Scudo Sports

Londra'daki isyan ve Türkler

Nuri Kongur

Forum Demirbaşı
Tepki
817
Bisiklet
Ümit
bugunlerde dünyanın bir çok yerinde ama özellikle avrupada toplumsal karmaşa hüküm sürüyor. yunanistan'daki halk gösterileri, fransa, italya, ispanya, portekiz, israil en son ise büyük britanyanın ingiltere'si. londra'daki en son halk ayaklanmasında polisin aciz kalması ve sadece türklerin kendi sokaklarını, evlerini ve dükkanlarını kısaca mal ve canlarını korumaları hem halktan büyük takdir görüyor hem de isyancıların göçmenlerden oluştuğu tezini çürütüyor. isyan sırasında kadın yağmacılarla erkek yağmacıların sayısının aynı oranda hatta bazen daha fazla olması ise ayrı bir şaşkınlık konusu olmuş durumda kamu oyunda.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/08/09/article-2023932-0D5B88F600000578-426_964x546.jpg

aşağıda isyanın ingilizce detaylarını okuyabilceğiniz daily mail gazetesinin ilgili haberi var.

(link)

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/08/08/article-2023932-0D5B59DB00000578-847_964x620.jpg

buda bir blog sayfası ve onu destekleyen bazı okuyucu yorumları .

Turkish shopkeepers stand guard in Dalston

For anyone out there who still thinks the London riots are caused by ‘immigrants’, consider this: in Dalston tonight, violence flared but was quickly extinguished thanks to the efforts of a group of Turkish shopkeepers who stood guard outside their businesses.

Shopkeepers have told The Guardian how they chased youths away after their shops came under attack. And it sounds like they were more effective than the police, who have apparently been largely absent from Dalston this evening, with events elsewhere in London drawing their attention.

Efforts to turn the London riots into a racial event have largely failed. The rioters are from all ethnic groups and are motivated not by ethnic divisions but by a variety of other factors: anger; social exclusion; desperation; sadism; boredom; and stupidity. As the Turkish shopkeepers of Dalston demonstrate, in many cases it’s immigrant communities who are most protective of their communities.

yorumlar

awesome news. the turks doing it because they cant be called racist. if a white brit did it , theyd be jailed. this is how insane the common law has become.

As an Aussie, I am ashamed of you, MK…this has nothing to do with racism ~ it’s all about brainless idiots out looting because they’re bored – pure mob mentality…The fact that it’s spread to Liverpool/Birmingham/Bristol as well shows how brainless mobs work…
Good on the business owners for standing up for themselves ~ I’ll be ordering some Turkish for dinner tonight…
MK ~ pull your head in…

Why they cannot be called racist? They are white too. Even in your comment you show what you actually are. :)
The thing is; a Turk would just protect his property and not go further in action. You dude probably would not, and hunt after “blacks”, because you hate everything what is not same like you..

The Turks are white too and many of them who live in England are British. Turks did it because they are brave enough to protect themselves and others.

OK. My original comments are taking an age to be moderated. MK in Australia, if you truly have the audacity to comment on what is happening in london this evening from OZ, then goddamn you. I’m a White British Male and i’m watching this happening in real time. The Turks of Dalston have not only protected their businesses but they have also protected their community from which i am a part of. I only wish the people of Croyden, Camden, Kentish Town and now various communities of Liverpool, Manchester and Brum had community minded local “minorities”. If you are indeed commenting from OZ then I urge you to re think you opinions on something you clearly are not part of. So i say again, If i read you original comment correctly, F Off and die you red neck prick!!!!

No one messes with the Turks on Kingsland Road, even the rioters know this

hiç kimse türklere dalaşmaz isyancılar bile bunu bilir diyor yazar

Posted by kathy | August 9, 2011, 7:58 am

I’m an Australian living in Dalston and last night I saw firsthand the Turkish community taking charge in our area and protecting our area! It was nothing short of phenomenal. I’m so ashamed of you MK in Australia. How ignorant are you?

Posted by CMay | August 9, 2011, 10:01 am

yukardaki yorumun sahibi dalston bölgesinde yaşayan bir avustralyalı olduğunu söylüyor ve türklerin hem kendi bölgelerini hem de onların onların bölgelerini korumada kontrolü ele aldıklarını yazıyor....

(link)

Scudo
Valla ben orada olsam alırdım elime çiftemi beklerdim kapıda :)

Hadi evlerinde kendilerini koruyabiliyorlardır fakat dükkanları da yağmalıyorlarmış.

Bence yakın zamanda gelecek global krize şimdiden eylemlerde çalıp yağmalayarak hazırlık yapıyorlar. :)

• Beğen
Tepkiler: Nuri Kongur
Geçen senelerde Arjantinde olmuştu, atina, derken londra, bakalım başka nerelerde ayaklanmalar olacak, çoğu da ekonomik kriz kökenli, inşallah ülkemiz bu sıkıntıları görmez

• Beğen
Tepkiler: Nuri Kongur
türklerin dükkanlarınıda koruduğu yazıyor. sadece kendilerini değil bölgedeki diğer yaşayanlarıda korudukları için halktan çok takdir görüyorlarmış

@Sefa Ayrılmaz

ben ekonomik sebepler yüzünden bu tip halk kakışmalarının türkiyede olmayacağını düşünüyorum. rabbim bizi korusun diyelim. benim dikkatimi çeken aslında sizlerinde dikkatine sunmak istediğim şey, bırakın onlarca farklı ülkeden gelen göçmen iş sahiplerini, ingilizlerin kendisi bile kendilerini ve çevresini korumaya cesaret edemezken türklerin hem kendilerini hem de çevrelerindeki diğerlerini koruması. ingilizler de buna dikkat çekiyor.

benim nazarımda bu bizim toplumumuzda sanat olarak mozaikin icad edilip yeşermemesinin sebebi ve aynı şekilde onların toplumlarında da ebru sanatının icad edilip gelişmemesinı gösteren şey. bizler farklı ırklardan yanyana gelip farklı renklerle bir suyun içinde halk olmayı,birleşmeyi, becerdik. bizim toplumuzun oluşturduğu resimde renkler ve desenler birbirinden ayrılmıyor. öte yandan onların toplumları da kendi resimlerini mozaikle dışa yansıtıyorlar. mozaik te renkler bir birine katışmaz ve beğenmediğin rengi veya deseni oradan söküp yerine bir başkasını ikame edebilir, yerleştirebilirsin. o sebeple onlar hala ulus iken millet olmayı beceremiyorlar. biz ise gittiğimiz yere kendimizi de götürdüğümüz için sadece kendi rengimizi değil yanımızdaki renklere de sahip çıkıyoruz....

allahtan niyaz edelimde biz kendi renklerimizle ayrışmayalım... o zaman milleti birbirine bağlayan doku yırtılmış olur.

• Beğen
Tepkiler: Ekrem Erten
@Nuri Kongur

Bi ara illegal yollardan evimin duvarına asmak icin Dragunov SVD almayı bile düşündüm.Son anda vazgeçtim.Hayallerimin silahı Dragunov SVD.

@Sefa Ayrılmaz

illegal yollardan kaçınmak lazım özellikle silahlarda :)

Geri