Norseman'e başvurmak için yüksek kriter karışılamanız şart değil. 100 kişi X-Tri etkinliklerinden topladıkları puanlarla , 75 kişi yarış birinci ya da ikincilikleriyle , 125 kişi de her sene kuraya girerek şansı ile girer. 10€ bir ücreti var kuranın, çıkmaz ve sonraki sene yine katılırsanız 2 çekiliş hakkınız oluyor. 2026 için IM Avusturya kaydım var ama 2027 ve sonrası için 2026dan itibaren ben de çekilişe katılacağım.
Şansınız varsa "ha deyince katılırsınız" yani ama bitirebilir misiniz , o size bağlı.
Ironman (140.6 lar) her yarış sonrası Pazartesi günü sonraki senenin yarışını o yılın katılımcılarına açıyor. Bir miktar da indirim yapıyorlar ama açıkçası bir yarışa 1000$ + seyahat masrafları ödedikten sonra bir sonraki sene aynı yarışa bir daha katılmam. Genelde salı ya da çarşambadan itibaren de herkese açılıyor kayıtlar. Bu yıl Kopenhag yarışı 46 saatte tükenmiş. 2-3bin kişi arasında katılımcı alıyor, Hamburg'ta 2300 kişi yarıştık. Dünya şampiyonası için Kona'ya gitmek Norseman'e katılmaktan daha zor. Ya bir yarıştan slot kazanacaksınız, ya da 30.000$ lık slotu satın alacaksınız

Bir diğer yol da, 10 yıl üst üste her yıl en az birer yarış bitirdiğinizde Loyalty programından sıraya yazılabilirsiniz. Sıranız gelirse katılmaya hak kazanırsınız.
Deveyle işim olmaz ama evet ben de extrem mesafelerin ve şartların hastasıyım
Sırf instagramda hikaye paylaşmak için bile olsa haftada 15saat antrenman yapabilme disiplinini gösterene saygı duyarım. Zaten o adam iş hayatında da bu disiplini ile başarılı olur. Bahsedilen yarışlar , katılayım nasılsa biter tarzında yarışlar değiller. 10km lik koşuları tamamlayıp, 80 tane fotoğraf yayınlayanlarla karıştırmayın.