Scudo Sports

Le Tour De France 2009

@gurol
fark tabiki büyük ama kiminle kıyasladığınıza ve karşılaştırdığınıza bağlı.ikincisi bilmiyorum: kim üzerinen alırsa alsın bu Türkiyede yaşasın veya Dünyanın başka bir yanında ,Ama bir şeyi yorumlamak için ! bunu düşüncesini açıklamakla karıştırmayın yorumlamak için ,önce onu yemek,içmek,sindirmek gerek ,ozaman yapılan düşünce açıklaması değil yorumlamak olur,yoksa ona bakarsanız bir futbol maçında stadyumda 35 bin televizyn karşısında ise milyonlarca teknik direktör var ,sporun s in den anlamayan ama bir ,şekilde oraya gelmiş Televizyona çıkmış adamları ,asan ,kesen ,biçen ,yargılayan insanlar var , o kadar kolaysa yap demek gerek ama ,aynı ortamı paylaşamıyoruz.burada 16 yaşındakide armstrongu yorumluyor,55 inde tur bisikleti yapanda ,farkı görebilmişşisnizdir ,umarım
saygılarımla

Scudo
herkes haddini,durumunu bilmeli ,okadar basit değil bu iş ,demekki bu adam bu kadar büyükki burada bile böyle konulara günlerce ,aylarca ,yıllarca konu başlığı oluyor,eurosport 1 yıldır her akşam adam için özel program düzenliyor.varmı başka konuşulan birisi bukadar .peki bu yoruncular arka arkaya 7 yılı neyapacak.nediyecek adam 2005 bırakmasa 2006 rakip yoktu landis doping yapınca tur oscara kaldı 2007 ona keza rasmusen aynı şeyden tur contadorun oldu geçen yıl sastre ,3 yıl ardından en sert rakip olanların zamanında geri döndü herkesin haddi değil bu cesaret
saygılarımla

@Fırat Dizman
Bu durumda tüm Türkiye ile ilgili yazdıklarınız, tam olarak "düşünce açıklaması" oluyor, diyebilir miyiz?

....burada 16 yaşındakide armstrongu yorumluyor,55 inde tur bisikleti yapanda ,farkı görebilmişşisnizdir ,umarım
saygılarımlaBenim görebilmem, sizin ne kadar anlatabilmenizle ilgilidir. Eğer görememişsem, mutlaka siz yeterince anlatamamışsınızdır.

@gurol
mutlaka öyledir.Yanlız şunuda unutmamak ,gerek birde şuna bağlı:nekadar görmek istediğinize
saygılarımla

antalyadan herkese sevgiler selamlar,yaşım 48 bundan bir süre önce tesadüfen yaşama çevrilen pedal isminde bir kitap elime geçti.okurken bazı bölümlerinde göz yaşımı tutamadım,o kitap benim bisiklete heveslenmemi sağladı. hemen bisiklet aldım vaktim oldukçada biniyorum.benim gibi binlerce insan azminden dolayı lance armstrongun hayranı,ona karşı müthiş bir sevgimiz var.günlerdir burda yorumları takip ediyorum hemde hepsini yorumların merkezinde armstrong var.kim iddia edebilir armstrong bir şekilde yarış dışı kalırsa burda bu tartışma bu heyecan devam eder.sanmıyorum çoğu geride kalan etapları ve sonucu bile merak etmez.bizi buraya bağlayan armstrong kanseri yenen adam, 3,5 yıl sonra dönüp ilgi odağı olan hala sarı mayoyu alacağı konuşulan adam,kazanamasa dahi bizim gözümüzde
şampiyon lance armstrong.:)

hey neoluyor :)
gürol abi vede bir daha bu konuda ayzmayacağım diyen abiler, arkadaşlar sporcular bisiklet severler. doğrsusunu söylemek gerekirse yarışı izlerken hiçç irşey anlamıyorum ama yinede izliyorum izlemeye çalışıyorum. yarışlan ilgili tüm teknik taktik yorumları burda bu forumdan okdum ve her seferinde WAY BE NELER OLMUŞ BEN EKRANDA FİNİŞİ BKELRKEN DEDİM. o yüzden bu konuda yazmayacağım diyenler beni yanlız bırakmayın son 6 etap kaldı canım :)
buradaki en fanatik yorumu bile okurken aslında bisikletforum sitesindeki arkadaşların fanatikliklerinin bile sporcu centilmenliği içinde kaldığını görmek beni sevindirdi. şimdi burda lance mi cont mu yada bir başkasımı diye yorum yapan arkadaşların ( en fanatiğinin bile diyeyim ) yorumlarına bakalım. futbol fanatiklerinin birbirine söyledikleri yazdıklarını düşünelim. futbol tartişılan bir sitede insanlar birbirlerinin ailelerine kadar küfür ederken birbirlerine her türlü şiddeti uygularken sitemizde herşeyin oldukça üst seviyede olması çok güzel.
yarışlar ile ilgili tüm teknik yorum yapan arkadaşalrateşekkür ederim kendi adıma. kazansın yada kazanmasın desteklediği kişiyi burda yazan arkadaşalrında yorumlarına sağlık . umarım gürol abi vede diğerleri teknik taknik yorumlarla bizi aydınlatmayada devam eder.
iyi günler herkeze

