Londra'da bisikletçiler soyundu

fecredall

Forum Demirbaşı
Kayıt
12 Ağustos 2008
Mesaj
563
Tepki
460
Şehir
Ankara
@Ogez

Benim anlatmak istediğim utanmanın farklı toplumlarda değişik anlamlar ifade ettiği. Sana göre utanılan bir durum olabilir ama o eylemdekiler aksini yapıyor.Nasıl biz inek kesmeyi kurban olarak yani bir ibadet görüp yapıyorsak, Hindular içinde tam tersi bir durum söz konusu. Olayı böyle bir açıdan değerlendirirsen bir toplumu veya öbür toplumu değil aradaki mantığı söylemeye çalıştığımı görürsün.



@nkongur

Malesef tipik bir yargı çıkartılacak bir durum. Burada söylediğim sözle kalsa eminim daha mantıklı olur. Sayı ile ifade etmeye çalışsak gerçekten de utanılır.

Bu iletiyi gönderirken varmaya çalıştığınız şey neydi bilmiyorum ama bu ülkedeki aklı başında her insan bunu farkedebilir. İslamı savunupta sapkın davranışlarda(erotik içerikli sitelere en çok tıklama,taciz ve tacevüz cezalarının az olması sebebiyle ortaya çıkan serbestlik duygusuyla yapılan ahlâksızlıklar gibi liste uzuyor.) bu şekilde örnek göstereceğiniz başka bir ülke olduğunu sanmıyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: MertSayın
Scudo

nightdriver

Aktif Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
155
Tepki
472
Şehir
Istanbul
Bu tür eylemler için soyunmanın gerekli olup olmadığını tartışırken, bu eylemlerin gerçekleştirildiği şehirlerde neler değişmiş ona da bakmak lazım. Öyle bir olay ki şu anda dünyada bütün haber ajanslarının dikkatini çekmiş.

Ses getiren eylemler ve insanların eğilimleri 15 yılda londra trafiğini nasıl değiştirdi çok iyi gözlemledim. İşte Londra'daki son proje: Bisiklet otoyolları
Londra olimpiyatlarında sıfır motorlu araçla seyirci transferi hedefleniyor. İki projeyi entegre götürüyorlar. 12 güzergah seçilmiş, ilk ikisi mayıs 2010'da, hepsi ise 2012 olimpiyatlarına yetiştirilecek.

Hiç otomobil gürültüsünin olmadığı, egsoz dumanı yrine temiz hava soluduğunuz, acaba arkamda belediye otobüsü mü var paranoyası yaşamadan Levent'ten Sirkeci'ye, Maltepe'den Kadıköy'e gelebildiğinizi hayal edin. O kadar uzak ki ben edemiyorum.

Aman neyseki ahlak, utanma, ar duygumuz var (!) da hepimizin iftihar ettiği bir toplumda yaşıyoruz. İyi ki bugün popo ve meme görmedim (!), yoksa nasıl geçerdi günüm ?? Mazallah düşüncesi bile yüzümü kızartıyor, utanıyor, kenara büzülüp yüzümü kapayasım geliyor.

Gerçekten insanları kenarları keskin sınırlarla çizilmiş kalıplara sokan ve herkese empoze edilmeye çalışılan bu kavramlardan çok soğudum ve sıkıldım. Bugün savaşların tek nedeni bu kalıpların (din, kültür, düşünce...) insanlar tarafından birbirlerine empoze edilmesinden kaynaklanmıyor mu?

Konu çok dağıldı, boşverin siz onu bunu da, aşağıdaki bisiklet otobanlarına bakın. Muhteşem değil mi?

http://mos.bikeradar.com/images/news/2009/06/15/superhighways-2.gif
 

basar

Daimi Üye
Kayıt
6 Kasım 2006
Mesaj
372
Tepki
189
Feodal ve ortadoğu kültürü etkisindeki kültürlerde, ahlak anlayışı cinselliğin (özellikle de kadın cinselliğinin) baskılanması anlamında yorumlanıyor.

Bunun dışındaki saygısızlık, insan haklarını hiçe sayma, vb. davranışlar ahlaksızlık olmuyor.

