Scudo Sports

Lisans nasıl alınır

Tepki
60
Abilerim merhaba lisans almak istiyorum Adana'da oturuyorum 16 yaşındayım nasıl lisans alabilirim aile hekimi sağlık raporu veriyor mu forumdaki lisans konularına baktım konu sonuca bağlanmamış birileri laf sokmuş konu kapanmış velimle beraber mi gitmem lazım bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Scudo
@muratciftci7Sağlık belegesi çok önemli bir şey daha sonra supriz çıkmaması için ama yakında check up yaptirdiysaniz veya sağlık kontrolünden gectiyseniz lisansı çıkaracağınız gençlik il spor müdürlüğünde sağlık belgesini 5-10 tl karşılığı veriyorlae diye biliyorum. Bende 16 yaşındayım benim vaktim yoktu sadece annem gitmişti ona lisansı vermişler.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: muratciftci7
Ayrıca fotoğraf götürmeyi unutmayın. Bu konu hakkında youtube da bir kaç video var onlara da bakabilirsiniz.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
LİSANS İÇİN İSTENEN BELGELER
  • Tescil Belgesi : (link) (Ferdi sporcu ise 1 Adet, kulüp sporcusu ise 2 Adet bilgisayarda veya daktilo ile doldurulmuş olarak teslim edilecektir.) Sporcunun e-posta adresi ile, telefonu (yaşı küçük ise velisinin) ve kan grubu bilgileri kayıt için zorunludur.
  • Vesikalık Fotoğraf : Ferdi branşlarda 2 adet, Kulüp lisanslarında 3 adet (Vesikalık resimler 25.10.1992 tarih ve 17649 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan kıyafet yönetmenliğine uygun olmalıdır.)
  • Durum Bildirir Tek Hekim Sağlık Raporu (EK-5) : 1.Basamak sağlık hizmeti merkezlerinden verilmektedir ((link)),
    Bu belgeyi almak için gerekli olan (link) sağlık merkezi tarafından doldurulacaktır. ((link))
  • Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı Fotokopisi : 1 Adet

LİSANS BAŞVURUSU İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
  • Lisans alan sporcu 18 yaşını doldurmamış ise tescil fişlerinin arkasını veli imzalayacak kulüp yetkilisi de tasdik etmesi gerekmektedir.
  • Ferdi sporcularda 18 yaşını doldurmamış sporcuların Velileri ile bizzat İl Müdürlüğüne gelerek imza atması gerekmektedir.
  • Merkez İlçelerimiz dışında ikamet eden sporcu velilerinin tescil belgesinin arka sayfasında bulunan veli imzalarını ilçe müdürlüklerinde şahsen imzalamaları mümkündür.
  • Transfer yapan sporcuların bonservis ve ilişiksiz belgesini bağlı bulunduğu kulüpten alması, ayrıca sezon içersinde oynamadığına dair belgeyi İl Spor Temsilcisine imzalatması gerekmektedir.
  • İstifa eden sporcuların, mali vecibelerini yerine getirerek taahhüt yılını ve yaşını doldurmak zorundadır.
  • Kulüp lisansı ise, tescil fişlerinin kulüp yetkililerine imzalatılıp, mühürletilmesi gerekmektedir

peki benim de bir sorum olacak, lisansı aldık diyelim, yarışların genel durumu nasıl, etaplar kimlere göre? ben hobi amaçlı sürüyorum ama ilerde yol bisikletine geçersem hobi olarak kalmayabilir, başka bir spor dalında müsabıktım o yüzden içimde bir rekabet duygusu var hep:D
ben saf yokuşçulara çok özeniyorum ama yarışmalar sprint ağırlıklı mı?

• Beğen
Geri