contador müthiş bir bisikletçi. son dört km'de yaptığı atağı turda yarışın başında yapabilecek bisikletçi sayısı bile azdır. Turdaki en iyi beş altı bisikletçiden birisi ve aralarında açıkara en yüksek form düzeyine sahip.

Contador fransızca yaptığı röportajlardan birinde erken atağa kalktığını, beklenmeyen bir karar verdiğini söyledi. Aslında anladığımız astana'nın büyük atağını yapmak için hala beklemeyi düşündüğü. Son gülen iyi gülecek çünkü. Büyük ihtimalle genç ve antrenmanlı kontador sarı mayoyu alacak ama dün kulaklığını çıkarması ve kontrolsüzce sürekli yüklenmesi manidardı. Lance büyük ihtimalle hala hazır değil ama takım arkadaşı kontador bile buna inanmakta zorluk çekiyor, mucizenin bir kez de kendisine denk gelmesinden fena halde çekiniyor gibiydi. Farkı kendini sakatlamak pahasına açtıkça açtı: indiğinde zangir zangir titriyordu. Bu koşullarda contador'un kazanması normal ama normal yollari sevmeyen bir lance var karşımızda. Büyük ihtimalle hazır değil hala. Bugün saygı duyuyorum en iyimiz contadordu demiş. Büyük bir bisikletçiden beklenen bir sukunetle karşılamış dünkü atağı. Eğer bir atımlık kurşunu varsa bile (ki bu küçük bir ihtimal çünkü dinlenme gününden önce en azından biraz daha yüklenirdi) bunu sona saklayacaktır. Onun taktiği bu. Gene de şimdiden contador sarı mayo'nun yüzde doksan favorisi.

Fakat bu filmi daha önce görmüş gibiyim. Birileri öne geçer lance kızar ve cezayı keser. gene de ona inanlar olarak lance'ten fazla şey beklemiyor muyuz. bunca zaman sonra turu bitirmesi bile mucize iken o hala ayakta. Lance'in tüm tura karşı yapmaya çalıştığı şey inanılmaz ve gerçekten bu sene alacağı ilk üçteki bir derece tüm spor tarihinde ancak bir kaç bisikletçiye nasip olabilecek muhteşem bir zafer, onun sekizinci şampiyonluğu olarak değerlendirilmeli. Bisiklet gibi her sezonda tuğla üstüne tuğla konarak inşaa edilen kondisyonların kişiyi öne çıkardığı sporlarda bir kaç sene yarışlardan uzak kalmak ve böylesine geri dönmek. Muhteşem.

eğer lance yapamaz ise kimse yapamaz.

Konuyu değiştireyim? Yarın ne olur sizce ;)

Arkadaşlar konu malesef yarışı yorumlamaktan çıktı. Artık Türkiye'de Lance'e karşı laf söyleyebilecek adam yok noktasına geldi. Bu istediğmiz bir şey değil.
Elbette herkesin bir yorum yapma hakkı var.Herkesin bir görüşü var.Bunun için Lance düzeyinde bisikletçi olmak gerekmiyor. Böyle olsaydı Lance'i dünya'da sadece Merckx,Hinault konuşacak bizler de sadece ona tapınacağız demek olurdu. Üstelik konuştuğumuz platform bir forum sayfası elbette görüşler olacak karşıt görüşler olacak böylece herkes bir şeyler öğrenecek. Sadece Lance üzerinden tartışma yapılacaksa açın bir konu orada tartışılsın. isteyen katılır istemeyen katılmaz
Bu konuda yani TDF 2009 da Tur konuşulmayacaksa bende artık yazmak istemiyorum.

Aynen katılıyorum, turun ilk haftasında ben kim neler yazmış merak ederek giriyor ve eğlenerek okuyor ve kendimce yorumlarımı yazıyordum, ama Mustafa Çakar'ın da dediği gibi lance iyi konusuna döndü. Bu konuda konuşmak fikrini beyan etmek isteyenler için şu linkteki konu başlığını açtım buyrun oradan devam edebilirsiniz ;)

• Beğen
Tepkiler: Ali AKTAŞ
Kapasitesiz arkadaşlardan biri olarak tur tatilken biraz araştırıp okuyalım dedim.