Ve belki de baskılandığı için herşey de cinsellikle ilişkilendiriliyor. Çıplaklık aslında doğayla bütünleşme ve eşitlik mesajları içerir. Cinsellik problemi aşılamadığından bunların görünmesi imkansız.

Bence çöpü yere atmak çıplak dolaşmaktan daha ahlaksızca bir davranıştır.
 

Nuri Kongur

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Ağustos 2008
Mesaj
565
Tepki
842
Şehir
Kocaeli/ Başiskele Merkez
Bisiklet
Ümit
@fecredall
konu dallanıp budaklanıp alakasız mecralara kaydığı için uzatmayacağım.
rakam rakam dır, kıyaslanan üllekelerin mahkemelerinde görülen davalar sınıflandırılır, sayısal olarak nufusu da göz önüne alarak yapılan bir karşılaştırma yapılır: misal A ülkesi nüfüsu 1 milyon cinsel istismar ve saldırı suçu bin, B ülkesinin nufusu 10 bin ve aynı suçun işlenme sayısı 500. baktığımızda 1000 sayısı 500 den büyüktür ama 500 %5 tekabül eder genel nufusta. elinizde böyle bir verimi var? ya da bahsi geçen ülkelerde çok uzun seneler yaşadınızda kişisel gözlemin sonucunda koca bir millete isnat ettiğiniz ayıp mı?
istatiki bir değer yok, bahsi geçen ülkelerde çok uzun yaşadığınız söylenemez yaşınıza bakıp... eee birde konuya "islamı savunupta" falan gibi cümleler kuruyorsunuz ki bunun bu konuyla ne alakası var hiç anlamadım
 

fecredall

Forum Demirbaşı
Kayıt
12 Ağustos 2008
Mesaj
563
Tepki
460
Şehir
Ankara
@nkongur

Anlamamanızın sebebi benim anlatmak istediğimi görmemeniz. Ben utancın kime? neye? göre olduğunu söylemeye çalışıyorum, siz illa sayı diye tutturdunuz.Emin olun onun için Emniyet Müdürlüğüne e-posta atıp durdum. Size cevap vermek için. Ama yok cevap gelmiyor; geleceğini sanmıyorum da. Bazı gerçekleri sayısız göremiyormuyuz? İslamla ilgili demek istediğimi de unutun gitsin.
 

Güney Tuncer

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Temmuz 2008
Mesaj
1.710
Tepki
2.838
Şehir
Ankara
Bisiklet
Giant
@neverhood

Bizim yozlaşmışlığımız daha ciddi ahlaksızlıkları kabullenmiş zaten. Başar nikli arkadaş güzel bir yorum bırakmış cidden. Yerlere çöp atmayı, tükürmeyi, sigara içmeyi, birbirimizin hakkına göz koymayı ilginç ahlak yapımız içinde güzel bir şekilde kabullenmişiz ama çıplaklık mı asla ! Keşke kendi ahlaksızlıklarımızı bir kenera iterek batının sözde yozlaşmış ahlaksız değerlerini kabullenebilsek. Böylece insanlık nanıma bir adım daha ileri gitmiş oluruz.

Haberin aslına gelince, binlerce km. uzaktaki bu konu burada bile tartışma konusu olmuş :) Daha ne istiyorsunuz, hedefi fazlasıyla ortasından vurmuş ya.
 

