Likya Yolu'nu Bisikletle Geçmek Mümkün Müdür?

umutorhon

Üye
Kayıt
13 Ağustos 2005
Mesaj
12
Tepki
0
Şehir
istanbul/izmir
Selamlar..Bu haziran ayında bir arkadaşımla Antalya - İzmir turu yapmayı düşünüyoruz; Fethiyeye kadar olan kısmı Likya Yolu'nu geçerek aşmayı planlıyoruz..Çok detaylı bilgim yok ama zor bir trekking parkuru olduğunu duymuştum (C sınıfı sanırım)...Bisikletle geçmek ne derece mümkündür? Giden var mıdır? Biz çok gaza geldik geçeriz diyoruz ama tecrübe ile kazanılmış bilgi sanırım daha bilimsel bir yaklaşım olacak:D

Tarafımdan taşınmıştır......Tuğrul
 
Scudo

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya


Bu yol, bir bankanın sponsorluğunda, yabancı bir meraklısı tarafından yıllar önce işaretlenmiş, detaylı haritası çıkarılmış ve bir web sitesine başlıca konu olmuş antik bir yoldur. Daha sonra bu yoldan yürüyerek ve/veya bisikletle bay ve bayan pek çok yerli ve yabancı meraklı geçmiştir. Kimisi anılarını yazılı ve fotoğraflı olarak diğer insanlarla paylaşmıştır. Bu yol hakkında, bazı gezi ve coğrafya dergileri de çok detaylı olarak bahsetmişlerdir.
Literatür birikimi iyi olan mod arkadaşlar size kaynak göstereceklerdir..(eksik bir şey kalırsa ben tamamlarım)

Başarılar dileriz... Antik Likya yolundan biz de geçmeyi düşünüyoruz .. elinizi çabuk tutunuz.. ;)
 

nikto

Aktif Üye
Kayıt
1 Aralık 2004
Mesaj
163
Tepki
211
Şehir
ISTANBUL
slmlar... Mapist sponsorlugunda gectigimiz bayram 3 kişi Likya yolunun bir kısmını geçtik. yaklaşık 450 km. Toplamı 600... ancak turu dolu ve yuklu bisikletle gerçek rotasından gitmeniz imkansız. Buna alternatif bir rota çizip bizler gittik. Mesela gelidonya fenerine ben 45 kiloluk bisikleti cıkarmayı basardım ama 2 saatte ve gerçekten denerseniz nasıl bir yol oldugunu gorunce inanamayacaksınız. Bazı yerlerde yol yok. Tamamen kayalıklar uzerinde. Dedigim gibi sabah 6 da baslayıp aksam 8 e kadar iyi plan bosh bisiklet ile bence biraz daha fazlası yapılabilir ancak tamamı mumkun degil...

(link) sitesinde Kate'in kitabını alın ve yola cıkın... ama dediğim gibi 2 kiloluk sırtcantası ve su dısında bir ekipman ile rotayı basarmanız mumkun olmaz.

Ben alternatif cizdigim rotada 40-45 kilo bisiklet ile gezdim. zor oldu.. cunku 12 gun boyunca cadırda ve pansiyonda kalıp kendi yemegimizi yaptık...
 

umutorhon

Üye
Kayıt
13 Ağustos 2005
Mesaj
12
Tepki
0
Şehir
istanbul/izmir
selamlar
teşekkür ederim; ben de sizin verdiğiniz bilgiye yakın bi cevap bekliyordum..Sponsorumuz falan olmayacağı için mecburen yüklü bisikletlerle gezicez; bu sebeple arkadaşıma durumu anlatmam lazım; en azından gidilebilecek kısımlarını geçeriz; biz de çadırlı gezmeyi düşünüyoruz..Arkadaşım önerdi aslında likya yolunu; bahsettiğiniz kitabı gördüm harita ararken internette..Mantıklı ve bilimsel bir yaklaşım için teşekkür ederim:D Antalya-İzmir planımız değişmeyecek ama likya planımız değişecek sanırım:D
 

umutorhon

Üye
Kayıt
13 Ağustos 2005
Mesaj
12
Tepki
0
Şehir
istanbul/izmir
elinizdeki bilgileri benimle paylaşırsanız çok sevinirim..hem buradaki arkadaşlar da yararlanabilirler..haber bekliyorum ...

