Scudo Sports

Levyesiz hızlı lastik değiştirme

uslsy

Marstan Katılan İlk Vejetaryen Üye
Tepki
2.597
İsim
Ömer Uslusoy
Başlangıç
1989—90
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Hepinize selam arkadaşlar.

Öncelikle time trial ve diğer yarışlarda sonrasında ise ihtiyaç halinde günlük sürüşlerimizde kullanabileceğimiz pratik ve hızlı şekilde levyesiz lastik degistirme yöntemi ile ilgili kısa bir video hazırladım.

Bu yöntemi bilenler olduğu gibi birçok bilmeyen kişi olduğundan dolayı bilmeyenlerin eminim çok işine yarayacaktır.

Son düzenleme:
Scudo
@uslsy trıatlonda çok iş görür bu hızlı değişim. Yada yarışlarda diyelim. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Cocu ve Imp
@uslsy emeğinize sağlık..
1- Telli lastikte sökme / takma tam bir kabus. Levyesiz zor gibi..
2-El pompaları değişken. CO2 yi hiç kullanmadım, yarış dışında kullanana da rastlamadım. Bu anlamda 120 PSİ yolda herkes basamayabiliyor..
3-Odanızın dekorasyonunu çok beğendim... :)

Anlatım için teşekkürler. Bir daha ki sefere deneyeceğim. (link) Linkteki ürünü (Vittoria corsa control Graphene 2.0'ı ) 2-3 kişi ve 4-5 levye kırdıktan sonra takabildik. Kullanılan jant ise bontrager aeolus pro 3'tü. Başka bir gün eve gittiğimde patlamıştı ve evde takmaya çalışırken fazladan 1 iç lastik daha patlatmıştım. Sonra jantı alıp bisikletçiye gittim ve 2 dk ya da daha kısa sürede taktı. Bu da benim ilk lastik fiyaskom oldu. :) Gelecek seferlerde bu işi tek başıma çözebilirim diye düşünüyorum. :kötü::)

@uslsy elinize sağlık. Gerdirerek yumuşak lastikleri levyesiz takıp çıkarmak mümkün oluyor. @srdrmrs da böyle bir video paylaşmıştı.
Ancak levyeyle bile çok zorlayan sert lastikler mevcut, belirtmek lazım :)

Yanıma levye almayı tercih ederim naylon levyenin getireceği 10 gr ağırlığa da tenezzül etmeyin bir de tahminimce lastik sert hamurluysa bu yöntem çalışmaz ben meghna lastiğini levye ile zor söküyorum.

Ben de levyesiz lastik takıyorum. Çıkarırken levye kullanıyorum. Çoğu lastiği levyesiz takmak mümkün ama bazı lastikleri levyesiz çıkarmak tam bir ızdırap olabilir :)

Arkadaşlar yumuşak, sert, telli, katlanır vs. yol bisikleti lastiklerinin hepsini doğru şekilde siboptan karşı yöne doğru ite ite çıkartmak mümkün. Denemeden lütfen olur olmaz vs diye yorum yapmayın. Bir iki kere deneyin göreceksiniz.

Yanınıza levye almayın veya levyesiz değiştirin demiyorum. Tabiki vakit varsa, levyelerinizin hepsi sağlamsa yada yanınızdaysa rahat rahat levye ile söküp takmak en güzeli. Bu bir yöntemdir ve hepimizin bilmesi gerektiğini düşündüğüm için çektim bu videoyu.

Bir gün bir yerde ihtiyacınız olabilir, işinize yarayabilir. Bilhassa yarışan arkadaşlar için... ;)

@uslsy emeğinize sağlık..
1- Telli lastikte sökme / takma tam bir kabus. Levyesiz zor gibi..
2-El pompaları değişken. CO2 yi hiç kullanmadım, yarış dışında kullanana da rastlamadım. Bu anlamda 120 PSİ yolda herkes basamayabiliyor..
3-Odanızın dekorasyonunu çok beğendim... :)

1- Telliler de oluyor aynı şekilde. Telli conti ultraposrt 2 ile yapıyorum. :)
2- Burada amaç hızlı olmak. Daha ziyade bu durumlarda kullanılacak bir yöntem. Kas gücü de istiyor. Bir yarış simülasyonu olarak co2 yi ele alıp anlattım.
3- Teşekkür ederim. Ben de çok beğeniyorum. :hhhhhh:

Anlatım için teşekkürler. Bir daha ki sefere deneyeceğim. (link) Linkteki ürünü (Vittoria corsa control Graphene 2.0'ı ) 2-3 kişi ve 4-5 levye kırdıktan sonra takabildik. Kullanılan jant ise bontrager aeolus pro 3'tü. Başka bir gün eve gittiğimde patlamıştı ve evde takmaya çalışırken fazladan 1 iç lastik daha patlatmıştım. Sonra jantı alıp bisikletçiye gittim ve 2 dk ya da daha kısa sürede taktı. Bu da benim ilk lastik fiyaskom oldu. :) Gelecek seferlerde bu işi tek başıma çözebilirim diye düşünüyorum. :kötü::)

Hocam bir iki kere deneyin bu yöntemi. Levye ile söküp takmakta mantıken aynı. Lastiği doğru yerleştirmeyince levye zorlanıyor. Bu yöntem doğru yerleştirmeyi de öğretiyor.

Son düzenleme:
Tebrikler. Schwalbe duranolar zorlayici olabilir. Benim gibi beceriksiz arkadaslar schwalbe nin levyelerinden alabilir. Lastigi takarken kullanimi farkli burada anlatilmaz internetten bakabilirler.

Tebrikler. Schwalbe duranolar zorlayici olabilir. Benim gibi beceriksiz arkadaslar schwalbe nin levyelerinden alabilir. Lastigi takarken kullanimi farkli burada anlatilmaz internetten bakabilirler.

Durano 11-12 bin km sonrasında çorap gibi takılıp çıkartılıyor. Yöntem, levye veya tekniğe gerek kalmıyor :) Ama ilk takarken baya inatçı.
Benim en zorlandığım lastik jant ikilisi Veloflex master ile prime 38 mm Black Edition olmuştu. Özellikle çıkartmak tam bir işkence.

İster telli ister katlanır olsun, isterse zırhlı olsun veririm parasını lastikçiye değiştirtirim.:D

İşin şakası bütün lastikleri levyesiz söker ve takarım.Sağolsun bisikletçim püf noktasını öğretti.Emme söylememo_O:snzdglsn:

Edit:Özel mesajıma dadananlar oldu ne olur anlat diye,yine de söylemem:snzdglsn::tskler:

Editin büdütü:
Hadi yine iyisiniz, overlokçu ayağınıza geldi.:D
Lastiğin bir yüzünü taktıktan sonra ikinci yüzünü takıyorsun ya; lastiği elinle jantın içinde devamlı ova ova ortalıyorsun.Lastik hiçbir zaman jantın çeperlerine değmeyecek devamlı ortalayacaksın .Sözlü anlatınca pek olmuyor ama sadece ovalayarak ortala ve lastiği janttan uzaklaştır.En zor lastik bile levyesiz çok kolay takılıyor.
Sökerken de lastiği başta ovalayarak janttan uzaklaştır ve ortala.Çok kolay çıkıyor

Son düzenleme:
Geri