Verbier tırmanması 8.7km uzunluğunda ve %7.5 eğime sahip. Büyük abilerin tırmanma zamanları;

Alberto Contador - 20dk 36sn - 25.34 km/s - 1900mt/s
Andy Schleck - 21dk 19sn - 24.49 km/s - 1837mt/s
Carlos Sastre - 21dk 42sn - 24.06 km/s - 1870,03mt/s
Lance Armstrong - 22dk 11sn - 23.53 km/s - 1764mt/s

Burada en güzel tırmanma ifadesi 1 saatte tırmanılan irtifa olmalı. Verbier'de 652.5 mt. ; Contador'un 1 saatte tırmandığı irtifa 1900mt. ve 20 yılın istatistikleri içinde bu yönde yapılmış bir çalışmada rekor 1996'da Bijarne Riis'in Hautacam'e tırmanırken dopingli olarak kırdığı rekor; 1834mt.

Ha derseniz ki bunun bize güç cinsinden açıklamasını yap; PowerCalculator isimli bir program var, İngiliz bir arkadaşım vermişti bana zamanında. Özellikle trainer ile antrenman yaparken simulasyon gibi antrenman düzenlemeye yarıyor.

Ondan aldığım veriler;

Hız : 25.34km/s
Eğim : %7.50
Kütle : (8kg verdim çünkü 6,8 UCI limiti ama yarışçının üzerinde taşıdığı telsiz, dolu 2 matara da var) + Contador (60kg): 68.0kg
Sürtünme Katsayısı : 0.0040 (yol yapısına göre tahmini ön ayarlı seçimlerden)
Ön Sürtünme Alanı: 0.280m2 (Contador'un boyuna göre ön ayarlı seçimlerden)
Hava Yoğunluğu : 1.053kg/m3 (irtifaya göre ön ayarlı seçimlerden)
Gereken Güç : (yol rüzgarsız kabul edilmiş olarak 422W @ 7.03W/kg (sadece vücut ağırlığı)

Kapasiteli arkadaşlardan yorumlarını bekliyoruz. ;)

Contador'n son cikista yaptigi solo atagi izlemek buyuk bir zevkti.Contador buyuk bir aksilik olmaz ise Tdf'yi kazanir .Astana'da bu etaptan sonra takim kaptaninin , en iyi isimin contador oldugu ortaya cikti.Bundan sonra da Contador'un turu kazanmasi icin calisacaklardir.Contador'a en az zamani kaybeden Andy Schleck persembe gore zaman etabinda Contador'a karsi zaman kaybedecektir.

@Aybars Öge Sürücü

güzel bir istatistik çalışması.Teşekkürler.Ancak kapasite konusu heralde bende açıldığı için ,son sözünüz bana .ama ben ARMSTRONG U yada turda başka bir sporcuyu yorumlayacak kadar bisiklet tecrübem olmadığı için yazamayacağım ,bunu kendini öyle zannedenlere bırakıyorum.
saygılarımla

@Fırat Dizman

Bu başlık altında yazanlardan çoğu yol yarışçılarını, yarış dünyasını; hatta hem yol hem dağ bisikleti yarışlarını takip eden kişiler.

Hatta isim vermeden şunu söyleyeyim; bisiklet "yiyen-içen-soluyan" kişiler.

O yüzden saldırgan bir tarzla yazdığınız "kapasitesiz" lafını aynen iade ediyorum, arkadaşlarım adına; ister katılsınlar ister katılmasınlar. Laf ağızdan çıktı mı; hele ki bu yazıya dönüştü mü dön dönebilirsen. O yüzden uzun ve açıklayıcı yazmaktan çekinmeyip, yanlış anlamalara mahâl vermemek lazım.

Kendini öyle zannedenlere de yapacak birşey yok; adamlar özgür bir mecrada istediklerince akıyor. Buyursunlar; hakaret, aşağılama ve agresif bir tavır olmadıktan sonra neyleyelim.

Saygılar bi-mukabil bizden...

@Aybars Öge Sürücü

moderatörlerden biraz sonra kapasite düşüyor diye uyarı gelecek eminim ama konuyla ilgili son sözlerim:sizin kapasitesiz lafını iade etmenize gerek yok ,ben zaten bir önceki yazımı iyi okusaydınız görecektiniz ,kendimin o kapasitede olmadığını yazmıştım .niye bukadar üstünüze alındınız onuda anlamadım. ama tabi o sizin sorununuz.Forumdaki bu yazıları okuyanlardan ,gereksiz sözler için özür dilerim,bu kadar güzel bir organizasyon sürerken çok gereksizdi.Ama Tura mal olmuş biride bukadar kolay,basit harcanmamalı

Geri