satılıyor hatta havale ile daha ucuza geliyor. Ben bugün sipariş verdim. R540 ile nasıl bir fark olacak bakalım.

@Oğuzhan Y.

Evet fiyat olarak banada uygun geldi kısmetse mart ayı içinde alıcam umarım indirim bitmez :)

hazır konu bulmuşken takip edeyim :)
bende de şöyle bir durum var iki pedal arasında kararsızım,uzun tura çıkmak gibi bir derdim yok (en azından şimdilik) günlük şehir kullanımı,kısa turlar,bazen işe gidip gelme (yaklaşık 35 km/günlük) gibi sebeplerden çift taraflı pedal düşünüyorum ama dediğimi gibi henüz karar veremedim ayakkabı konusunda da mtb treking modeli düşünüyorum
sizlerin düşünceleri benim için önemli bir bilgi kaynağı olacak.

Shimano pedalları normal ayakkabı ile kullanmak pedal yüzeyi loklara göre geniş olduğu için çok daha kolay. Ayrıca Shimano kaller bence look kallere göre daha geç eskiyor ve yürümek daha kolay. Look lar shimanolara göre biraz daha hafif ve pedal tutuşu shimano dan daha başarılı bence. Eğer normal ayakkabı ile çok kullanırım diyorsanız kesinlikle shimano alın derim.

@eraypehlivan Urunu kullanim sonrasindaki gorusleriniz nelerdir acaba ? Paylasirsaniz alcaklara ornek olursunuz tesekkurler .Konuyuda hortlatalim:D:D

@Oğuzhan Y.

Bir fark oldu mu ?

@burcinhan

Pek bir şey fark ettiğimi söyleyemem, asıl fark karbon tabanlı iyi bir ayakkabıya geçince oluyor.

• Beğen
Tepkiler: burcinhan
SPD pedallarda kazanimlar çok marjinal (az diyelim)

Fiyat yukseldikce;
-Gucu daha iyi transfer etmeyi vaad ediyorlar (esnemezlik ile bunu yapiyorlar veya seramik bilye kullananlar var)
-daha hafif olmayi vaad ediyorlar (titanyum mil kullaniyorlar)
-karbon govde kullaniyorlar (yine hafiflik ve esnemezlik)
Ben de tam cozemedim, cunku kagit uzerinde ortada hicbir sey yok. Ornegin Ultegra spd ile dura-ace spd arasinda 2 kat fiyat farki olmasina karsin sadece 20 gr agirlik farki var :snzdglsn: yani ya dura-acede bizim hic bilmedigimiz kazanimlar var ultegraya gore, ya da shimano bizi yiyor :naslyany:

Sakin şekilde şhir bisikleti sürüyorum. Spd pedala geçmeye gerek olurmu?

@PanigaleR
Benim spd tecrübeme göre ne kadar kadanslı çevirirsen o kadar faydası oluyor. Sakin sürüşte bir artısı yok diyebilirim. En büyük faydası pedalı en kolay çevirdiğimiz yokuşta ortaya çıkıyor.

@Serkan Mıstınoğlu
Sadece 1 ayakkabı ve 1 pedal tecrübem var ama bence ayakkabıya yatırım yapmak pedaldan mantıklı

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Geri