Nuri Kongur

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Ağustos 2008
Mesaj
565
Tepki
842
Şehir
Kocaeli/ Başiskele Merkez
Bisiklet
Ümit
benim anlamadığım asıl konu neden kötü diye sıfatlandırdığımız bir şey olunca birileri benimde mensubu olduğum millet için türk milleti aslında daha kötü yaftasını kolayca benimseyip bunu savundukları. kişi bir millet hakkında böyle kolay yaftalama hakkını nasıl kendinde buluyor. bir anda biz aslında daha kötüyüz şöyle ikiyüzlüyüz ifadeleri ortalığı sarıyor. adamlar kalkmışlar kendi meşreplerince bir eylem yapıyorlar buradan bizim daha kötü olduğumuz sonucu çıkıyor. hayır buraya nereden geldik hangi noktayı kaçırdım birisi bana söyleyebilirmi? bireysel anlamda iyi kötü değişir ama kalkıpta nasıl koca bir millet aşağılanır anlamış değilim. hele konu ingilizlerken, dünya tıp litaratürüne adamlar anglofobia (ingiliz korkusu diye tercüme edilebilir) diye bir hastalık adı sokmuşlar. bugünkü ortadoğunun afrikanın bu hali 1 ve 2 dünya savaşı sonunda attıkları kazıkken. sanki dünyaya çevreci olmayan çözümleri biz sunmuşuzda onlar hep çevreci çözüm sunmuşlar, sanki shell bp bizim şirketlerimizde dünyada fosil yakıt tüketimini biz teşvik etmişiz gibi, sanki 20. yy ve sonrası sömürgeleştirdiğimiz bütün ülkelerin hazinelerini kendi cebimize attıkta ülkenin mamurlaşmasına biz harcamışız gibi. lütfen biraz dickens okuyun adam yazmış sanayi devrimi sırasında ilk önce kendi halkına kazık atmış bu adamlar sonrada kurdukları şirketlerle bütün dünyaya, ha şimdi çevreciliği savunuyorlar bunu yaparlarkende anadan üryan dolaşmışlar pek mattah gibi... bütün bunlardan çıkardığımız sonuç ise aslında bizim millet kötü onlar ise yükselmiş varlıklar biz anlayamayız.
lütfen kendi adınıza konuşun. milleti, dini işin içine sokmayın. herkesin kendi iyisi kendi kötüsü var. sırf kendinin kötülüğüne bakıp başkalarının sadece iyi hallerini görmenin psikolojide adı aşağılık kompleksidir.
 
  • Beğen
Tepkiler: ENDORPHIN

ENDORPHIN

Aktif Üye
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
190
Tepki
179
Şehir
türkiye
avrupanın 1 çok yerini gezmiş 1 isi olarak ordaki iğrençlikleri anlatsam ağzınız açık kalır.bazılarına göre sanki oralar zembille yıkanmış sanıyor.sadece bizim ülkemizde sanıyorlar cinayeti,tecavüzü,sapıklığı.bunların kralı akla gelmicek şeyleri avrupada yapılıyor.heralde hiç tv. izlemiyor hiç gazete okumuyorlar en azından.çok şükür daha onların seviyesine çıkmadık.ama çok hızlı 1 şekilde takipteyiz.nedenide çıplaklığı çağdaşlık sanan sapık ruhlu yaratıklar yüzünden.maalesef bundan bizim ülkemizdede var.ben çıplak protestoyu savunan arkadaşların ailesinin, kız kardeşinin ,sevgilisinin önünde bu şekilde 1 şeyleri protesto etsem hoşlarına gidermi?nedemek benim ailemin önünde elin adamı çağdaşlık saçmalığı altında orasını burasını bize sergilicek.soyunmuş 1 bayana bakmak tabiki hoşunuza gider nefis bu.peki ailenizin önünde soyunmuş adam hoşunuza gidermi?sorunları tartışarak yada başka tarz protestolarda bulunurak anlatamak varken işin bukadar iğrencini,kolayını ve beyinsizliğini hangi akıl sahibi insan kabul eder.insan olarak elbirliği ile sonumuzu hazırlıyoruz bakalım.geçmişte helak olmuş toplumların yaptıklarının kat kat fazlısını bu zamanda yapıyor insanlar.ama hiç ders almıyoruz.nekadarda nankörüz.
"" CENNET KOLAY DEĞİL,CEHENNEM DE LÜZUMSUZ DEĞİL""...
 

Nuri Kongur

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Ağustos 2008
Mesaj
565
Tepki
842
Şehir
Kocaeli/ Başiskele Merkez
Bisiklet
Ümit
"It's much more common than people think.