 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya


Selamlar,
Türkiye’nin ilk uzun mesafe yürüyüş rotası olan “Lykıa Yolu” nun, detaylara girmeden haritacılık anlamında kritiğini yapmak gerekirse, bizce de, öncelikle Emre Bey’i tecrübelerine kulak vermek en akıllıca hareket olacak sanırım.
Bayan Kate Clow’un yazılarından yolun güncel yaşının 6 olduğunu anlıyoruz. Ama şimdiden bisikletçiler için orijinal yürüyüş rotasının alternatifleri çıktı. Bence iyi de oldu, zira orijinal rota bir yürüyüş rotası ve yürüyerek 1 ay alıyormuş(1).
Gelidonya Burnu Feneri, Adrasan ve Patara Plajlarını görmeden geçmeyin deniyor (2,1)
Benim elimde halen 3 rota haritası var (3,4,2)
Başka bir kaynakta ise Lykıa Yolu üzerindeki en güzel nokta(yukarıdakilere ilaveten) Kumluca ilçesindeki Taşlıca Burnu deniyor ve diğer tüm gerekli lojistik bilgiler ise yine Emre Bey’in de belirttiği gibi (link) adresinde var.(5)
Türkiye’nin kendi kültürü içinden türettiği, Akdeniz ve Ege sularının birleştiren “Mavi Yolculuk” ta aslında Lykıa Yolunun bazı yerlerine Gulet tekneleriyle denizden ulaşmaktan başka bir şey değil(6). Tabii mavi yolculukta uğrak verilen çok daha fazla Ege noktası var.

Özelden adres bildirirseniz, dergilerdeki haritaları postalayabiliriz, Emre Bey'in özel haritası ise kendisinden elektronik posta yoluyla istenebilir sanırım.
Teşekkürler..
Bol pedallı günler.. Turunuzda başarılar..

Kaynaklar:
1. NG Türkiye, Aug-2005,sf:52,46
2. Atlas Tatil, Tem-2005,sf:89,96,97
3. Emre Tok Bey’in haritası
4. NG Türkiye, Aug-2005 Eki
5. Focus Eyl-2005 Eki
6. Türkiye Keşif Rehberi, Boyut Yayın Grubu sf:23, 2003
 

nikto

Aktif Üye
Kayıt
1 Aralık 2004
Mesaj
163
Tepki
211
Şehir
ISTANBUL
Arkadaşlar tekrar slm... benden ozel posta ile isterseniz gonderirim. Aslında tula ilgili yaklasık 5 sayfalık km km detaylı ozetim var. ama sponsorluk anlasmam geregi yayınlıyamıyorum. dergi de kullanılacak bir yazı. yaklasık 750ye yakın foto 15 tane fotograf var. basitce rota Fethiye- Fethiyenin kemer ilcesi- Xantos- Lettoon- Patara- Kalkan- Kas- Kekova-kaş.demre- myra- demre- finike-kumluca- mavikent- gagai- gelidonya feneri- cavusvkoy-yesilkoy- olympos-phaselis- tekirova-kemer toplam 440 km.

Lykiarotasının dag etaplarının bazılarını yapmadık ama kekovadan sonra olmposya kadar %90 aynı rota. Fethiyw oncesindeki bir kısım bosh bisikletle yapılabilir.

benim daha sonraki hedefim gidon ve bel cantası ile tek tip kıyafet ile koy evlerinde kalarak bazı yerlerde omzumda tasıyarak racksiz sadece lastik tamir kiti ve alyan ile yola cıkıp yapmak.

bazı yerlede tasımak zorundasınız...

haritayı buraya kopyalıyorum..

Saygılar

EMRE

.upload.bisikletforum.com/]http://www.upload.bisikletforum.com/uploads/5bef070499.jpg[/url]
 

semrta

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Aralık 2005
Mesaj
617
Tepki
472
Şehir
kadıköy
Merhaba Emre

Teşekkürler harita için..

Yazının olduğu dergiyi buraya bildirirsen çok seviniriz..
Sanırım onu okuyabilirsek fikir edinebiliriz çünkü çadır yükü ile değil de köy evlerinde ve pansiyonlarda konaklayarak bu tur o kadar zorlar mı yine de merak ediyorum.
Bu tur,bilenlerin ve gidenlerin bilgileri doğrultusunda planlı bişekilde yapılırsa çadırlara gerek olmayabilir belki??
Bazı rotaları belirleyerek(köy evleri,pansiyonlar)orada konaklamak mümkün müdür;yoksa bazı yerler sadece kıyı ve dağlardan oluşup cadırla mı kalmak mümkündür....
Sevgiler..
 

gugus

Daimi Üye
Kayıt
17 Mart 2006
Mesaj
242
Tepki
146
Merhaba Nikto!

