Scudo Sports

LGS Sınavı

LGS'ye çalıştığım sene okul takımına girmiştim, ilk defa seyirci önünde basketbol oynamak büyülemişti beni. İzmir Fen Lisesi'ni isterken Tekirdağ Anadolu Lisesi'ni kazanmayı başarmıştım (!). Lise boyuca da deli gibi basketbol oynuyorduk arkadaşlarla; yaz, kış, yağmur, çamur demeden hem de. İlk 2 sene okul takımındaydım ve derslerim çok iyi değildi, annemin zoruyla lise 2'de okul takımını bırakmıştım, derslerim ve deneme sınavı sonuçlarım dibe vurmuştu. Lise sona geçince evdekilerden habersiz bi şekilde girmiştim tekrar takıma, sağolsunlar hiç bir maçıma da gelmediler. Neticede makine mühendisi çıktık mı çıktık, gerisi hikaye. Ha, İTÜ Makina istiyordum Eskişehir Osmangazi Makina oldu ama olsun :)

Sınavınız iyi veya kötü geçti diye kendinizi yerin dibine de gömmeyin, göklere de çıkarmayın sevgili genç arkadaşlarım. O yaşta hayatın en önemli sınavlarından biri ve tercihlerinden biri olduğu doğru tabi ama, lisede bölüm derslerinden birinin ilk sınavına gireceğim zaman daha büyük bi heyecan yaşamıştım :) Lanet olsun böyle hayata, her gün daha büyük bir sınav çıkarılır mı ya insanın karşısına, insaf be kardeşim..

Scudo
Vakti zamanında fen liselerinin fen lisesi olduğu zamanlarda ilk 1000 e girip fen lisesine gitmiştim. Gitmez olaydım. Adaletin, liyakatın olmadığı yerde fen lisesine gitmenin de boş olduğunu gördüm. Yemişim fen lisesini. Kazanamadım diye üzülmeyin sakın.

Hep doktor olmak istedim. Hayat beni Edirne nin mükemmel insanlarıyla tanışmam için Trakya Makina Mühendisliğine attı. Sonuçtan da anlaşılacağı üzere mükemmel bir öğrenci değildim ama hayata karşı biraz tutuktum. Edirne sayesinde sosyal bir insan haline geldim. Okul 7 senede bitti ama ben bugün olduğum Çetin oldum. Geçen gün transkripte bakıyorum 4 senede 15 dersten geçmişim 3 senede 40 dersten geçmişim. Son senemde artık bizimkilere yük olmayayım diye halen çalıştığım (20 sene oldu)firmaya girip hem sınavlara hazırlanıp hemde çalıştım. Çalıştığım senede 20 ders verdim ve hiçbirinden bütünlemeye bile kalmadım. Toto sıkışınca insanın yapamayacağı şey yokmuş onu da anladım. Sınavları hayatınızın merkezine yerleştireyim derken hayatı kaçırmayın ama sınavlarıda kaçırmayın. :) :) :)

451 aldım. Şu an çok garip duygular içerisindeyim. 20 dakikadır üzerimdeki gerginliği atmaya çalışıyorum. Sene boyunca her şey çok iyiydi. Artık hiçbir yere giremeyeceğim herhalde. Genel yüzdeliğim %6,23, il yüzdeliğim %9,04 Özellikle son bir ay çok umutluydum Türkçe başta her dersten tam/ tama yakın net yapıyordum. Ne yapacağım ben? Bir seneyi çöpe attım gibime geliyor. Boşuna ders çalıştım gibime geliyor. Hiç ders çalışmayan denemelerde 60 kişiden 50'nin üstüne çıkamayan arkadaşımla aramızda 7 puan fark var.

