Scudo Sports

Le Tour De France 2009

Şehir dışındayım ve yarın tura yetişmek için tam gaz işleri bitirip Tekirdağ'dan uçarak İstanbul'a gelip TV başına geçerek çerez meşrubat doldurup yayılacam :) hatta belki makarayı TV karşısına kurup çeviririmde biraz. Adamlar deli gibi ter dökerken fazla da yayılmak olmaz ayıp olur değil mi? :D

Scudo
bu gün turu artık daha rahat izliyecem, bilhassa o inişlerin muhteşem görüntüsünün tadını çıkaracam, bu arada da ŞAHİN SAVADOLLİYİ hasretle anıcam. ve yıllar önce turda MARCO PANTANİ ve LANCE ARMSTRON GUN mu kaçıslarını ve bir birilerine teşekkür etmelerini, sonunda da LANCE nin etabı kazanmayı PANTAN iye bırakmasını şükranla hayel edecem.

ayla abdan

@levo_redkid

ya ben de anlamıyorum bu küsme işini...
ya yazsın insanlar bırakın yazsınlar hakaret yok küfür yok.
neşelenmişler heyecanlanmışlar yazsınlar, lance desinler...

bilenler bilmeyenlere anlatsın işte.
ya ne küsüyorsunuz şu dar alanda kısa paslaşmalarda, yazsanıza...

@Soner Sarihan

@Mustafa ÇAKAR

Arkadaşlar netteyim yarışı izleyebilen var mı?
Her iki siteden de bağlanamadım. Yardımcı olursanız sevinirim

@bisikletseven

(link)

burdan seyredebiliyorum...

(link)

bi yandan da yahoo'dan bakiyorum.

o linki tıklayınca bende giremiyorum ama (link) anasayfasındaki "other sport" listesinden tdf yayınını isteyince sorun çıkmıyor .

@Mustafa ÇAKAR

Yapma mustafa hocam ;
sen de küser gidersen bu başlık kapanır burada
Bu gün 2 harika tırmanış var. Birincisinin sonuna gelik bile neredeyse.
Yarışın anlatımında da güzel yorumlar var.
Bu günkü son iniş hakkındaki yorumların ne?
Sevgiyle...
Not: Bu küsüp gitmeler de çok çocuksu geliyor bana... Herkes aynı şekilde düşünmek zorunda değil elbette ama bir arada kalıp farklı görüşleri seslendirebilme kültürünü de yerleştirebilmeliyiz artık ülkemizde. Farklı ülkelerdeki farklı forumları da izleyen bir arkadaşınız olarak şunu söyliyeyim...Emin olun bizdeki kadar küsüp gitme hiç bir yerde olmuyor.
Bin fikir çatışsin,bin çiçek açsın
gökalp

@bisikletseven

Evet şu an (link) bu adresten sorunsuz izlenebiliyor.

Eğer bu linkten etapları izleyemiyorsanız (link) ana sayfasında other sportstan tour de france tıklayınca link 1 var oradan da buraya bağlanabilirsiniz...

Not: tanerhosgor senin iletini sonradan farkettim belki de aynı anlarda yazdığımızdandır :D .Neyse işte o yüzdendir iletimi düzenleyip bu notu düştüm.

İki zorlu tırmanış ve ardlarından uzun inişler.Bugün çok heyecanlı bir etap oluyor.Umarım ki bu uzun ve tehlikeli inişler kazasız geçer.Korkum o ki (hangi iniş olduğunu hatırlamıyorum ama ve hatırladığım kadarıyla da) geçmiş turların birinde Lance Us Postal da iken bir takım arkadaşı zorlu bir tırmanış sonrası böylesine inişlerin birinde virajı alamamış ve geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetmişti.Umuyorum bu türde olaylar yaşanmadan inişler geçilir...

şimdilik pek eğlenceli değildi bence. HC olmasna rağmen pek fark yaratacak bir tırmanış değildi. 2. tırmanış daha eğlenceli olacak gibi. ataklar gelebilir, sarı mayo savunmakla yetinir bence

Anlamadığımdan yanlış bişey soruyor olabilir...

Ekranın üstünde sarı mayonun yanında 4,30 - 5,10 dak arası fark gözteriyorlar o fark kapatılabilirmi?

@Mahir Erdogan

Daha 60 km var dolayısıyla o fark tabiki ve rahatlıkla kapatılabilir. Ayrıca bu etapta şu an için o farkı yapmiş bisikletçiler genel klasmanda sarı mayodan diyelimki 20 dakika geride olabilir yani fark kapatılmasa bile 4-5 dakikalık farklar sarı mayoyu tehdit eder fark olmayabilir

• Beğen
Tepkiler: Mahir Erdogan
10 dk dir saxo bank %100 ile pelotonu çekiyor ve saxo bank öne geçtikten sonra fark azalmaya başladı böyle giderse fark kapanabilir ve ataklar gelebilir ama öne tekrar astana geçerse sarı mayoyu tehlikeye atacak bir atak gelmedikçe farkın azalmayacağı ve karşı atakların olmayacağı düşüncesindeyim...Saxo bank ta Andy Schleck için hazırlıkta olabilir gibi geliyor bana

Peleton yavas yavas tempo vermeye başladı. bakalım atak gelecek mi?

ortalık kızışmaya başladı ha? :)
öyle gözüküyor finiş büyük çekişmelere sahne olacak. Contador, Frank ve Andy Schleck,Wiggins,Nibali,Kloden atak yapıp peloton dan koptu.
Az önce Lance de peloton dan kaçtı ve o gruba doğru gidiyor...
Evet heyecan başladı... :D

Astarloza kazandı çok sevindim.
Kim ne derse desin harika bir tour seyrediyoruz...
Bunun bir sürü nedeni olabilir . Hepsine eyvallah... Ancak bana göre bu sene touru bu kadar güzel yapan seyredilir yapan en büyük etmen BOSS.
Sağol Lance ...Bu spora katkıların için , Spora katkıların için sağol
iyi ki varsın

Geri