Scudo Sports

Led Işıklı Sibop

Scudo
Bireysel sürüșlerde dikkat çekmek için iyi fakat toplu turlarda arkadașlarının gözünü yorucağından gereksiz bence ama yinede sen bilirsin ;)

Ben burda 2.5tl ye buldum iki tanesini bilginize

19 lira ya satıyor yok artık ya, 1 dolara bedava kargo ebay da satılıyor aliexpress de de vardır, çindeki adam bunu satarak kâr ediyorsa, gittigidiyordaki ne ediyor?

@furkan.zaman Hocam isterseniz sibopları bana verin.Bende taktıracaktım ama dediğin gibi açgözlü satıcılar işte :D

Gece faydası cok dokunur

Arkadaşlar aliexpress ten ebay den banggood dan yapılan alışverişle yurt içi herhangi bir siteden yapılan alışveriş arasında bir kaç kural dışında hiçbir fark yok. kurallara uyun ödeyin adresinize kadar gelsin. :) önemli kurallardan birkaçı şunlar; 1- En önemli kural eğer vergi ödemek istemiyor ve ürününüzün gümrüğe takılmasını istemiyorsanız alışverişinizi 75 euro altı olacak şekilde ayarlayın. 2- Cep telefonu, fotoğraf makinesi, ne ilginçtir ki ayakkabı gibi ürünler 75 euro altı olsa dahi büyük ihtimalle gümrüğe takılıp geri gidiyor. (Ayakkabı diğer ürünlere göre biraz daha az takılıyor) Ama her ne ürün olursa olsun takılmama ihtimali var. bunu bilerek siparişlerinizi verin. 3- Aliexpress te sorun kesinlikle olmuyor ürün size ulaşmadıysa ve hatta çok geç kaldıysa dahi paranızı %100 iade alıyorsunuz. benim çok geç kaldığı için paramı iade aldığım sonra bana ulaşan birkaç siparişim oldu. Ancak ebay den alacağınız ürünü paypal ile ödemenizde yarar var. paypal ın döviz kuru biraz yüksek oluyor ve bu da biraz fark yaratıyor ancak sorumsuz ve cevap vermeyen bir yönetime sahip olan bir firmaya karşı tedbir almak en iyisi. ebay de sorun yaşadığınızda ve e-mail attığınızda cevap alamıyorsunuz. telefon numaraları zaten yok. ancak paypal ile ödediyseniz paypalı arayıp sorunu halletmesini sağlıyorsunuz. hem de müşteri hizmetleri yanlış hatırlamıyorsam münihte olmasına rağmen çağrı merkezlerindeki elemanlar türkçe konuşuyor. bu da sorununuzu en kısa zamanda halletmenizi sağlıyor. 4- eğer pahalı bir ürün alacaksanız ve yurt dışında türkiyeye göre çok uygunsa vergisini hesaplayıp tekrar hesabınızı kitabınızı yapmanızı öneririm. zira 75 euroyu geçen ürünlerde %20 gümrük vergisi + 3.5 tl gümrüğe sunum ücreti alınıyor. ancak kargo ücreti vergiye dahil değil. örneğin 200 dolar + 25 dolar kargo ücretli bir ürün satın aldıysanız eğer vergi 200 dolar üzerinden hesaplanıp size yansıtılıyor. yani kargodan hariç 200 dolar + 40 dolar vergi (%20 si) ödüyorsunuz. tabi bu vergi ürünü satın alırken değil türkiyeye giriş yaptıktan sonra belli oluyor. bazen de hiç vergiye tabi olmadan geçiyor. benim başıma bir kere geldi. 156 dolara aldığım ürüne vergi yansıtmadılar. satıcı üzerine gerçek fiyatını yazmasına ve gift yazmamasına rağmen oldu bu. tabi çok çok nadir olsa da vergisiz geçebiliyor. neyse arkadaşlar elimden geldiğince yurtdışı alışverişi hakkında bişeyler anlatmaya çalıştım. siz de çin malı gittigidiyorculara para kaptırmayın biraz bekleyin 20 TL ye değil de 1 tl ye alın. sorusu olan varsa hiç çekinmeden özelden yazabilir. her türlü yardımcı olurum. hatta beraber ilk alışverişini bile gerçekleştirebiliriz. :) hayırlı günler.

Geri