Around 21% of girls and 11% of boys experience some form of child sexual abuse. 23% of women and 3% of men experience sexual assault as an adult. 5% of women and 0.4% of men experience rape. (Cross Government Action Plan on Sexual Violence and Abuse (link) Sexual-violence-action-plan)

yukarda yazılanlar (link) adlı siteden alıntı. yazılanlara göre kız çocukların %21 i erkek çocukların ise %11 i bir şekilde cinsel istismara uğruyormuş britanyada. yetişkin kadınların %23 ü erkelerin ise %3 ü cinsel saldırıya maruz kalıyormuş. kadınların %5 i erkelerin ise %0.4 ü tecavüze uğruyormuş. şimdi bu yazılanlara bakılınca cinselliğe bağlı suçların, o kadar modern olmalarına rağmen hiçde az olmadığı görülebilir. buradan "aha bütün ingilizler sapık" diye bir sonuca varmak ne kadar yanlışsa bizde işlenen suçlara bakarak "oha bütün türkler sapık" diye bir sonuca varmak da haksızlık ve toplumu yanlış okumak olur. ama anlaşılan o kadar cinsel özgürlüğe rağmen cinsel suçlarda toplumda göz ardı edilecek sayıda değil.

öte yandan türkiyedeki duruma emniyet genel müdürlüğünün verileriyle bakalım
(link)
Genel Adab ve Aile Nizamı ile Şahıs Hürriyeti Aleyhine Suçlar başlığı altında
(ki daha genel bir başlık cinsel suçlara göre)
Kız-Kadın, Erkek Kaçırma: 7130
Çocuk Kaçırma :546
Rehin Alma : 48
Tehdit : 28088
Aile Fertlerine Kötü Muamele: 17064
Hakaret ve Sövme : 11509
Müstehcen Hareketler : 3144
Irza Geçmek : 1300
Irza Tasaddi : 1026
Evlenme Vaadiyle Kızlık Bozma :309
Fuhşa Teşvik, K.Ticareti ve Aracılık : 1932
Kumar Oynamak / Oynatmak :2329
rakamlar 2006 yılı için verlimiş ve asıl kaynağı (link)
bizdeki verilerin ferdi şikayet sayısı onlardakinin ise yüzde olarak verilmelerinden ötürü değerler hakkında bir fikriniz olması için britanyanın demografik yapısınıda ekleyelim yazıya

genel nufus : 61,113,205 (July 2009 est.)
0-14 yaş: 16.7% (erkek 5,233,756/dişi 4,986,131)
15-64 yaş: 67.1% (erkek 20,774,192/dişi 20,246,519)
65 yaş ve üstü: 16.2% (erkek 4,259,654/dişi 5,612,953) (2009 est.)
verilen yüzdelerin rakamsal karşılıklarınıda artık siz bulun
kaynak (link)
 

Nuri Kongur

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Ağustos 2008
Mesaj
565
Tepki
842
Şehir
Kocaeli/ Başiskele Merkez
Bisiklet
Ümit
@fecredall

sevgili fecredall, yazılarında samimi olduğuna eminim. lütfen beni yanlış anlama eleştirdiğim kişi olarak sen değilsin. benim eleştirim "biz türkler zaten....." anlayışınadır. yıllardan beri bir kesim tarafından neredeyse dayatılan anlayış. elbette bahsedilen suçlar vardır ama bu bütün bir toplumu mahkum edecek yaygınlıkta değildir. ve görüldüğü gibi bu tip suçlar bütün dünyada görülebilecek suçlardır. buradan yola çıkarak yapılacak bir genellemenin ne kadar doğru olduğu tartışılır. ama illaki analiz etmek gerekirse bu tip marjianl etkinliğe katılanların yüzde kaçının evli olduğu araştırılabilir. kaçının çocuğu vardır, bu çocukların yüzde kaçı kaza kurşunu kaçı gerçekten sevgi ürünüdür. şimdi oraya binlerce kişi toplanmış. binlerce kişiyi biraz daha açalım. diyelimki onlar ana, baba, abla, abi, kız evlat, erkek evlat, torun. her kimki kendi ana, baba, kızı , oğlu, torunu, abisi, ablasını orada görmekten utanmaz o zaman söyliyecek sözümüz yok. ama kendi sevdiklerini o şekilde görmeye dayanamayanların gelip burada yapılanları bir gelişmişlik ölçütü gibi göstermesi sadece "abaza" muhabbettidir... herkesin elbette hür iradesi vardır. kendi kararını kendisi verir, eminim ki burada toplumsal çıplaklığı savunan arkadaşların bu şekilde bir "abazanlık" problemi yoktur. onlar hakikaten böyle bir eylem yapılacak olsa ilk önce kendileri katılacaktır o protesto eylemine. hiç şüphe yoktur ki bu söylenenler tamamen "insanın doğaya yabancılaşmasının telafisi çabalarıdır" ne hormanlardır sebep nede ona bağlı abazanlık.
saygılar
 