Sponsorluktan bahsetmissiniz. Sponsorlugun adimlari tecrubeleriniz dogrultusunda gereklilikleriyle beraber anlatabilirseniz cok sevinirim! Bu konuda planladigim bi kac gezi icin rehberlik yapacagina inaniyorum. Benden yardimlarinizi esirgemeyin lutfen :rolleyes: :eek: ( genel bi cerceve belirtemiyorum, soyleyeceginiz herseyi can kulagiyla bekliyorum:) )


Saygilarimla, tesekkurler;
 

nikto

Aktif Üye
Kayıt
1 Aralık 2004
Mesaj
163
Tepki
211
Şehir
ISTANBUL
Slm... Dergide yazı hala cıkmadı. cıkınca buraya yazarım... sponsorluk cercevesinde MAPIST Eksen harita benim harita ve MAGELLAN GPS sponsorum. Ben onlara yol boyunca iz kaydı alıyorum ve bunu ileride bazı çalışmalarda kullanacağız. Kamil Koç dergisine yazdıgım yazı ve yonetim kurulu ile gorusmemden dolaı (ki hatırlarsınız daha once barbaros ile kamil koc otobusunu tamir etme maceramız olmuştu :) ) ben ve arkadasımın fethiye gidiş kemerden donus 2 kişilik ulaşım sponsorumuz oldular...
ayrıca tescilturk sitesi benim (link) isimli sitemin hosting sponsoru.
Bianchi turkiye ise kıyafet sapka forma ve tayt konusudna inatla yıllardır bianchi kullandıgımdan destek veriyorlar. Unifo hazır yemek firması ise yaklasık 32 paket hazır yemek vermişti bizlere. (link)

Yakın zamanda haziranda 12 gunluk supriz bir avrupa sehrine tur duzenleyecegiz.

bu tur içinde 2 yeni sponsor ile daha anlastım... Bunlar kişisel cabalar, ve surekli olarak daha once yaptıgım sponsorluklardaki referanslarım sayesinde surekli artmakta.

Bunları yaparken karsılıgında birsey ler sunmak iyi yazı yazabilmek vs gerekli.. Birde ben para almıyorum. Sadece malzeme yada masraflarımı azaltıyorum, kesinlikle profesyonel anlamda işim oldugundan nakit para almıyorum. Yakın zamanda yurtdışı gezisi ile ilgil kesinlesen 2 sponsorlugumun detayını da yazarım...

biraz çaba ve istek ve iyi bir hitap dili ile gerekli kontakları bulursanız, maddi destek dışında muhakkak sponsorluk alırsınız...
aşağıda motorsiklet fuarında sponsorum mapist'in dagıttıgı brosur ve sagda Tekirovaya yaklasırken likya yolu gezisinde çekilmiş fotografım var.
selamlar
EMRE TOK
 
  • Beğen
Tepkiler: gugus

nikto

Aktif Üye
Kayıt
1 Aralık 2004
Mesaj
163
Tepki
211
Şehir
ISTANBUL
Bu arada Bisikletim ve tur ekipmanım hakkında da biraz bilgi vereyim.

Bisikletim bianchi orion.
Alivio vites takımı ve tourney karısımı
17 inch kadro
24 vites megaranch
amoeba gidon ayarlı gidon bogazı
silikon sele kılıfı
boynuz
on amortisor ROCK SHOX PILOT C ayarlı (dogum gunumde is arkadaslarım aldı en muhtesem hediye)

arka 40 ar litreden 80 litre on 25 er litreden 50 litre ve 31 litrelik TOP case tamamen su gecirmez ve dunyanın en mukemmel tur cantası olan ORTLIEB (sanırım turkiyede bu set bende var birtek :)) (link)

gidon cantası fotoda eski ama artık gidon ve sele altı cantası da ortlieb.

Cadır MSR ZOID 1.5 Shimal doga dan aldım

Mat sisme 600 gram ARTIAC

Uyku tulumu eski normal.

Magellan GPS
Bisiklet aparatı
Cateye bisiklet saati 8 fonksiyonlu
Ocak ve tum yemek seti aluminyum.

