Bülent Gökmen
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 147
- Bisiklet
- Cannondale
Magura Julie eski bir fren olduğu için adaptörsüz kullanabilmen, onun kaliper gövdesinin doğrudan IS uyumlu olmasından kaynaklı.
Shimano XT BR-M8100 ise PM kaliper olduğu için eski Cannondale F800 kadro/maşa’da IS–PM adaptör olmadan kullanamazsın.
Yani adaptörsüz kullanırım durumu Shimano için geçerli değil. En azından önde ve arkada IS–PM adaptöre ihtiyacın olacak.
Alman gereken adaptörler ;
Ön: SM-MA-F180P/S
Arka: SM-MA-R160P/S
180 lik kullanacağınızı düşünerek 180 yazdım kaçlık kullanacaksanız ona göre değişir sayı 140/160/180/203. Son 2 harfin ilki kaliper, 2.si maşanızın tipini belirler.Önce bu forumdan sonra da bugün bir shimano teknik servisinden aldığım bilgiye göre;
Ön: (link)
Arka: (link) (siz 180 yazmışsınız)
almam gerekiyormuş ama delta dan da teyit için bekliyorum. Onay gelirse bu 2 ürünü nereden temin edebilirim.?
Bana sormuşsunuz ama malesef kendiniz cevaplamışsınız. Açıklayayım;Sayin @Bülent Gökmen, bu konu hakkinda detayli bilgiyi güzelce anlatarak ALİ@ Arkadasimiz size pazartesi günü vermisti. Simdi neden tekrar yeni konu acmak ihtiyaci duydunuz anlayamadim. Bir aciklama yapabilirmisiniz?
Birde arkadaslarin ve bisikletcinin bilgileri dogru iken yine de "delta dan da teyit için bekliyorum" demissiniz. Bunun teyiti nedir, denilen adaptörleri alaip takacaksiniz. Maden foruma ve bu kadar insana güvenmiyorsunz neden soruyorsunuz. Ilk bastan Delta ya sorup isinizi hal etseydiniz, sizin icin daha iyi olmazmiydi.
Ben simdi böyle yazinca Murat kötü oluyor ama arkadasin yaptigi cokmu iyi.
Bir kisi detayli bilgiyi baska bir konuda 1 gün önce veriyor olmadi yeni konu aciyor, verilen bilgiyi tekrar gurkan arkadasimiz yeni konu da veriyor yok oda olmadi, bisikletcisi de ayni bilgiyi veriyor ama dur yok oda olmadi diyor ve Deltanin teyitini bekliyorum diyor, simdi bu dogrumu?
Merhaba;Bana sormuşsunuz ama malesef kendiniz cevaplamışsınız. Açıklayayım;
Daha önce bu forumdan ölçüyü vermeme rağmen soru-cevap şeklinde ve tavsiye ile gidon almıştım, uymamıştı. Sonrasında cannondale gidon boğazı önerisi almıştım o da benim lefty speed standart boğazlardan farklı olduğu için o da uymamıştı. Haliyle pahalı parçaları elimden zararla çıkarmıştım. Normalde @ALİ arkadaşımızın vakit ayırarak verdiği değerli bilgiler yeterli geldi ama shimano parçayı aldığım bayi ''ölçü farklı olabilir bazen uymayabiliyor'' deyince emin olmak için deltaya whatsup tan yazdım ama dönüş olmadı. Onların yanıtını beklerken Cannondale kısmına konu açtım, sağolsun gurkan@ arkadaşta aynı bilgiyi verdi, emin oldum.
Sipariş vereceğim için sorularımın cevabını biraz çabuk almam gerekiyordu çünkü yarın göz operasyonum var, 1 hafta nete giremeyeceğim. Burada aslında 2 soru vardı. Birincisi çözüldü ama 2. si halen cevaplanmadığı yani '' nereden temin edeceğim'' sorusu yanıtsız kaldığı için konu açtım ama ben cevap beklerken yaşıtımdan azar yedim. Canınız sağolsun.
Sabredip yardımcı olan tüm arkadaşlarıma ve size teşekkür ederim. Saygılar...
Siz haklisiniz, kusura bakmayin. Gurkan arkadasimiz sizin icin linkleri de bulmus. Simdi sadece birinin de siparis vermesi kaldi.Merhaba;
Google a kodları yazınca alternatif satıcılar çıkıyor.
(link)
(link)