fecredall

Forum Demirbaşı
Kayıt
12 Ağustos 2008
Mesaj
563
Tepki
460
Şehir
Ankara
Ben hiç bir şekilde ''biz türkler zaten...'' gibi bir cümle kullanmadım ve türkçülüğü de savunmuyorum. Demek istediğim sadece şu: Ben utancın kime? neye? göre olduğu. Başkada birşey söylemiyorum.

Hoşkalın...
 
  • Beğen
Tepkiler: Nuri Kongur

ilker g.

Daimi Üye
Kayıt
29 Kasım 2004
Mesaj
254
Tepki
108
Açıkcası sadece ilk sayfayı okudum.Fakat biliyorum ki Türk kanununda insanlar dışarda giysi giyerler diye bir madde yok.Yani ben yada başka birisi anadan doğma dışarı çıkarsa ve bir kişi şikayet ederse ancak polis amcalarımız ahlaki ilkelere ters olduğu için sizi alır giyinmenizi ister ve bırakır.Herhangibir cezası yada yaptırımı yoktur.
 

ENDORPHIN

Aktif Üye
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
190
Tepki
179
Şehir
türkiye
artık 1 sürü felsefe yapmaya gerek yok.benim midem kaldırımıyor protesto amacıyla insanların ortalıkta çırılçıplak gezmeleri.midesi,ahlağı,inancı bunu kaldıran varsa şaşırıyorum nasıl 1 ahlaksa bu.erkek yada kadın önümde cinsel yerlerini bana gösterecek ha.yüzlerine tükürmek bile onlara ödül bence.
 

gatila

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Mayıs 2008
Mesaj
615
Tepki
812
Şehir
çerkezköy
ve mahalle baskısı işe "yüze tükürmekle" başlar
hatta bunu ödül olarak görür, ceza olarak ne yapacağı ise muallak
 
  • Beğen
Tepkiler: fecredall

Ogez

Daimi Üye
Kayıt
27 Mayıs 2008
Mesaj
262
Tepki
190
Şehir
İstanbul/Kadıköy
ENDORPHIN'e katılıyorum.İnsanın insan olduğu için böyle birşey yapmaması gerekir.Utanç duygusu insana has birşeydir.Medeniyet bedeni açmak değildir.
 

ZekiAlper

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Ekim 2007
Mesaj
2.887
Tepki
1.515
Şehir
Antalya
İsim
Antalya Downhill Özel Antrenör
Bisiklet
Specialized
@Ogez

Abi onlar(bu tavrı sergileyenler) başka bir boyutta yaşıyorlar ki bunu düşünce de bitirmişler. Biz ise o boyutta değiliz, galiba konu bu yüzden bu kadar uzadı ve iyi tepki çekti!
Not:Tepkiyi başka şekilde çekmelerini yeğlerdim çünkü çıplaklık "Küresel ısınma" sorununu direkt yansıtan bir olgu değil bence.. :eek:
 
  • Beğen
Tepkiler: cruphasulie

lepidoptera

Forum Demirbaşı
Kayıt
6 Kasım 2007
Mesaj
458
Tepki
419
Şehir
Samsun
Eğer amaç dikkat çekmekse bu konu forumumuzda yeterince dikkatleri üzerine çekildiği görülmekte...
 

ENDORPHIN

Aktif Üye
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
190
Tepki
179
Şehir
türkiye
mahalle baskısımı.iğrençliğe tepki vermek mahalle baskısımı oldu?çıkış yolun bumu tepki gösterenlere?benim 1 doğrum varsa ne mahalle umrumda nede başkaları.ben başkalarına göre hareket edecek kadar karaktersiz değilim.benim ve ailemin önünde çıplak protesto yapmayı düşünen varsa ozaman ne yapacağımı muallak sananlar görecektir neler olacağını...hiç sele borusuna selesiz oturmuşmudur acaba merak ediyorum :)