• Beğen
Tepkiler: efe.drngl
451 aldım. Şu an çok garip duygular içerisindeyim. 20 dakikadır üzerimdeki gerginliği atmaya çalışıyorum. Sene boyunca her şey çok iyiydi. Artık hiçbir yere giremeyeceğim herhalde. Genel yüzdeliğim %6,23, il yüzdeliğim %9,04 Özellikle son bir ay çok umutluydum Türkçe başta her dersten tam/ tama yakın net yapıyordum. Ne yapacağım ben? Bir seneyi çöpe attım gibime geliyor. Boşuna ders çalıştım gibime geliyor. Hiç ders çalışmayan denemelerde 60 kişiden 50'nin üstüne çıkamayan arkadaşımla aramızda 7 puan fark var.
Tam puan kaç oldu? 500dü OKS olduğu zamanlarda, 451 aldığını okuyunca iyi almış dedim içimden devamı okuyunca anladım yüksek olmadığını

Tam puan kaç oldu? 500dü OKS olduğu zamanlarda, 451 aldığını okuyunca iyi almış dedim içimden devamı okuyunca anladım yüksek olmadığını
Yine 500 ama sözeli iyi olan yaptı. Benim gibi sayısala ağırlık verenler kaybetti. Sene boyuncs bütün denemelerim çok iyiydi. Olduğum denemeler de öyle abuk subuk yayınlar değildi. Offf...

• Beğen
Yine 500 ama sözeli iyi olan yaptı. Benim gibi sayısala ağırlık verenler kaybetti. Sene boyuncs bütün denemelerim çok iyiydi. Olduğum denemeler de öyle abuk subuk yayınlar değildi. Offf...
Fen lisesi mi istiyordun?

Oğlum da sınava girdi. Sınavdan sonraa herkes iyi geçti diyor. Dedim ki sınav ayırıcı değildi. Sınav kolay diyorlardı..
Bu sınav geldi geçti. Herkesin sınavı kendine.. İnşallah emeklerinizin karşılığını alırsınız.

• Beğen
Sıradan bir anadolu lisesinde yetişip YKS'ye ikinci kez giren birisi olarak ufak bir tavsiye vereyim: Lütfen iyi de yapsanız kötü de yapsanız kendinizi iyi hissetmeye çalışın. Emin olun ki çok değerli öğretmenlerimiz var anadolu liselerinde de. 50 puan yukarı yapamadıysanız hayatın sonu değil. Kendinizi suçlayıp canınızı sıkmak yerine şuanki durumu en iyi nasıl değerlendirebilirimin derdinde olmalısınız. Kendinizi her yönden geliştirme imkanı bulduğunuz bir zaman dilimi bekliyor sizleri. Eğer bu vakitleri hakkıyla geçirebilirseniz hem kaliteli birer insan olacaksınız hem de üniversite sınavı denen fasa fisoyu delip geçeceksiniz.

• Beğen
Sıradan bir anadolu lisesinde yetişip YKS'ye ikinci kez giren birisi olarak ufak bir tavsiye vereyim: Lütfen iyi de yapsanız kötü de yapsanız kendinizi iyi hissetmeye çalışın. Emin olun ki çok değerli öğretmenlerimiz var anadolu liselerinde de. 50 puan yukarı yapamadıysanız hayatın sonu değil. Kendinizi suçlayıp canınızı sıkmak yerine şuanki durumu en iyi nasıl değerlendirebilirimin derdinde olmalısınız. Kendinizi her yönden geliştirme imkanı bulduğunuz bir zaman dilimi bekliyor sizleri. Eğer bu vakitleri hakkıyla geçirebilirseniz hem kaliteli birer insan olacaksınız hem de üniversite sınavı denen fasa fisoyu delip geçeceksiniz.
2 din yanlışı... hocam söylemişti dinden ne olur ki dedim. dinden yandım :(

• Beğen
Sınavı aşırı kolay yapmışlar sanırım, SBS zamanlarında 450 puan alan %3'lere giriyordu. Neyse üzülmeye değmez lise giriş sınavı. Yabancı okul olmadıktan sonra Türkiye'deki tüm liselerin kalitesi aynı son 10 yıldan uzun zamandır.

Geri