Scudo Sports

Linkteki kask nasıldır alan bilen var mı?

bendeki örneğin ağırlığı 205 gr. üzerindeki etiket ise 222 ortalama vermiş. %8 lik bir sapma var. yüksek bir oran. belki de gökhan ın dediği gibi standartları tutturamadıkları üretimlerdir. işçilik kalitesi orta seviyede malzeme kalitesi yüksek bir ürün zaten.

küçük ayrıntılara bakacak olursak. içindeki etiketler kopmadı, silinmedi. yani su geçirmez malzemeye basılmış yazılar. ikinci olarak kilidin bütün elemanlarında hatta kaskın içinde yer alan görünmeyen kısımlarında bile giro kabartmaları mevcut. çakma bir üretim için gereksiz kalıp maliyeti bunu yapmak. kaskın üretimi esnasında içinde oluşan tutulma izleri orjinali ile aynı. aynı delik sayısına sahip tutucular kullanılmış. ayrıca kask iyi kavrıyor kafayı kemerini kilitlemeseniz bile - ki böyle bir şey yapmayın - kafanızdan kolay kolay çıkmaz, oynamaz. ve bunu yaparken rahatsız etmiyor tabii ki.

yine de insanın içinde acaba bırakıyor. işçilik kalitesi yüzünden.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
Scudo
Ben bu ürünlerin arge ürünleri de olabileceğini düşünüyorum. Büyük firmalar mallarına güvenebilmek için istatistiksel oranlara çok önem veriyorlar. 10.000 de 1 hata oranıları verebiliyor firmalar ve çok ciddi bir oran. Bu oranı verebilmek için geniş ar ge çalışmaları yapmak gerek tabiki. ARGE çalışmaları mal piyasaya sürülmeden önce yapıldığı için bu mallar ar ge çalışmaları kapsamında üretilen ürünler olabilir. Onca ürünü çöpe atmaktansa bu şekilde piyasaya sürüp arge giderlerini hafifletmek firmaların işine gelir. Örneğin yine aynı sitede satılan replika kadrolarında böyle olabileceğini düşünebiliriz. Farkındaysanız replika yada daha doğrusu sahte mallara baktığımızda hep aynı firmaları görürüz. Misal kask catlike ın, limar ın, fox un sahtelerini göremiyoruz. Ama giro lar dolu. Kadroları düşünelim bir specialized, giant, merida falan pek yok. Ama pinarello, bmc, cervelo, cippolini ler dolu. Dediğim gibi bu ürünler büyük ihtimalle bu firmaların ar-ge ürünleri yada testleri geçemeyen ürünleri, tasarımları. Belli firmalar bu arge çalışmalarının zararını bu şekilde kurtarmayı düşünüyorlar. Ya da bu ürünler sahteyse bile sahte ürünlerinin üretilmesine göz yumuyorlar yada kazanç sağlayarak müsaade ediyorlar.

bu kadar yorumu görünce 1 tane alıp kavun karpuz deneyi yapmak istedim.

Geri