ASICS yelek uzun kısa tayt
FOX yagmurluk
Normal spor ayakkabı
Zefal Pompa

Tam 1 yıldır yemeyip icmeyip uzun turlar içn yaptıgım yatırım. :)

Malzemeler ve seçenekleri ile ilgili de bilgi vere bilirim..

sevgiler

EMRE

 
  • Beğen
Tepkiler: semrta

Barbaros

Forum Demirbaşı
Kayıt
16 Eylül 2004
Mesaj
593
Tepki
193
Şehir
İstanbul
Arkadaşlar birazda ben yazmak istedim bu konu hakkında. Okuyanlar bilir emre ile gökçeada ve tüm çanakkale yarımadası gezimizde yaşadıklarımızdan dolayı kamil koç ile cok guzel bır ılkı gerceklestırdık ve bısıklet tasınmasını sagladık. Çanakkale gezımızde atılan sponsorluk adımlarının daha sonra ısyerımı tasımamdan dolayı emreye katılamadıgım lıkya gezısınde dahada buyumesı ve bu noktaya gelmesı hem benı mutlu ettı hemde bısıklet ıcınde ıstenırse bol bol sponsor bulunabılecegını kanıtladı.

1-2 yaz ıcınde ıse ınanılmaz performans gosteren adeta 20 yıllık bısıkletcılerın basaramadıgını basaran nıkto emre arkadasımada saygılarımı bır kez daha dıle getırırım. Zaten ortaokuldan berı tanıdıgım emre budur.

Lıkya gezısıne katılamadım ama yurtdısı gezısınde yanında olabılırım 12 gun haberın olsun. Sponsorlardan bol yemek al benı bılıyorsun emre paso yerım :)

Ahanda Gökçeada gezisinde :

Ahanda Çanakkale gezisinde :


:))))))))

Sevgiler.

Barbarossa
 

semrta

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Aralık 2005
Mesaj
617
Tepki
472
Şehir
kadıköy


oley oley ne zaman yola cıkıyoruz :)))
 

Önder Özdoğan

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Mayıs 2005
Mesaj
2.276
Tepki
1.166
Yaww Barbaros abii..

Bu Çanakkale gezısı nın ucundan azıcık tattırıyorsun yanıı.

Bır sene oldu daha yayınlamadın şu gezı hakkındakı dökumanları...

Yıne de guzel foto tamm aşcıbaşı gıbı durmusun ocak başında..hehehee..:)

saygılar...
 

nikto

Aktif Üye
Kayıt
1 Aralık 2004
Mesaj
163
Tepki
211
Şehir
ISTANBUL
u diyorsun onder hayatı yalan .. ben yazıyı paste edeyim... fotoları barbaros halletsin... yazı kişisel sitemde... (link)

hadi kolay gelsin...
EMRe
 

nikto

Aktif Üye
Kayıt
1 Aralık 2004
Mesaj
163
Tepki
211
Şehir
ISTANBUL
valla seneyi devri gelior hala makarna fotosu yaw
 
Kayıt
23 Mart 2006
Mesaj
44
Tepki
16
Şehir
ClubLykiaWorld Ölüdeniz/Fethiye

Nikto arkadaşıma katılıyorum kaldığım yer itibariyle lykia yolu çok yakınımdan başlıyor. Nikto nun da söylediği gibi alternatif rota çizmek çok daha mantıklı olacaktır. Bu alternatif rotanın bu turun zevkini azaltması bir yana artıracağını garanti edebilirim. Çünkü köy yollarından gitseniz bile yollar çok virajlı sıkılmanıza imkan vermeyecektir.:)
 
Kayıt
7 Ekim 2018
Mesaj
3
Tepki
2
Yaş
53
Şehir
Muğla
İsim
Ozden Cakmak
Bisiklet
Specialized
@nikto
W

Haritanın linki açılmadı. Ben de fethiye yakınlarında oturuyorum ve tahtalıya kadar gitmek istiyorum pansiyon konaklamalı haritaya nasıl ulaşırım
 

gezerfen

Aktif Üye
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
134
Tepki
151
Şehir
istanbul
Başlangıç
1982—83
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Ozdencakmak Kültür Rotaları Derneği'nin Trekking in Turkey isimli aplikasyonunda aradığınız tüm bilgiler var. Harita, Rotalar, Cazibe merkezleri gibi çok kıymetli bilgiler ve tecrübeler eklenmiş.